Odisee-studenten lezen valentijnsgedichten voor aan Vlaamse ministers

Wij schrijven ons verhaal

Lees alle verhalen

Op Valentijnsdag gaan Odisee-studenten in Brussel langs bij verschillende politici om liefdesgedichten voor te lezen. Met die actie willen ze het belang van lezen in het algemeen en poëzie in het bijzonder onderstrepen. Onder meer Hilde Crevits, Sven Gatz en Geert Bourgeois krijgen Odisee-studenten over de vloer.

Op donderdag 14 februari, niet toevallig Valentijn, gaan studenten in Brussel liefdesgedichten voorlezen bij politici. "Concreet gaat het over enkele studenten uit de onze Lerarenopleiding en de bacheloropleiding Gezinswetenschappen", zegt An De Moor, talenbeleidcoördinator bij Odisee. "Zij brengen een valentijnsbezoek aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois, cultuurminister Sven Gatz, onderwijsminister Hilde Crevits, Brussels staatssecretaris Bianca Debaets en Nederland cultuurminister Ingrid Van Engelshoven." (lees verder onder de foto)


De valentijnsactie kadert in het project Odisee Leest.

Lezen promoten

De actie kadert in het project Odisee Leest, waarmee de hogeschool het hele jaar door verschillende evenementen organiseert om lezen te promoten. "Uit onderzoek is immer gebleken dat de leesvaardigheid van onze jongeren er de voorbije jaren op achteruit is gegaan. Met deze actie hopen we meer studenten interesse te doen krijgen in poëzie en literatuur."

Praktisch (wat, waar, wanneer, interviewen?)

Donderdag 14 februari.

  • Om 13u30 gaat Jade Decoster, student uit de bacheloropleiding Secundair Onderwijs, een liefdesgedicht voorlezen aan Nederlands cultuurminister Ingrid Van Engelshoven en Vlaams cultuurminister Sven Gatz. Locatie: Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren. Dit kadert in een breder Valentijnsevent van deBuren.
  • Om 14u gaat student Charlotte Maurer uit de bacheloropleiding Kleuteronderwijs aan minister-president Geert Bourgeois een liefdesgedicht voorlezen op zijn kabinet op het Martelarenplein.
  • Ook om 14u gaat Soumia Taous, student van onze bacheloropleiding Kleuteronderwijs, aan minister Hilde Crevits een liefdesgedicht voorlezen op haar kabinet in de Koning Albert II-laan.
  • Studenten van onze opleiding Gezinswetenschappen gaan, waarschijnlijk rond 15u gedichten voorlezen op Odisee Campus Schaarbeek én aan Brussel staatssecretaris Bianca Debaets, in literatuurhuis Passa Porta.
  • Op Odisee Campus Dilbeek gaan studenten van onze lerarenopleiding op en rond de campus aan voorbijgangers liefdesgedichten voorlezen.
  • Op onze campus in Sint-Niklaas zullen studenten naar de grote markt gaan op om liefdespoëzie voor te lezen.

Contact (niet voor publicatie)

An De Moor, Talenbeleidcoördinator Odisee. E-mail: an.demoor@odisee.be.
Arno De Wispelaere, Persverwantwoordelijke Odisee. E-mail: arno.dewispelaere@odisee.be.