Mobiliteit voor studenten

We kiezen voor duurzame mobiliteit. We promoten duurzame mobiliteit door iedereen te stimuleren om met het openbaar vervoer of met de fiets naar de campus te komen. 

Dankzij speciale studententarieven voor de abonnementen van de MIVB, De Lijn en de NMBS kun je naar hartenlust heen en weer reizen met het openbaar vervoer. Ook een fiets huren is niet duur.

Heb je tijdelijk voor jouw verplaatsing van thuis naar je stageplaats een abonnement voor de trein en/of bus nodig, dan kan je terecht bij jouw opleiding via het opleidingssecretariaat voor een aangepaste verklaring als bewijs.  

Vind je geen antwoord op jouw vraag? Scroll dan helemaal naar beneden, selecteer een campus en contacteer een medewerker! 

Fietsende student
Kom met de bus of tram

De Lijn

Abonnementen

Voor jongeren tot en met 24 jaar die regelmatig met de bus of tram rijden, is de Buzzy Pazz dé voordeligste formule. Deze pas geeft recht op onbeperkt reizen in heel Vlaanderen. Je kunt zelf je geldigheidsperiode bepalen: 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Meer dan 1 Buzzy Pazz in het gezin geeft trouwens extra voordelen!
Ben je ouder dan 24 jaar en neem je regelmatig de bus? Dan is de Omnipas de goedkoopste formule. Met zo’n pas kun je een heel jaar lang met de bus of tram van De Lijn reizen. Reis je af en toe? Dan koop je beter een lijnkaartje of een 10-rittenkaart.
Meer info op de website van De Lijn of de website van Buzzy Pazz.

Hoe ga je te werk?

Leg je Lijn-attest samen met een inschrijvingsbewijs voor in de Lijnwinkel in je buurt vooraleer je je Buzzy Pazz of Omnipas aankoopt. Je korting wordt onmiddellijk verrekend in de aankoopprijs van je abonnement.

Let op! Als je jouw abonnement al hebt aangekocht zonder het attest voor de korting te gebruiken, is er achteraf geen terugbetaling meer mogelijk. Wie online zijn abonnement aankoopt of verlengt kan onze korting NIET ingeven. Ook hier is de korting achteraf bekomen NIET mogelijk!

Wanneer werkt onze korting niet

Je kunt geen kortingen via STUVO genieten als je al een gezinskorting hebt of een combi-abonnement NMBS-DE Lijn hebt. In het laatste geval ontvang je reeds een korting.

Onze korting is (op enkele uitzonderingen na) wel cumuleerbaar met een eventuele korting van jouw gemeente of stad.

Je gaat dus best even na welke combinatie en korting voor jou voordeligst is!

Rijdende bus van De Lijn
Kom met de trein

NMBS

Student Abonnement

Kom je bijna dagelijks met de trein naar de campus? Dan is een Student Abonnement (schoolabonnement) de goedkoopste formule. Je kiest de reisweg en een geldigheidsperiode (1 maand, 3 maanden of 12 maanden), waarna je binnen die periode onbeperkt op die reisweg mag reizen.

Student Multi (Campuskaart)

Ben je kotstudent of reis je slechts enkele keren per week naar de campus? Dan is de Student Multi (Campuskaart) de ideale formule. De prijs van een campuskaart is afhankelijk van de afgelegde afstand, maar is steeds minder dan een Go Pass. Met deze kaart kun je 5 keer dezelfde heen- en terugreis afleggen tussen twee Belgische stations binnen een periode van 49 kalenderdagen.

Hoe vraag ik een abonnement of Multi aan?

Om een Student Abonnement of Student Multi te krijgen, moet je met je identiteitskaart en een inschrijvingsattest van je onderwijsinstelling naar het loket in het treinstation gaan om de moederkaart van je abonnement aan te laten maken.

Ouder dan 26 jaar?

Dan betaal je de reguliere tarieven van de NMBS en is er geen studentenkorting meer mogelijk. Raadpleeg de website van de NMBS om het goedkoopste tarief voor jou te zoeken.

NMBS
Kom met de metro, bus of tram

MIVB (Brussel)

Een schoolabonnement vernieuwen

 • Bezorg ons via school.mivb.be uw origineel schoolattest van het lopende school- of academiejaar en afgeleverd werd door een onderwijsinstelling in de Europese Unie
 • Ga de dag na de bevestiging al naar de dichtstbijzijnde GO-verkoopautomaat
 • Plaats uw persoonlijke MOBIB-kaart op de drager van het toestel
 • Selecteer het gewenste schoolabonnement
 • Betaal en de klus is geklaard

Onze andere verkoopkanalen KIOSKBOOTIK en GO EASY zijn eveneens beschikbaar.

Een nieuw schoolabonnement kopen

 • Ga naar een BOOTIK met een identiteitsbewijs en een foto als het geen elektronische identiteitskaart is (eID) of gebruik onze online aankoop GO EASY met behulp van een elektronische identiteitskaart (eID). In beide gevallen heb je en een origineel schoolattest nodig. Dit attest moet afgeleverd zijn in het lopende school- of academiejaar en afgeleverd zijn door een onderwijsinstelling in de Europese Unie
 • Koop een persoonlijke MOBIB-kaart
 • Laad uw schoolabonnement op de kaart
 • Betaal en de klus is geklaard

Naast het MIVB-schoolabonnement dat je een onbeperkte toegang geeft tot het hele MIVB-net, is er ook het MTB-schoolabonnement. Hiermee kun je niet alleen gebruik maken van het hele MIVB-net, maar ook van de Brusselse stadsnetten van De Lijn, TEC en de NMBS. Ook hier hangen de tarieven af van het aantal kinderen in het gezin en het aantal abonnementen dat door eenzelfde gezin wordt aangekocht.

Ben je 25 jaar of ouder? Dan betaal je de reguliere tarieven en kom je niet meer in aanmerking voor de studentenkorting. Raadpleeg jouw ideaal tarief op de website van MIVB.

Woon je buiten Brussel, maar kom je met het openbaar vervoer naar de campus, check dan zeker de nieuwe formule van de MIVB: Brupass en Brupass XL. Met deze vervoersbewijzen, kan je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zowel reizen met de MIVB als De Lijn, TEC en NMBS. Of je kan zelfs tot buiten Brussel het openbaar vervoer nemen met 1 enkel vervoersbewijs, geldig voor de verschillende openbaar vervoersmaatschappijen. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Prijzen

Een klassiek schoolabonnement kost slechts 12 euro voor een heel jaar voor studenten tot en met 24 jaar die ingeschreven zijn op een Belgische school, waardoor dit interessant wordt voor elke student. 

Daarvoor moet je een dag- of avondonderwijs volgen binnen de Europese Unie. De meeste Erasmusstudenten hebben dus ook recht op het schoolabonnement.

Het is goedkoper dan het gebruik van 10-beurtenkaarten en je kan onbeperkt in Brussel reizen.

Er zijn 2 type abonnementen:

 • Het MIVB-schoolabonnement geeft toegang tot het volledige MIVB-net (metro/tram/bus) en kost slechts 12 voor een heel jaar.
 • Het Brupass-schoolabonnement geeft toegang tot het volledige MIVB-net, evenals extra toegang tot het netwerk van de NMBS, De Lijn en TEC in Brussel en kost 52 per jaar.
MIVB Hybride

Selecteer je campus en contacteer een medewerker