Onderzoek

Onderzoek is belangrijk voor Odisee. Onze focus is sterk praktijkgericht, innovatief en duurzaam.

Ons onderzoek en onze dienstverlening concentreren zich rond thema's en vragen die van belang zijn voor het werkveld én die verbonden zijn met onze opleidingen. We streven naar een optimale betrokkenheid van onze docenten en studenten. Dit zorgt voor een mooie kruisbestuiving tussen onderzoek en onderwijs. Zo versterken ze elkaar.

We werken ook samen met diverse partners uit het werkveld en de wetenschappelijke wereld. We maken optimaal gebruik van bestaande wetenschappelijke kennis, breiden deze uit en maken ze toepasbaar in organisaties en bedrijven. Zo draagt ons praktijkgericht onderzoek bij aan innovatieve en duurzame oplossingen, en dat met een maximale inzet van de aanwezige kennis en expertise in het werkveld.

Vergrootglas en bril op boek

Onderzoeksgroepen

Onderzoek binnen Odisee is opgedeeld in onderzoeksgroepen per thematische cluster. De projecten hebben steeds een inhoudelijke link met één of meerdere opleidingen van Odisee. We streven naar een optimale betrokkenheid van onze docenten en studenten bij onderzoek en dienstverlening.

Studente werkt aan laptop

Onderzoekscentra

Door in een onderzoekscentrum samen te werken bundelen we de krachten. We smeden en versterken samenwerkingsverbanden. We delen expertise, ervaring en menskracht. Een onderzoekscentrum bundelt dus alle onderzoekers die zich toeleggen op één bepaald onderzoeksthema of speerpunt.

stock foto 2

Dienstverlening

Zit uw bedrijf, organisatie of school met een innovatievraag en bent u benieuwd of een onderzoek op maat iets voor u is? Odisee zet via praktijkgericht onderzoek en dienstverlening in op toekomstgerichte uitdagingen en duurzame, maatschappelijk verantwoorde oplossingen voor bedrijven en organisaties uit het werkveld.

Kritisch denken ExploRatio Kritikat

Onderzoek en dienstverlening

Hier vind je een overzicht van alle lopende projecten, te filteren naar believen. Of geef een zoekterm in.

Hoe kunnen we jou helpen?

De Dienst Onderzoek en Projectbeheer en de onderzoekscoördinatoren ondersteunen onderzoekers zoveel mogelijk op administratief en organisatorisch vlak en werken mee aan het beleid rond praktijkgericht onderzoek in Odisee.

Contacteer ons als je vragen hebt, wij helpen je met plezier verder!