Micro-degree Cybersecurity Specialist

In een tijd van toenemende cybercriminaliteit krijgt vooral de beveiliging van data en toepassingen extra aandacht. Als IT-er werk je nauw samen met risicoanalisten, beleidsmakers, adviseurs en digitaal forensisch onderzoekers. Ben jij een technisch specialist die de beveiliging van systemen en netwerken op een zo hoog mogelijk niveau wil krijgen en wil je leren hoe je dat zo efficiënt mogelijk continu kan monitoren? Dit micro-degree bekijkt cybersecurity van drie kanten (techniek, organisatie en mensen) en gaat vooral dieper in op het luik techniek en systemen.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee Continue opleiding volwassenen avondonderwijs bijscholing navorming cybersecurity specialist microdegree microcredential

Een micro-degree Cybersecurity Specialist. Wat houdt dat nu juist in?

  • Combinatie werk en studie mogelijk
  • Concrete (bedrijfs)cases
  • Op de campus en online

Micro-degrees zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen voor wie al werkt. Het erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten rond een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Je maakt zelf de keuze om het programma in één keer of stapsgewijs te volgen, op maat van je werken leefsituatie.

Wat leer je?
Als beveiligingsexpert werk je in een team aan de beveiliging en troubleshooting van een digitaal netwerk voor video, voice, web, mail, sociale media, data en bedrijfsapplicaties. Daarnaast simuleer je vanuit een rol als ethical hacker cyberaanvallen om de zwakke plekken in een beveiliging te ontdekken. En je gebruikt een security operations center om beveiligingsvraagstukken organisatorisch en technisch aan te pakken.

Jouw programma

Opbouw van je programma

Reken alvast op een kennismakingsles en praktijkmomenten waarop je concrete (bedrijfs)cases in handen neemt. Zo bouw je je inzicht op in het ruime werkveld. Je evaluatie gebeurt door permanente opvolging en je krijgt mondelinge toelichting bij de eindopdracht(en). Lesmomenten krijg je het eerste kwartaal op campus en het tweede
kwartaal online.

Cybersecurity Specialist schema 1

Toelatingsvoorwaarden

  • Ben je minimum 21 jaar en/of al aan de slag binnen de informaticasector? Na een intakegesprek waarin we polsen naar jouw voorgeschiedenis in systemen en netwerken kun je aan de micro-degree beginnen.
  • Boek je intakegesprek in via gesprek.ikdoeinformatica.be.

 

Praktisch

  • Naast de on-campus en online praktijkmomenten krijg je toegang tot een digitaal leerplatform met interactief materiaal bovenop de nodige licenties voor de vooropgestelde softwareplatformen (zoals Cisco Net Academy).
  • De opleiding is gespreid over twee semesters en telt 10 studiepunten. Dat laat toe om je werk en studie te combineren. Je opleidingsjaar bestaat uit 4 kwartalen, telkens opgedeeld in 7 lesweken en 1 feedbackweek. Op het einde ontvang je een attest.

Kwaliteitsvolle opleiding

De opleiding sluit aan bij de Europees gevalideerde beroepsprofielen van het European e-Competence Framework (e-CF).

Inschrijven

  • Inschrijven: tot 30 september 2022
  • Prijs: een vast gedeelte van 247 euro en een variabele kost (voor 10 studiepunten) van 117 euro
Cybersecurity Specialist schema 2
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?