Flexibel studeren

Bij Odisee doen we er alles aan om je studieparcours zo vlot mogelijk te laten verlopen. We sparen geen moeite om je slaagkansen te maximaliseren, want jij staat centraal. Op deze pagina kan je een overzicht terugvinden van onze begeleidingsmogelijkheden en faciliteiten die je toegekend kunnen worden afhankelijk van jouw situatie.

Heb jij er recht op

Vrijstellingen

Behaalde je al credits in een opleiding of beschik je al over nuttige (werk)ervaring? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen. 

Je kunt vrijstellingen aanvragen op basis van een eerder verworven kwalificatie (EVK) en/of op basis van een eerder verworven competentie (EVC). Aan de hand van je voorgeschiedenis  wordt bekeken voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt en wordt er een Individueel Studieprogramma (ISP) opgesteld.

4 studentes aan een tafel
Maximaliseer je studiekansen

Bijzonder statuut

Studeren met een functiebeperking, als topsporter, ondernemer, kunstenaar... kan extra uitdagingen met zich meebrengen. Samen met jou bekijken we waar je moeilijkheden ervaart, of je in aanmerking komt voor een bijzonder statuut en wat de mogelijke redelijke aanpassingen zijn.

Studenten met een bijzonder statuut hebben recht op aanpassingen op maat in de vorm van onderwijs- en/of examenfaciliteiten. Deze ondersteunende maatregelen worden in overleg met jou en de opleiding verleend. Of op basis van vooraf bepaalde criteria

studenten werken samen achter laptop een docent staat hen bij