Hernieuwbare Energiesystemen

Wil je later aan de slag als in de wereld van de energietechnieken en HVAC? Leer je het beste al doende in de praktijk? Dan is het graduaat in de "Hernieuwbare Energiesystemen" beslist iets voor jou! In die opleiding verwerf je alle vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om een technische carrière in deze boeiende en steeds veranderende wereld uit te bouwen.

Deze opleiding wordt nieuw opgestart op onze campus in Aalst.  We starten de opleiding voor werkstudenten  in februari 2023.
In september 2023 starten we ook voor de generatiestudenten.

Ben je geïnteresseerd om als werkstudent de opleiding aan te vatten, neem dan contact op met de opleidingsverantwoordelijke voor het intake gesprek.

Maarten Van Snick
Kennismaking

Gegradueerde in de Hernieuwbare Energiesystemen

Een graduaat maakt deel uit van het hoger onderwijs en heeft een heel eigen profiel. De pakketten leerstof zijn beknopter en sterk gefocust op de praktijk. Bovendien speelt werkplekleren een enorme rol binnen de opleiding. Dat betekent dat je niet altijd op de schoolbanken zit, maar ook op de werkvloer heel wat kennis, vaardigheden en attitudes aanleert. De wisselwerking tussen praktijk en theorie geeft je een brede basis en stoomt je snel klaar voor de arbeidsmarkt. Op die manier slaat een graduaat de brug tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding.

De graduaatsopleiding in de Hernieuwbare Energiesystemen bestaat uit 120 studiepunten.   
Ben je al aan het werk en wens je studie en opleiding te combineren dan kan dat.  De opleiding voor werkstudenten start in februari 2023.
In september 2023 starten we ook voor de generatiestudenten.

 

Wat na het behalen van je studie?

Wat na het behalen van je studie?

Afgestudeerd? Wat nu?

  • Aan de slag als afgestudeerde
  • Verder studeren?

Aan de slag als professional!

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs: dat van gegradueerde. Daarmee kun je meteen aan de slag als geschoold technicus.

Of wil je verder studeren?

Na een graduaat kun je ook verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld in een verkort traject een bachelordiploma in de Elektromechanica  behalen.

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. We bundelden alle mogelijke vrijstellingspakketten in een handig overzicht. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.

 

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Jongen - Gele muts