Interessegebied Landbouw, Voeding en Milieu

Ben je geboeid door de wereld van dieren en planten? Is voedselveiligheid een thema waar je wakker van ligt? Wil je je verdiepen in chemie? Of wil je graag meebouwen aan de energietechnologieën van de toekomst? Dan is een Environment-opleiding je op het lijf geschreven!  

Landbouw, voeding en milieu

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Een opleiding Environment. Wat houdt dat juist in?

 • Les in kleine groepen
 • Uitgeruste labo's en praktijklokalen
 • Focus op je interesse
 • Geen voorkennis vereist

Als mens zijn wij verbonden met én afhankelijk van de wereld om ons heen. Wil je graag klimaatverandering tegengaan door mee te denken over duurzame energiebronnen en -technologieën? Wil je processen als landbouw en voedselproductie duurzamer maken? Of wil je de toekomst mee vormgeven door je te buigen over chemische processen? Het kan allemaal bij Odisee dankzij onze bacheloropleidingen Agro- en biotechologie, Chemie en Energietechnologie. 

Kies je focus

De vakgebieden die onze Environment-opleidingen omvatten zijn heel breed. Daarom krijg je de kans om je aan de hand van een afstudeerrichting en/of meerdere keuzevakken toe te spitsen op het domein dat jou het meest ligt. Maar maak je geen zorgen, als je jouw diploma in handen hebt kun je nog steeds ontelbare richtingen uit. 

Twee campussen

Onze opleidingen Environment worden op twee verschillende campussen gegeven. Je toekomstige studentenstad wordt bepaald door de opleiding die jij kiest. 

Technologiecampus Gent

Technologiecampus Gent is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Campus Sint-Niklaas

Kiezen voor campus Sint-Niklaas is kiezen voor een warme én familiale sfeer. Bij ons ben je geen nummer. Je krijgt een persoonlijke begeleiding en een curriculum op maat in moderne en goed uitgeruste lokalen. Ben je op zoek naar een uitdagende studie, en wil je die combineren met je hobby's en sociaal leven thuis? Dan is studeren in Sint-Niklaas helemaal voor jou!

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een opleiding Environment?

 • Op afstand

  Onze bacheloropleiding Agro- en biotechnologie kun je ook in afstandsonderwijs volgen. Je krijgt dan meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. 

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‘Entrepreneurial Skills’ aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

 • Instapcursussen

  Wil je graag bepaalde kennis opfrissen voor je aan je studie begint? Verschillende opleidingen bieden instapcursussen aan voor de start van het academiejaar, bijvoorbeeld voor het vak Chemie. Sowieso zorgen we binnen alle opleidingen voor begeleidingsmomenten doorheen het academiejaar, zodat iedereen de leerstof goed kan volgen ongeacht zijn of haar voorkennis.  

Maximale slaagkansen

Geniet van persoonlijke begeleiding doorheen je hele opleiding

Kleine groepen, aanspreekbare docenten

Bij alle opleidingen maken we gebruik van actieve werkvormen. Zo kun je de leerstof vlot verwerken en vaardigheden oefenen met onmiddellijke feedback. Interactie en kleine lesgroepen zijn ons stokpaardje. Die aanpak brengt studenten en docenten dicht bij elkaar. Bovendien kun je ook buiten de lessen bij de docenten terecht.

Jij geeft het tempo aan

Odisee doet er alles aan om je studie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We besteden de grootste zorg aan de samenstelling van je uurrooster. Zo verlies je nauwelijks uren en hou je voldoende tijd over voor oefeningen, opdrachten en studeermomenten. In alle opleidingen wordt rekening gehouden met relevante (werk)ervaring (EVC – eerder verworven competenties) of vroegere opleidingen (EVK – eerder verworven kwalificaties).

Studiebegeleiding

In elke opleiding kunnen studenten gebruikmaken van studiebegeleiding in de vorm van monitoraten, gedifferentieerde trajecten, begeleide oefeningen, supervisie, stagebegeleiding, studiebegeleidingsplannen … Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de stof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken waarin we bekijken hoe je studie verloopt. Bij Odisee kun je op eender welk moment rekenen op persoonlijke begeleiding.

Hulp bij problemen

Bij algemene problemen weten de studenten- en trajectbegeleiders raad. Alles is bespreekbaar: je studiekeuze, studiemethode en -planning, examenstress of faalangst, een heroriëntering, studeren in moeilijke omstandigheden ... Je vindt bij hen een luisterend oor. Naast individuele begeleiding zijn er ook groepssessies over uitstelgedrag, faalangst en andere obstakels.

Studenten babbelen op trapje
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - luisterend naar muziek