Navorming Productkwaliteit
De navorming Productkwaliteit maakt deel uit van het postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Tijdens deze tweedaagse navorming leer je meer over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie.

Iets voor jou?
Deze navorming is ontwikkeld met als uitgangspunt dat kennis nodig is over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie om een receptuur te ontwikkelen en te optimaliseren.
Een basiskennis over ingrediƫnten en hun functionaliteit is vereist om deze navorming te kunnen volgen.
Inhoud
Reologie en textuuranalyseĀ - 11 december 2023
- Theoretische basiskennis reologie: vloeigedrag en visco-elasticiteit
- Bespreking van voorbeelden uit de belangrijkste groepen (zetmeel, emulsies, gels en eiwit gebaseerde producten)
- Invloed van de reologische eigenschappen in functie van productontwikkeling
- Bespreking van de meetmethoden van het vloeigedrag en de visco-elasticiteit
- Textuuranalyse (microstructuur en macrostructuur)
- Demosessie - 18 december 2023
Sensorische evaluatie - 18 december 2023
- Getrainde panels en consumententestsĀ
- DemosessieĀ
Interesse in het volledige postgraduaat?
Deze tweedaagse navorming maakt deel uit van het Postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie dat loopt over een volledig academiejaar (theorie en werkplekleren).
Wil je hier meer over weten? Ga naar de webpagina van dit postgraduaat.
Interesse in de andere navormingen binnen hetzelfde interessebied? Klik op de links hieronder.

Praktische info op een rijtje
Waar, wanneer, hoeveel kost het, wie moet ik contacteren?
Je vindt alle praktische informatie hieronder.Ā
Contacteer ons
Inhoudelijke vragen: daarvoor kun je terecht bij collega Silke Jacobs.
Administratie, factuur, KMO-portefeuille, lesdata: vraag het aan collega Heidi Poelman.
Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?
Deze opleiding is echt iets voor mij!
Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? Dan kun jeĀ meteen inschrijven.
Blijf je graag op de hoogte van onze navormingen?
Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!Ā
