Wij zijn Odisee

Odisee is dé co-hogeschool. Met een buzzwoord gezegd: wij houden van co-creatie. Dat betekent dat we jouw studie samen aanpakken. Bij ons zijn je docenten geen gewone docenten maar coaches. Bij ons zijn je stageplekken niet zomaar bedrijven of instituten maar connecties. Bij ons is je campus niet zomaar een campus maar een plaats waar comfort, ontmoeting, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. Alle co-woorden gespot in de vorige zinnen? Geen toeval natuurlijk.

Campus Brussel Hermes
Jaarverslag

Lees ons jaarverslag 2020 - 2021

Laat je overtuigen door onze studenten

Taal telt!

Talenbeleid Odisee

Odisee streeft naar een sterk talenbeleid dat Nederlandse taalvaardigheid op hoog niveau centraal stelt als voorwaarde voor studiesucces en gelijke kansen, en dat inzet op meertaligheid. Odisee kiest voor een talenbeleid dat niet enkel inzet op taalscreening en -ondersteuning van studenten, maar ook op professionalisering tot taalbewuste docenten en op opleidingen.

Student kijkt mee naar het scherm van een laptop
 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Op maat

Ook op maat van volwassenen

Overweeg je om als volwassene (opnieuw) te gaan studeren? Dat kan. Misschien heb je nooit hoger onderwijs gevolgd en wil je er nu voor gaan. Of heb je niet het juiste diploma voor de job die je uitoefent en wil je dat graag behalen. Dat is mogelijk dankzij ons ruim aanbod aan graduaats-, bachelor- en bachelor-na-bacheloropleidingen. Of misschien voel je als professional de nood om bij te scholen? Of wil je verder specialiseren in je vakgebied? Bij Odisee kun je je kennis bijspijkeren, verbreden of verdiepen met een banaba, postgraduaat, navorming of studiedag.

volwassenenonderwijs
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!