Interessegebied Digital

Kun je je nog een wereld voorstellen zonder smartphone, tablet, computer of smartwatch? Zonder sensoren, slimme toestellen of zelflerende software? Met een simpele druk op een knop of via de aanraking van een touchscreen zetten we oneindig veel digitale processen in de cloud in werking. De vraag naar digital natives is niet meer bij te houden. Klinkt goed?

Digital

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Een digitalopleiding. Wat houdt dat juist in?

 • Je docent = je coach
 • Focus op jouw interesses
 • Praktische ingesteldheid
 • Linken met het werkveld

Google, Amazon, Netflix en Spotify: het internet bracht ons nieuwe en onmisbare bedrijven die tegen een razendsnel tempo groeien met onze data als grootste factor. Experts breken dagdagelijks hun hoofd om alles sneller, beter, toegankelijker en veiliger te maken. Kiezen voor een opleiding in dit technologische domein maakt je automatisch erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Professionele experts

Met onze Digital-cluster brengt Odisee de belangrijkste domeinen binnen Information Technology (IT) en Electronics Engineering samen in vier bachelor- en graduaatsopleidingen. Zo heb jij een ruime keuze uit studieprogramma’s en specialisaties binnen digitale technologie en business. Elk van onze opleidingen kenmerkt zich door een nauwe samenwerking met het werkveld, een doorgedreven coaching en een persoonlijke aanpak bij de opstart van je studietraject.

 

Welke toekomst kies jij?

Al onze digitalopleidingen op een rijtje

 • Bachelor
  Digital Technologie en Wetenschap

  Bachelor Elektronica-ICT

  Ben je gebeten door internet, computers, smartphones en de technologie die erachter zit? Wil je zelf netwerken leggen, apps en websites maken of slimme toestellen ontwerpen voor het Internet of Things? 
 • Bachelor
  Digital Technologie en Wetenschap

  Elektronica-ICT - afstudeerrichting Elektronica

  Elektronische toestellen doorgronden, bedenken, ontwerpen, optimaliseren en onderhouden, dat is de kern van de afstudeerrichting Elektronica. Concreet kun je je specialiseren tot Telecommunications Engineer of Internet of Things Developer.
 • Bachelor
  Digital Technologie en Wetenschap

  Elektronica-ICT - afstudeerrichting ICT

  Kies je voor ICT, dan kies je voor een domein dat in volle ontwikkeling is en waarin je de allernieuwste technologieën leert. Je zit zelf aan het roer van je studietraject en kiest zelf welke specialisatie het beste bij je past.
 • Graduaat
  Digital Technologie en Wetenschap

  Graduaat Programmeren

  Sta je te popelen om je te verdiepen in de digitale wereld en leer je het beste al doende in de praktijk? Binnen het domein informatica bieden we twee graduaatsopleidingen aan: Programmeren en Systeem- en netwerkbeheer.
 • Graduaat
  Digital Technologie en Wetenschap

  Graduaat Systeem- en Netwerkbeheer

  Sta je te popelen om je te verdiepen in de digitale wereld en leer je het beste al doende in de praktijk? Binnen het domein informatica bieden we twee graduaatsopleidingen aan: Programmeren en Systeem- en netwerkbeheer.
 • Bachelor
  Technologie en Wetenschap Digital

  Bachelor Toegepaste Informatica

  Ben je leergierig en heb je een gezonde interesse in nieuwe tools en technologieën? Wil je het fijne weten van computers, netwerken, web, software en security? 

Drie campussen

Onze digitalopleidingen worden op drie verschillende campussen gegeven. Bij de bacheloropleidingen bepaalt de keuze van je opleiding je studentenstad. Bij onze graduaten wordt de locatie meebepaald door het traject dat je wil volgen. 

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen en ligt in een mooi groen gebied met vierhonderd parkeerplaatsen rondom het gebouw. Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor veel studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven.

Campus Brussel

Odisee heeft vier campussen in en om Brussel, waaronder Campus Brussel in het centrum. Die bestaat uit drie gebouwen, Hermes, Erasmus en T'Serclaes. Stuk voor stuk zijn ze prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Kiezen voor Brussel als jouw studentenstad is kiezen voor een spannende mix van bedrijvigheid en ontspanning. Bovendien leer je de talen waar ze gesproken worden: in de hoofdstad van Europa.

Campus Gent

Technologiecampus Gent is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een digitalopleiding?

 • Flexibel studeren

  Odisee gaat voor flexibel hoger onderwijs. Je kunt kiezen voor traditionele studiejaren via de modeltrajecten, maar je kunt ook een flexibel traject volgen dat beter bij je situatie aansluit. Je bepaalt daarbij in grote mate zelf hoeveel vakken je jaarlijks aflegt en dus hoe snel je je opleiding voltooit. Voor alle vakken waarvoor je slaagt, krijg je een creditbewijs. Vakken waarvoor je niet slaagt, kun je het volgende jaar weer opnemen en combineren met vakken uit een volgende fase van het modeltraject.

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‘Entrepreneurial Skills’ aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

 • Instapcursussen

  Wil je graag je wiskundekennis opfrissen voor je aan je opleiding begint? De bachelor Elektronica-ICT biedt een instapcursus aan voor de start van het academiejaar. Sowieso zorgen we binnen alle opleidingen voor begeleidingsmomenten doorheen het academiejaar, zodat iedereen de leerstof goed kan volgen, ongeacht zijn of haar voorkennis.  

Maximale slaagkansen

Geniet van persoonlijke begeleiding doorheen je hele opleiding

Kleine groepen, aanspreekbare docenten

Bij alle opleidingen maken we gebruik van actieve werkvormen. Zo kun je de leerstof vlot verwerken en vaardigheden oefenen, met onmiddellijke feedback. Interactie en kleine lesgroepen zijn ons stokpaardje. Die aanpak brengt studenten en docenten dicht bij elkaar. Bovendien kun je ook buiten de lessen bij de docenten terecht.

Jij geeft het tempo aan

Odisee doet er alles aan om je studie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We besteden de grootste zorg aan de samenstelling van je uurrooster. Zo verlies je nauwelijks uren en hou je voldoende tijd over voor oefeningen, opdrachten en studeermomenten. In alle opleidingen wordt rekening gehouden met relevante (werk)ervaring (EVC – eerder verworven competenties) of vroegere opleidingen (EVK – eerder verworven kwalificaties).

Studiebegeleiding

In elke opleiding kunnen studenten gebruikmaken van studiebegeleiding in de vorm van monitoraten, gedifferentieerde trajecten, begeleide oefeningen, supervisie, stagebegeleiding, studiebegeleidingsplannen… Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de stof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken waarin we bekijken hoe je studie verloopt. Bij Odisee kun je op eender welk moment rekenen op persoonlijke begeleiding.

Hulp bij problemen

Bij algemene problemen weten de studenten- en trajectbegeleiders raad. Alles is bespreekbaar: je studiekeuze, studiemethode en -planning, examenstress of faalangst, een heroriëntering, studeren in moeilijke omstandigheden... Je vindt bij hen een luisterend oor. Naast individuele begeleiding zijn er ook groepssessies over uitstel gedrag, faalangst en andere obstakels.

Studenten babbelen op trapje
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - nadenkend