Groeien als schoolleider

Vanaf 2022-2023 bieden we een reeks van navormingen aan voor startende en ervaren schoolleiders. We brengen onderbouwde handvaten met onmiddellijke vertaling naar je onderwijscontext. We zetten in op maximale uitwisseling tussen de deelnemers en op feedback als opstap naar versterking van jouw onderwijspraktijk.

Binnenkort kan je inschrijven voor één of meerdere modules maar heb je intussen al vragen, aarzel niet ons te contacteren.

Schooldirecteur 2
Groeien als schoolleider

Iets voor jou?

Ben je als schoolleider op zoek naar een aanbod dat zich specifiek richt op leiding geven en professionaliseren van je onderwijsteam? Dan is deze vorming iets voor jou, we bieden verschillende modules aan die je afzonderlijk kan volgen, combineren of als een geheel.

Maak zeker ook kennis met het Postgraduaat Mentoring en coaching en de Banaba schoolontwikkeling.

Leidinggeven aan kwaliteit op je school

Datagedreven onderwijs samen met je team opzetten vormt een belangrijke hefboom naar onderwijskwaliteit op school-, graads- en klasniveau. Leidinggeven aan kwaliteitszorg op elk van deze lagen vraagt inzicht in de huidige verbetercultuur van je school en modellen en technieken om met je team stappen verder te zetten naar een onderwijs gericht op het leerrendement bij de leerlingen. 

Dit traject omvat twee volledige en twee halve dagen op campus Brussel.

Visiegedreven samen school maken

De visie en het project van je school formuleren is één zaak, gericht blijven op deze visie in dagelijkse beslissingen en in de klascontext is een uitdaging. We dagen je uit om op zoek te gaan naar de drempels die je team weghouden van het schoolproject en samen werken we concrete stappen uit om de visie vast te houden.

Dit traject omvat één volledige en drie halve dagen op campus Brussel.

Professionaliseren van het team

Het schoolteam als professionele leergemeenschap is een sterke hefboom voor kwaliteitsontwikkeling en een stimulerende omgeving voor startende leraren. We baseren ons op de verwachtingen van de overheid ten aanzien van professionalisering in het onderwijs en op onderzoeksresultaten en theoretische modellen over effectieve professionalisering van leraren om het navormingsplan en het professionaliseringsbeleid van je eigen school te onderzoeken en te versterken.

Dit traject omvat 7  halve dagen (1 in Brussel en 6 online) maakt deel uit van het Postgraduaat Mentoring en coaching en de Banaba Schoolontwikkeling.

Doorontwikkeling in leiderschapscompetenties

Je bent schoolleider en je wil je eigen competenties onderzoeken en ontwikkelen. Je wordt tijdens vier supervisienamiddagen, verspreid over het schooljaar, in een kleine groep van collega’s begeleid door een docent met expertise in Schoolontwikkeling en Schoolleiderschap.

Dit traject omvat 4 halve dagen op campus Brussel.

Studenten in de les op de campus

Heb je interesse in een navorming en wil je graag wat meer informatie? Ontdek ons aanbod tijdens een online infomoment op 5 mei of 8 juni!