Navorming Productkwaliteit

De navorming Productkwaliteit maakt deel uit van het postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Tijdens deze tweedaagse navorming leer je meer over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie.

Twee kwaliteitsprofessionals in een voedingsfabriek
Navorming Productkwaliteit

Iets voor jou?

Deze navorming is ontwikkeld met als uitgangspunt dat kennis nodig is over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie om een receptuur te ontwikkelen en te optimaliseren.

Een basiskennis over ingrediƫnten en hun functionaliteit is vereist om deze navorming te kunnen volgen.

Inhoud

Reologie en textuuranalyseĀ - 11 december 2023

  • Theoretische basiskennis reologie: vloeigedrag en visco-elasticiteit
  • Bespreking van voorbeelden uit de belangrijkste groepen (zetmeel, emulsies, gels en eiwit gebaseerde producten)
  • Invloed van de reologische eigenschappen in functie van productontwikkeling
  • Bespreking van de meetmethoden van het vloeigedrag en de visco-elasticiteit
  • Textuuranalyse (microstructuur en macrostructuur)
  • Demosessie - 18 december 2023

Sensorische evaluatie - 18 december 2023

  • Getrainde panels en consumententestsĀ 
  • DemosessieĀ 
Gezonde voeding
Deze navorming is erkend door Alimento.

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag?Ā 

Meisje - nadenkend