Odisee-Studenten op Amerikaanse Ambassade

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Meer dan 10 studenten uit het tweede jaar Office management van hogeschool Odisee kregen de kans om een receptie bij te wonen op de Amerikaanse ambassade. Deze receptie stond in het teken van de 70ste verjaardag van Fulbright België en Luxemburg. Ze werden verwelkomd door de Ambassadeur (Ronald J. Gidwitz) en kregen zelfs de mogelijkheid om met hem en andere belangrijke personen te spreken.

Kennismaking met de realiteit

De tweedejaarsstudenten uit de opleiding Office management kregen dankzij hun gastdocent Erica Lutes de mogelijkheid om de zeventigste verjaardag van Fulbright te vieren op de Amerikaanse Ambassade. Fulbright is een organisatie die zich inzet voor de uitwisseling van Europese en Amerikaanse studenten. Erica Lutes, gastdocent aan Odisee en director van Fulbright, geeft een interessante les over interculturele communicatie. Daarin heeft ze het ondermeer over belang van netwerken. Daarom nodigde ze met plezier enkele studenten Office management uit om hen te laten zien hoe de realiteit verweven zit in hun professionele bachelor.

Enthousiaste studenten

De studenten zelf reageren zeer enthousiast over het event. Megan Stuckens getuigt: " Ikzelf koos ervoor om naar dit evenement te gaan omdat het mij een enorm leerrijke ervaring leek, om te zien hoe het eraan toegaat op zo’n event en hoe een ambassade er uitziet. Ook was het een heel mooie ervaring om kennis te maken met verschillende mensen uit het Fulbright programma zowel als met de mensen die dit mogelijk maken. Zo ook Ronald Gidwitz, de Amerikaanse ambassadeur die ons de tip mee gaf dat niets onmogelijk is, zolang je hard werkt. "

" Het was een heel interessante ervaring omdat ik het verschil kon zien met de Amerikaanse free spirit waar Erica Lutes over sprak in de lessen." zegt Laetitia Musabyimana .


Van links naar rechts: Erica Lutes, Kelly Vivas Brand, Laetitia Musabyimana, Ronald J. Gidwitz, Simba Miala, Seyda Unan, Margot Mondele, Megan Stuckens, Bram Janssens, Aurellie Bedika
Bron foto: US Embassy Brussels