Technologiecampus Gent

Technologiecampus Gent is een grote en gezellige campus met veel groen. Je komt terecht op een living campus, met veel oog voor duurzaamheid. Deze gezellige campus zet in op persoonlijke talent en sterke interactie met bedrijven en ondernemers uit diverse hoek. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven. De campus ligt aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. Makkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. De fiets staat centraal en we investeren in moderne fietsparkeerplaatsen. