Studenten Orthopedagogie trekken straat op om te praten met onbekenden

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Eerstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Orthopedagogie aan hogeschool Odisee (Campus Dilbeek) trokken naar de VUB-campus om er een praatje te slaan met de studenten. “Zo stimuleren we de mensen om meer naar elkaar te luisteren. Tegelijk hopen we de verbondenheid in de maatschappij te stimuleren.” Het project, Let’s Talk genaamd, vond plaats op de Esplanade.

“We organiseerden dit initiatief omdat we wisten dat veel mensen zich eenzaam voelen of het moeilijk hebben om met andere mensen te praten”, zegt Odisee-student Caro Van Lysebeth, een van de trekkers van Let’s Talk. “De bedoeling van ons project was om mensen te stimuleren meer naar elkaar te luisteren. We kunnen met trots zeggen dat het evenement een succes was.”

Initiatief uit de VS

Let’s Talk is gebaseerd op Sidewalk Talk, een soortgelijk initiatief in de Verenigde Staten. “Net is bij de side walk talks was het ook onze bedoeling om op straat naar de mensen toe te stappen en te vragen of ze met ons een babbeltje wilden slaan”, legt Odisee-docent Isabel Berckmans uit. “Dankzij het enorme enthousiasme van de studenten Orthopedagogie hebben we heel wat interessante gesprekken gevoerd over kleine en grote, lichte en zware onderwerpen.” De studenten Orthopedagogie en de docenten vonden het een leerrijke ervaring!”


Foto’s

Via de link https://we.tl/t-2rstr4vL9t kunt u enkele foto’s downloaden.

Meer informatie (niet voor publicatie)