Interessegebied Technologie en Wetenschap

Kun je je nog een wereld voorstellen zonder gsm, tablet, computer, de hoogtechnologische apparatuur in een ziekenhuis of de koelinstallaties in grootwarenhuizen? Nee toch. Technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Geen wonder dat er een gigantische vraag is naar pas afgestudeerden met een technologisch diploma.

Technologie en Wetenschap

Volg een les mee tijdens de openlesdagen!

Een opleiding Tech. Wat houdt dat juist in?

 • Al doende leer je
 • Uitgeruste labo's en praktijklokalen
 • Proeven van praktijk
 • Geen voorkennis vereist

Ben jij gefascineerd door de wondere wereld van de chemie? Vraag je je af hoe je bier kunt brouwen? Hoe je het vetgehalte in voeding kunt bepalen? Hoe we (energie)technologie kunnen inzetten voor een beter milieu? Of hoe dat nieuwste technologische snufje in elkaar zit? Dan zijn we bij Odisee op zoek naar jou.

3, 2, 1, GO!

Technologie maakt de wereld beter, veiliger, sneller. Een opleiding in een technologische richting is dan ook een opleiding die onze maatschappij nodig heeft en die met andere woorden gegeerd is op de arbeidsmarkt.¬†Kies je voor Odisee, dan garanderen we je een kwaliteitsvolle opleiding met aandacht voor de nieuwste technologie√ęn en ontwikkelingen. In ruil vragen we van jou een gezonde portie nieuwsgierigheid, een praktische ingesteldheid en vooral veel goesting om erin te vliegen. Klaar voor de start?

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen en ligt in een mooi groen gebied met vierhonderd parkeerplaatsen rondom het gebouw. Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor veel studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven.

Campus Brussel

Odisee heeft drie campussen in en om Brussel, waaronder Campus Brussel in het centrum. Die bestaat uit vier gebouwen, Hermes, Erasmus, T'Serclaes en Brussel - Terranova. Stuk voor stuk zijn ze prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Kiezen voor Brussel als jouw studentenstad is kiezen voor een spannende mix van bedrijvigheid en ontspanning. Bovendien leer je de talen waar ze gesproken worden: in de hoofdstad van Europa.

Technologiecampus Gent

Technologiecampus Gent is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een techopleiding?

 • Op afstand

  De bachelors Bouw, Elektromechanica, Facility management en Vastgoed kun je ook in afstandsonderwijs volgen. Je krijgt dan meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. Ook onze graduaten hebben een flexibel traject voor wie zich niet voltijds kan toeleggen op zijn of haar studie. 

 • Instapcursussen

  Wil je graag bepaalde kennis opfrissen voor je aan je studie begint? Verschillende opleidingen bieden instapcursussen aan voor de start van het academiejaar, bijvoorbeeld voor het vak Chemie of Wiskunde. Sowieso zorgen we binnen alle opleidingen voor begeleidingsmomenten doorheen het academiejaar zodat iedereen de leerstof goed kan volgen, ongeacht zijn of haar voorkennis.  

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‚ÄėEntrepreneurial Skills‚Äô aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

Maximale slaagkansen

Geniet van persoonlijke begeleiding doorheen je hele opleiding

Kleine groepen, aanspreekbare docenten

Bij alle opleidingen maken we gebruik van actieve werkvormen. Zo kun je de leerstof vlot verwerken en vaardigheden oefenen, met onmiddellijke feedback. Interactie en kleine lesgroepen zijn ons stokpaardje. Die aanpak brengt studenten en docenten dicht bij elkaar. Bovendien kun je ook buiten de lessen bij de docenten terecht.

Jij geeft het tempo aan

Odisee doet er alles aan om je studie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We besteden de grootste zorg aan de samenstelling van je uurrooster. Zo verlies je nauwelijks uren en hou je voldoende tijd over voor oefeningen, opdrachten en studeermomenten. In alle opleidingen wordt rekening gehouden met relevante (werk)ervaring (EVC ‚Äď eerder verworven competenties) of vroegere opleidingen (EVK ‚Äď eerder verworven kwalificaties).

Studiebegeleiding

In elke opleiding kunnen studenten gebruikmaken van studiebegeleiding in de vorm van monitoraten, gedifferentieerde trajecten, begeleide oefeningen, supervisie, stagebegeleiding, studiebegeleidingsplannen… Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de stof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken waarin we bekijken hoe je studie verloopt. Bij Odisee kun je op eender welk moment rekenen op persoonlijke begeleiding.

Hulp bij problemen

Bij algemene problemen weten de studenten- en trajectbegeleiders raad. Alles is bespreekbaar: je studiekeuze, studiemethode en -planning, examenstress of faalangst, een herori√ęntering, studeren in moeilijke omstandigheden... Je vindt bij hen een luisterend oor. Naast individuele begeleiding zijn er ook groepssessies over uitstel gedrag, faalangst en andere obstakels.

Studenten babbelen op trapje
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - nadenkend