Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit

De afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit binnen de bachelor Bedrijfsmanagement wordt voor jou het begin van een boeiende carrière. Zeker als je graag met cijfers bezig bent en altijd nauwkeurig werkt. Maar ook als je inzicht wil krijgen in de bedrijfswereld en graag advies geeft over fiscaliteit, is dit de gedroomde opleiding voor jou!

Ontdek hierna hoe Accountancy-Fiscaliteit bij Odisee eruit ziet, welke vakken je mag verwachten, hoeveel stage je kunt volgen en in welke beroepen je na je opleiding terecht komt!

 

accountancy fiscaliteit

Volg een les mee tijdens de openlesdagen!

Wat is Accountancy-Fiscaliteit en wat houdt de opleiding precies in?

 • Praktijkgericht en stages
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis en sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Eigentijdse specialist

Je volgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Naast een stevige dosis accountancy en fiscaliteit krijg je heel wat computervaardigheden onder de knie. Ook verwerf je een brede kennis over bedrijven en organisaties en krijg je zicht op de bedrijfseconomische uitdagingen van hedendaagse ondernemingen. Verder trainen we je inzichten in economische en juridische problemen. De docenten staan nauw in contact met het bedrijfsleven en integreren hun praktijkervaring in de lessen. Je vaardigheden als moderne accountant train je met gespecialiseerde softwarepakketten. We bezorgen je een stevige functionele talenkennis en goede sociale vaardigheden: de basis voor je toekomstige zakelijke contacten. Via diverse projecten en stages maak je uitgebreid kennis met de praktijk.

Met een correcte houding

Beroepshalve verwachten we van jou niet alleen deskundigheid, maar ook een correcte houding. Als vertrouwenspersoon moet je je bijvoorbeeld in elke situatie onafhankelijk opstellen. Daarom besteden we veel aandacht aan beroepscompetenties, talenten en andere vaardigheden (zoals teamwork of communicatieve handelingen) die onmisbaar zijn in je latere beroepsleven. De evoluties in de beroepswereld volgen we uiteraard op de voet. Daarnaast schotelen we je veel casussen voor en loop je ook stage tijdens je opleiding.

 

Laat je overtuigen door onze studenten Accountancy-Fiscaliteit

Accountancy-Fiscaliteit studeren? Onze studenten aan het woord!

Meer weten

Op zoek naar het volledige studieprogramma Accountancy-Fiscaliteit bij Odisee?

Extra troeven van je opleiding

Ook dit kan in de bachelor Bedrijfsmanagement

 • Behaal twéé diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Studeer en onderneem tegelijk

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Studeer op afstand

  De afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit kun je in Aalst ook in afstandsonderwijs volgen. In dat traject krijg je meer flexibiliteit zodat je je studie bijvoorbeeld met een job of een gezin kunt combineren.

Checklist!

Is de opleiding Accountancy-Fiscaliteit iets voor jou?

 • Je bent graag met cijfers bezig.
 • De bedrijfswereld boeit je en je kunt niet wachten om er deel van uit te maken.
 • Je bent communicatief en geeft graag advies.
 • Als je onder tijdsdruk staat, blijf je rustig en kun je goed functioneren.
 • Je bent nauwkeurig en laat je zelden op een foutje betrappen.
Meisje - nadenkend
In Odisee's Accountancy-Fiscaliteit leggen ze steeds de link met de actualiteit. De economie en regelgeving staan immers niet stil. Dat is een grote troef. Ook de constante terugkoppeling naar de praktijk is een meerwaarde. Je leert bijvoorbeeld diverse aangiftes invullen. Hierdoor zal ik na mijn opleiding zeker mijn mannetje kunnen staan.
Eline De Coorde
Student Accountancy-Fiscaliteit
Bedrijfsmanagement afstudeerrichting Acc-Fisc - Eline De Coorde
Handen uit de mouwen, met de voeten in de praktijk

Wat mag je verwachten van de bachelor Accountancy-Fiscaliteit?

Ook zonder voorkennis kun je starten

Ook als je tijdens het middelbaar geen economische vakken had, kun je gewoon starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

Je staat er niet alleen voor

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. In de feedbackgesprekken geven we je persoonlijk advies waarbij we rekening houden met je talenten. Verder zijn er voor verschillende vakken opdrachten en testen tijdens het jaar (permanente evaluatie). Aan de hand daarvan krijg je zicht op je groeiproces.

Praktijkgerichte opleiding

Elk jaar leer je je toekomstige werkwereld beter kennen. Bij Odisee brengen casussen, projecten, seminaries en gastlezingen je voortdurend in contact met de praktijk. Daarnaast ga je ook letterlijk de sfeer opsnuiven in verschillende bedrijven waaronder de Big Four, KBC en Becton Dickinson.

Stages, altijd goed

Studeer je Accountancy-Fiscaliteit bij Odisee, dan proef je uiteraard ook van de praktijk bij een bedrijf naar keuze (zoals een accountantskantoor, de financiële afdeling van een bedrijf, FOD …). Zo loop je in het derde jaar een 60-tal dagen stage en draai je mee als volwaardig lid binnen de organisatie. Tijdens stages sta je als student oog in oog met toekomstige medewerkers, vertegenwoordigers, klanten en leveranciers en word je ondergedompeld in de wereld van financiële cijfers en fiscaliteit.

brussel food corner

Studeren als werkzoekende

De afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je de bachelor volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding of je stage in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Campus Aalst of Campus Brussel

Accountancy-Fiscaliteit wordt op twee verschillende campussen gegeven. Je hebt dus de keuze om een stad te kiezen. Let op! Iedere campus heeft zijn specialisatie. De lessen zijn verschillend, maar de uitkomst na je studie is hetzelfde.

Campus Aalst

Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor vele studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven. Ook als je houdt van muziek, theater, film, stand-up comedy – zeg maar cultuur in al haar vormen – zit je hier goed. Een actieve dienst STUVO+ zorgt ervoor!

Campus Brussel

Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning in een internationale omgeving. En qua bedrijven zit het in onze hoofdstad zeker snor. Campus Brussel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op en rond de campus zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Voor een grotere honger kun je in studentenrestaurant Belcampus terecht.

Na je diploma

Wat na Accountancy-Fiscaliteit?

Met een bachelordiploma Accountancy-Fiscaliteit van Odisee kun je heel wat richtingen uit! 

Waar kun je aan de slag?

 • Dossierbeheerder bij een accountants-/taxkantoor en bij de Big Four
 • Medewerker op de interne boekhoudafdeling van een groot bedrijf
 • Zelfstandig accountant en belastingadviseur (ITAA)
 • Werfboekhouder bij internationale bedrijven
 • Medewerker bij FOD Financiën
 • Bankmedewerker
Aalst

Of wil je verder studeren na je diploma Accountancy-Fiscaliteit?

Met een bachelordiploma Bedrijfsmanagement van Odisee op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek Management of Business Administration. 

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale Marketing en Communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool. Ook een banaba is een optie. Kies een tweede afstudeerrichting binnen je bachelor Bedrijfsmanagement of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kun je in snel tempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je op odisee.be/vrijstellingen.

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren bij Odisee volledig zitten?

Meisje - nadenkend