Technologiecampus Gent

Technologiecampus Gent is een grote en gezellige campus met veel groen. Je komt terecht op een living campus, met veel oog voor duurzaamheid. Deze gezellige campus zet in op persoonlijke talent en sterke interactie met bedrijven en ondernemers uit diverse hoek. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven. De campus ligt aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. Via pendelbus P4 (tijdelijk wegens werken aan de tramsporen) bereik je makkelijk de campus. Vanaf september 2024 is de campus weer bereikbaar met de tram vanaf station Gent-Sint-Pieters. Je kunt ook gratis parkeren op het terrein. De fiets staat centraal en we investeren in moderne fietsparkeerplaatsen. Je hebt hier het gezelschap van bijna 4 000 medestudenten. Bekijk hier het campusplan. 

campus gent
CHECK WANNEER JOUW OPLEIDING BEGINT

Mis de start van het academiejaar niet!

Contactgegevens

Technologiecampus Gent

Gebroeders De Smetstraat 1

9000 Gent

T: 09 265 86 10

E: info.gent@odisee.be

Openingsuren

De campus is op weekdagen open van 8u tot 17u.

Campusbeheerder

De campusbeheerder is mevrouw Tilly Baute. Je kan haar bereiken via tilly.baute@odisee.be 

Food and drinks

Je kan elke lesdag terecht in de Foodcorner

 • de Foodcorner is elke weekdag open tussen 9 en 14 u
 • je kan er terecht voor broodjes, soep, pastabekers, salades, dessert en dranken 
 • je kan er enkel met bankkaart én contactloos betalen
 • drankautomaten en waterfonteinen zijn beschikbaar

Je kan ook elke lesdag terecht in het studentenrestaurant in Blok B.

Het restaurant is open vanaf 11.15 u voor snacks en soep. Vanaf 11.30 u kan je er warme maaltijden krijgen t.e.m. 14 u. Dagelijks is er verse soep, pasta, een (vegetarische) dagschotel en een weekschotel. We kiezen resoluut voor lekkere én gezonde maaltijden aan studentenprijzen: een dagschotel kost € 5,20.

Tijdens examenperiodes voorzien we een aangepast aanbod.

Gebruik infrastructuur

De lokalen en infrastructuur op Technologiecampus Gent kunnen worden benut via een gebruiksovereenkomst (al dan niet met catering). Wie interesse heeft kan mailen naar events@gent.odisee.be voor meer informatie. 

Waarom kiezen voor onze campus?

Troeven

Gent groene campus

Groene campus in bruisend Gent

Een absolute kernprioriteit van onze campus is het integreren van rustpunten en groen. Een bruisende campus boordevol leven dus, maar ook eentje met ruimte voor stilte en mentale rust.  We zetten daarbij volop in op biodiversiteit waardoor het aangenaam vertoeven is voor iedereen met respect voor de natuur.

Gent living campus

Living campus

Tijdens je studiejaren bouw je als student je dagelijkse leven op en rond onze campus.  Onze campus moet dan ook een plek zijn waar je je goed, veilig, gesteund en geborgen voelt. Niet alleen studenten, maar iedereen die een voet zet op onze living campus moet er zich meteen “thuis” voelen. Als we de grens tussen werk/campus en thuis vervagen, straalt het stress reducerend effect bovendien uit naar iedereen in de directe omgeving van de campusbewoners en vice versa. Zo creëren we meteen een maximaal resultaat met positieve vibes die terug weerkaatsen naar het leven on campus.

moderne infrastructuur

Moderne infrastructuur

Onze campus is uitgerust met de laatste nieuwe infrastructuur ‘up and running’. Duurzaamheid en kwaliteit staan daarbij centraal. Met zijn moderne infrastructuur is de campus een stimulerende oase waar jong ondernemerschap kan broeien en ontluiken.

Gent duurzame campus

Duurzame campus

Hoe duurzaam is de wereld van morgen? Odisee grijpt dit onderwerp met beide handen aan, want morgen, overmorgen en alle dagen daarna willen we in zo’n prettig mogelijke maatschappij leven.

