Bacheloropleidingen

Een professionele bachelor aan de hogeschool bereidt je voor op de beroepspraktijk. Doorheen de opleiding leer je de algemene en specifieke vaardigheden, kennis en competenties die nodig zijn om een bepaald beroep, bijvoorbeeld leraar, uit te oefenen. Kies je voor een bacheloropleiding, behaal je jouw diploma - normaal gezien - op drie jaar (vier jaar voor Verpleegkunde). Nadien ben je klaar om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Verder studeren kan natuurlijk ook.

bachelors
Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?

 • Instapcursussen

  Wil je graag bepaalde kennis opfrissen voor je aan je studie begint? Verschillende opleidingen bieden instapcursussen aan voor de start van het academiejaar, bijvoorbeeld voor vakken als Chemie of Wiskunde. Sowieso zorgen we binnen alle opleidingen voor begeleidingsmomenten doorheen het academiejaar zodat iedereen de leerstof goed kan volgen, ongeacht zijn of haar voorkennis.  

 • Geef je opleiding vorm

  Binnen je opleiding krijg je de kans om je aan de hand van een afstudeerrichting en/of meerdere keuzevakken toe te spitsen op het domein dat jou het meeste ligt. Ook via projecten, groepswerken, bedrijfsbezoeken en je stage en bachelorproef geef je zelf vorm aan je opleiding en kun je je specialiseren. Maar maak je geen zorgen, als je jouw diploma in handen hebt kun je nog steeds ontelbare richtingen uit. 

   

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‘Entrepreneurial Skills’ aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Laat je overtuigen door onze studenten

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Jongen - Gele muts