Interessegebied Business en Management

Zin om de realiteit van het ondernemen te leren kennen? En kun je niet wachten om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven? Dan kies je sowieso voor een professionele opleiding bij Odisee. Ga voor één van onze businessopleidingen - met stuk voor stuk een uitstekende reputatie in het bedrijfsleven - en groei uit tot een echte businessspecialist.

Business en management

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Een businessopleiding, wat houdt dat precies in?

 • Toveren met cijfers
 • Organisatie wordt je talent
 • Strategie en analyse
 • Leren communiceren

Zin om in de businesswereld te stappen? Dan zit je gebeiteld bij Odisee dankzij onze bacheloropleidingen Bedrijfsmanagement, Organisatie en Management en Vastgoed, en de graduaatsopleidingen Accounting Administration, Marketing- en Communicatiesupport en Sales Support. Welke opleiding je ook kiest, reken alvast op heel veel praktijk, sterke stages en een internationale blik.

Praktijk en stages, zonder grenzen

Met bedrijfsbezoeken, gespecialiseerde gastdocenten, uit het leven gegrepen opdrachten, projecten, workshops (ook internationaal) en natuurlijk stages stomen we je helemaal klaar voor je latere job. En tijdens businessprojecten werk je met je medestudenten aan echte businesscases. In de graduaatsopleidingen ligt de focus sterk op werkplekleren. Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Vier campussen

Onze businessopleidingen worden op vier verschillende campussen gegeven. Soms bepaalt de keuze van je opleiding meteen je studentenstad. Bij sommige opleidingen heb je de mogelijkheid om uit verschillende locaties te kiezen. Het programma wijkt in dat geval lichtjes af per campus, maar je diploma op het einde van de rit is hetzelfde.  

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen en ligt in een mooi groen gebied met vierhonderd parkeerplaatsen rondom het gebouw. Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor veel studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven.

Campus Brussel

Odisee heeft vier campussen in en om Brussel, waaronder Campus Brussel in het centrum. Die bestaat uit drie gebouwen, Hermes, Erasmus en T'Serclaes. Stuk voor stuk zijn ze prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Kiezen voor Brussel als jouw studentenstad is kiezen voor een spannende mix van bedrijvigheid en ontspanning. Bovendien leer je de talen waar ze gesproken worden: in de hoofdstad van Europa.

Technologieampus Gent

Technologiecampus Gent is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Campus Sint-Niklaas

Kiezen voor campus Sint-Niklaas is kiezen voor een warme én familiale sfeer. Bij ons ben je geen nummer. Je krijgt een persoonlijke begeleiding en een curriculum op maat in moderne en goed uitgeruste lokalen. Ben je op zoek naar een uitdagende studie, en wil je die combineren met je hobby's en sociaal leven thuis? Dan is studeren in Sint-Niklaas helemaal voor jou!

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een businessopleiding?

 • Op afstand

  De bachelors Bedrijfsmanagement (afstudeerrichting Marketing en Accountancy-Fiscaliteit), Facility Management, Organisatie en Management en Vastgoed kun je ook in afstandsonderwijs volgen. Je krijgt dan meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. Ook onze graduaten hebben een flexibel traject voor wie zich niet voltijds kan toeleggen op zijn studie. 

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

 • Flexibel studeren

  Odisee gaat voor flexibel hoger onderwijs. Je kunt kiezen voor traditionele studiejaren via de modeltrajecten, maar je kunt ook een flexibel traject volgen dat beter bij je situatie aansluit. Je bepaalt daarbij in grote mate zelf hoeveel vakken je jaarlijks aflegt en dus hoe snel je je opleiding voltooit. Voor alle vakken waarvoor je slaagt, krijg je een creditbewijs. Vakken waarvoor je niet slaagt, kun je het volgende jaar weer opnemen en combineren met vakken uit een volgende fase van het modeltraject.

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‘Entrepreneurial Skills’ aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

Maximale slaagkansen

Geniet van persoonlijke begeleiding doorheen je hele opleiding

Kleine groepen, aanspreekbare docenten

Bij alle opleidingen maken we gebruik van actieve werkvormen. Zo kun je de leerstof vlot verwerken en vaardigheden oefenen, met onmiddellijke feedback. Interactie en kleine lesgroepen zijn ons stokpaardje. Die aanpak brengt studenten en docenten dicht bij elkaar. Bovendien kun je ook buiten de lessen bij de docenten terecht.

Jij geeft het tempo aan

Odisee doet er alles aan om je studie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We besteden de grootste zorg aan de samenstelling van je uurrooster. Zo verlies je nauwelijks uren en hou je voldoende tijd over voor oefeningen, opdrachten en studeermomenten. In alle opleidingen wordt rekening gehouden met relevante (werk)ervaring (EVC – eerder verworven competenties) of vroegere opleidingen (EVK – eerder verworven kwalificaties).

Studiebegeleiding

In elke opleiding kunnen studenten gebruikmaken van studiebegeleiding in de vorm van monitoraten, gedifferentieerde trajecten, begeleide oefeningen, supervisie, stagebegeleiding, studiebegeleidingsplannen… Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de stof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken waarin we bekijken hoe je studie verloopt. Bij Odisee kun je op eender welk moment rekenen op persoonlijke begeleiding.

Hulp bij problemen

Bij algemene problemen weten de studenten- en trajectbegeleiders raad. Alles is bespreekbaar: je studiekeuze, studiemethode en -planning, examenstress of faalangst, een heroriëntering, studeren in moeilijke omstandigheden... Je vindt bij hen een luisterend oor. Naast individuele begeleiding zijn er ook groepssessies over uitstel gedrag, faalangst en andere obstakels.

Studenten babbelen op trapje
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - nadenkend