We dagen onze studenten uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor huidige en toekomstige maatschappelijke vraagstukken. Denk maar aan ecologie, klimaat, mobiliteit, sociale integratie en inclusie, burgerzin, ...). Daarom zetten we hard in op duurzame campussen en brengen dat zo dicht mogelijk bij de leefwereld van onze studenten.

Om de beschikbare ruimte én het ruimtegevoel optimaal te benutten, willen we iedereen uitnodigen om de volledige campus te verkennen. We willen hen regelmatig van het “standaard pad” doen afwijken door hen te verwelkomen in open groene zones tussen de verschillende gebouwen waar het aangenaam vertoeven is. Met respect voor fauna en flora. Hiervoor zetten we in op een organisch aanvoelend campusontwerp en intuïtievere wandelroutes.

Gent iedereen welkom

Iedereen welkom

Om onze talenten maximaal in te zetten en te “schitteren” is het essentieel dat we ons “goed in ons vel” voelen en dat we kunnen zijn wie we echt zijn. Onze omgeving heeft een rechtstreekse invloed op ons persoonlijk welzijn.

Gent is altijd een solidaire stad geweest, een pionier op het vlak van gelijke kansen. Gent had bijvoorbeeld als eerste in het land een Meldpunt Discriminatie en heeft ook als eerste de Regenboogverklaring gelanceerd. Dit vormde de basis voor het verdere genderbeleid op lokaal niveau in Gent. Ook als campus willen we hier werk van maken!

Gent catering

Food and drinks

Loop je ons studentenrestaurant binnen, dan ontdek je een multifunctionele ruimte die baadt in het natuurlijk daglicht. Iedereen vindt er z'n eigen plekje dankzij de verschillende zones en sferen: werk je liefst in een treincoupé of heb je liever een creatieve sessie op een poef? Of toch eerder meer werkruimte aan een van de grote tafels? Of voel je je meer op je gemak aan een hoge bar-/statafel? Hiervan krijg je toch zin om terug te studeren? Vast en los meubilair, verlichting, kleurkeuzes, plafondafwerking en -hoogte, akoestiek, geïntegreerde technieken, ...  Alles krijgt aandacht in ons studentenrestaurant.

tram in gent

Vlot bereikbaar

Wegens werken aan de tramsporen is het momenteel aangewezen om de campus vanaf station Gent-Sint-Pieters te bereiken met pendelbus P4 richting het Fratersplein. Je stapt op aan perron 6 en stapt af aan de halte Gent Rabot. Uiteraard kan je ook naar de campus gaan met je (deel)fiets, step of auto. Parkeren is gratis en kan veilig op de campus. 

Klik hier voor een concrete wegbeschrijving.

Raadpleeg hier het campuslan.

Gent fiets

Op fietsafstand van studentenstad Gent

Zeg je Gent, dan zeg je fietsen. De meest eenvoudige en snelste manier om je van en naar de campus te verplaatsen is wellicht de fiets. In 2018 werd Gent niet voor niets tot fietsstad verkozen. Een paar keer trappen op de fiets en je bereikt studentenstad Gent.

Gent waterfront

Waterfront

Onze campus is gelegen vlakbij het water dicht bij de coupure. Op warme dagen kun je er aangenaam vertoeven.

Snuif de sfeer op!

Gent sfeer 1
Gent sfeer 2
Gent sfeer 3
Gent sfeer 4
Gent sfeer 6
Gent sfeer 7
Gent sfeer 8
Gent sfeer 9
Gent sfeer 10
Technologiecampus
Gent sfeer 18
Gent sfeer 15
Gent sfeer 19
Gent sfeer 21
Gent sfeerbeeld

Virtual Tour

Campus Gent is een levendige campus, met heel wat bedrijvigheid en een gezellige drukte. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje in onze gebouwen. 

Laat je overtuigen door onze studenten

Hoe ziet een infodag er uit op Technologiecampus Gent?

Technologiecampus Gent op sociale media

Live op onze campus

 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • facebook (opens in a new window)
  odiseegent
 • Volg ons op Facebook
  En ontdek het leven op onze campus