Postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie

Werk je al of wil je heel graag werken in de voedingsindustrie? Dan is dit postgraduaat iets voor jou! Gegroeid vanuit de opleiding Voedings- en dieetkunde wil deze opleiding je meer leren over product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Door een traject van les, gecombineerd met werkplekleren, behaal je in één academiejaar een postgraduaatgetuigschrift.
Via het productontwikkelingsproces in een bedrijf kom je in aanraking met alle kwaliteitsaspecten die bij dat proces van toepassing zijn. Zo vervolledig jij je vaardigheden rond kwaliteitszorg. Bijkomend wordt binnen dit postgraduaat de opleiding tot interne auditor georganiseerd. Mooi meegenomen, toch?
Dit innovatieve postgraduaat, in nauwe samenwerking met de voedingsindustrie, start in oktober 2023.

Twee kwaliteitsprofessionals in een voedingsfabriek
Postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie

Voor wie?

Het postgraduaat richt zich tot bachelors en masters die zich verder willen verdiepen in het domein van de voedingsindustrie én tot werknemers uit de voedingsindustrie die meer willen weten over product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Voorkennis rond voeding en gezondheid is een must.

Programma en inhoud

Het programma omvat 28 studiepunten verdeeld over drie modules. Elke module bestaat uit 'Theorie' en 'Integratie product en kwaliteit'. Het werkplekleren wordt telkens ingezet binnen het luik 'Integratie product en kwaliteit'. Dit luik heeft als doel de link te maken tussen het proces van productontwikkeling en de kwaliteitsaspecten die van toepassing zijn tijdens de verschillende fases van het productontwikkelingsproces. Op basis van het werkplekleren wordt een opdracht uitgewerkt. Na elke module leg je ook examen af over de theorie.

Module 1: Receptuurontwikkeling (9 SP)

• Ingrediënten en soorten technieken 
• Introductie tot productontwikkeling
Integratie receptuurontwikkeling en kwaliteit

Module 2: Receptuuroptimalisering (9 SP)

• Productkwaliteit 
• Duurzaamheid en innovatie
Integratie receptuuroptimalisering en kwaliteit

Module 3: Productie (10 SP)

• Industriële voedselproductie
• Kwaliteit en auditing (opleiding interne auditor)
Integratie productie en kwaliteit

Je vindt de ECTS-fiches hier.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je start dit postgraduaat begin oktober 2023. Je volgt per module 4 à 5 weken les op maandag (1 dag/week - occasioneel op vrijdag) en gaat dan 12 werkdagen aan de slag in de voedingsindustrie via werkplekleren.

Ben je al aan het werk in een voedingsbedrijf? Dan kun je het werkplekleren ook in jouw bedrijf volgen. Op deze manier kun je je job in de voedingsindustrie combineren met je postgraduaatopleiding.

Ben je nog niet aan het werk? Dan kun je eventueel als jobstudent werken tijdens de weken dat je enkel op maandag les hebt.

De jaarplanning vind je hier.

 

 

 

Erkenning door Alimento

Deze opleiding is erkend door Alimento. Ben je werknemer in de voedingsindustrie (PC 118 of 220), dan heb je recht op een tegemoetkoming.

Man met fles zonnebloemolie en afvinkblad voor kwaliteitscontrole

Meer informatie? Registreer nu voor de online infosessie!

Deze opleiding is erkend door Alimento.

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? Dan kun je meteen inschrijven. 

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? 

Meisje - nadenkend