Navorming Productkwaliteit

De navorming Productkwaliteit maakt deel uit van het postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Tijdens deze tweedaagse navorming leer je meer over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie.

Groenten Voedingsindustrie
Navorming Productkwaliteit

Iets voor jou?

Deze navorming is ontwikkeld met als uitgangspunt dat kennis nodig is over reologie en textuuranalyse en over sensorische evaluatie om een receptuur te ontwikkelen en te optimaliseren.

Een basiskennis over ingrediënten en hun functionaliteit is vereist om deze navorming te kunnen volgen.

Inhoud

Reologie en textuuranalyse

  • Theoretische basiskennis reologie: vloeigedrag en visco-elasticiteit
  • Bespreking van voorbeelden uit de belangrijkste groepen (zetmeel, emulsies, gels en eiwit gebaseerde producten)
  • Invloed van de reologische eigenschappen in functie van productontwikkeling
  • Bespreking van de meetmethoden van het vloeigedrag en de visco-elasticiteit
  • Textuuranalyse (microstructuur en macrostructuur)
  • Demosessie

Sensorische evaluatie

  • Introductie
  • Getrainde panels en consumententests 
  • Demosessie 
Gezonde voeding

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? Dan kun je meteen inschrijven.

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? 

Meisje - nadenkend