Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Supply Chain Management*

De afstudeerrichting Supply Chain Management van Odisee speelt in op internationale trends. Want logistiek is overal, zeker in Vlaanderen dat een belangrijke logistieke draaischijf vormt in Europa en ver daarbuiten. Met e-commerce als grote game changer in het logistieke speelveld vormt het op een meer duurzame wijze onze internationale goederenstromen organiseren dé uitdaging in de komende jaren. Spreken die thema’s je aan? Overweeg dan zeker deze beloftevolle afstudeerrichting binnen de bachelor Bedrijfsmanagement.

*De vroegere afstudeerrichting Logistiek Management heet voortaan Supply Chain Management.

Supply chain management

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Wat is Supply Chain Management en wat houdt de opleiding precies in?

 • Praktijkgerichte opleiding
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis en sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Treinen, vrachtwagens, schepen, auto’s en vliegtuigen: voor kinderen een spel, in het echte leven een miljoenenbusiness. Droom je van een job met een internationaal karakter waarin je stressbestendigheid dagelijks van pas komt? Durf je verantwoordelijkheid te nemen en is geen uitdaging voor jou te groot? Dan zit je helemaal op je plaats in de afstudeerrichting Supply Chain Management.

Theorie en praktijk afwisselen

Als je kiest voor Supply Chain Management, krijg je vaak les van professionals uit het werkveld. Theorie wordt afgewisseld met concrete cases, werkbezoeken, gastcolleges en internationale projectweken. Dat stoomt je klaar voor het echte werk. Alle aspecten van de logistieke keten komen aan bod. Van de klassieke transportmodi over internationale goederenstromen tot totale Supply Chain Management, alles staat op het menu.

Internationale dimensie én stages

Vanaf het eerste jaar maak je intensief kennis met de logistieke wereld. Het tweede jaar verdiep je je stelselmatig in  verschillende vakken en het derde jaar staat in het teken van het toepassen van leerinhouden. Ben je digitaal aangelegd, dan geven we je de kans om je digitale skills aan te scherpen, door o.a. keuzevakken aan te bieden in samenwerking met onze bacheloropleiding Toegepaste Informatica. Internationale samenwerking zit bovendien in ons DNA en dus leer je je vlot uitdrukken in verschillende Europese talen. Zin in een internationale stage? Geen probleem. In Europa of verder weg? Mogelijkheden bij de vleet om via internationale bedrijven stage te lopen in elk continent van onze aardbol.

 

Laat je overtuigen door onze studenten Supply Chain Management

Supply Chain Management studeren? Onze studenten aan het woord!

Meer weten

Op zoek naar het volledige studieprogramma Supply Chain Management?

Extra troeven van je opleiding

Ook dit kan in de bachelor Bedrijfsmanagement

 • Behaal twéé diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Studeer en onderneem tegelijk

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Volg Bedrijfsmanagement in het Engels

  Bedrijfsmanagement kun je bij Odisee ook in het Engels volgen. In die volledig Engelstalige Bachelor of Business Management benadrukken we internationale mogelijkheden en ga je dieper in op (digitale) marketing.  Ideaal voor wie een internationale carrière op het oog heeft.

  Ontdek er hier alles over.

Checklist!

Is de opleiding Supply Chain Management iets voor jou?

 • Organiseren zit in je DNA.
 • De wereld van e-commerce boeit je mateloos.
 • Je wil mee aan de wieg staan van innovatieve en duurzame logistieke concepten.
 • Een job met een internationaal karakter én met pit, daar droom je van.
 • Na je opleiding ga je graag meteen aan de slag.
 • Managen van belangrijke goederenstromen? Laat maar komen!
Meisje - nadenkend
Veel mensen denken dat logistiek een mannenwereld is. Voor mij was dat net een extra reden om voor de afstudeerrichting Supply Chain Management te kiezen: ik wil aantonen dat dit ook weggelegd is voor vrouwen!
Jenthe De Mossenau
Student Supply Chain Management
Jenthe De Mossenau
Handen uit de mouwen, met de voeten in de praktijk

Wat mag je verwachten van de bachelor Supply Chain Management?

Ook zonder voorkennis kun je starten

Ook als je in het middelbaar geen economische vakken had, kun je bij Odisee gewoon starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de bachelor Bedrijfsmanagement.

 

Internationaal logistiek project

Half oktober neem je als student Supply Chain Management deel aan een internationaal logistiek project, o.a. in samenwerking met de Hogeschool Berlijn en de Hogeschool Katowice. De aangeboden seminaries en bedrijfsbezoeken bereiden je voor op een case in verband met multimodaal transport. Daarvoor werk je samen met buitenlandse studenten in gemengde teams.

Praktijkgerichte opleiding

Elk jaar leer je de toekomstige werkwereld beter kennen. Casussen, projecten, seminaries en gastlezingen brengen je voortdurend in contact met de praktijk. Daarnaast ga je ook letterlijk de sfeer opsnuiven in verschillende bedrijven waaronder de Big Four, KBC, de haven van Antwerpen, Nike, Coca-Cola en RSCA Anderlecht. In het derde jaar doe je een stage van een 60-tal dagen in een bedrijf of organisatie, waar je meedraait als volwaardig teamlid. Bij Supply Chain Management kun je je kandidaat stellen om een echte topmanager als stagementor te krijgen. Word je hiervoor gekozen, dan ga je een echte topstage tegemoet.

Ga 100% voor je eigen talent

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar geven ook kritische en opbouwende feedback. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

wat kan je verwachten
Na je diploma

Wat na Supply Chain Management?

Met een diploma Supply Chain Management ligt de logistieke wereld aan je voeten.

Waar kun je aan de slag?

 • Logistiek leidinggevende in een warehouse omgeving
 • Inkoper
 • Transportplanner
 • E-commerce specialist
 • Supply- en demandplanner
 • Expediteur internationale goederenstromen
 • Operations manager
 • Logistics manager
Wat na je diploma 1

Of wil je verder studeren na je diploma Supply Chain Management?

Met een diploma Bedrijfsmanagement van Odisee op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek Management of Business Administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale Marketing en Communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool. Ook een banaba is een optie. Binnen je bacheloropleiding Bedrijfsmanagement kun je tweede afstudeerrichting kiezen of je kunt voor een compleet andere bacheloropleiding gaan.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kun je in snel tempo – via een verkort traject – ook een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je op onze website bij odisee.be/vrijstellingen.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding of stage in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Hoe ziet je jaarplanning eruit?

Bij de afstudeerrichting Supply Chain Management bestaat elk semester uit 12 lesweken. Je hebt regelmatig tussentijdse evaluaties in de vorm van opdrachten, presentaties of testen. Aan het eind van elk semester leg je examens af. In maart vervangen we een lesweek door andere activiteiten, zoals een casus, een bedrijfsspel of bedrijfsbezoeken.

Campus Brussel

Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning in een internationale omgeving. En qua bedrijven zit het in onze hoofdstad zeker snor. Campus Brussel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op en rond de campus zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Voor een grotere honger kun je in studentenrestaurant Belcampus terecht.

Studeren als werkzoekende

De afstudeerrichting Supply Chain Management van Odisee is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je de opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren bij Odisee volledig zitten?

Jongen - Gele muts