Industriële processing: drogen als conserveringsmethode in de voedingsindustrie

Het conserveren van voedingsmiddelen door drogen is gesteund op een progressief onttrekken van water aan de producten met als doel hun eigenschappen dermate te wijzigen dat elke microbiële, chemische of biochemische activiteit in het voedingsmiddel aanzienlijk geremd of onmogelijk wordt. We bekijken op welke verschillende manieren dat kan gebeuren en bestuderen tal van voorbeelden in de voedingsindustrie waarop dit van toepassing is. De neveneffecten verbonden aan het droogproces zoals bv. het gaar worden, kleur- en smaakveranderingen, verlies aan bepaalde nutriënten worden, op enkele gevallen na, geduld als een noodzakelijk kwaad. In de voedingsindustrie zal men proberen het droogproces te optimaliseren om de meeste van deze neveneffecten tot een minimum te beperken.

📅 maandag 29 april 2024

🕘 van 9u30 tot 12u30



🏫 Campus Sint-Niklaas (Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas)

Om alles vlot te laten verlopen, vragen we om een kwartier voor de start van de les aanwezig te zijn.

Volg jij een open les tijdens je schooluren? Raadpleeg dan het schoolreglement van je secundaire school zodat je gewettigd afwezig kan zijn. 

AB Voedingstechnologie

Schrijf in

Vul je gegevens in
We gebruiken je telefoonnummer enkel in dringende gevallen.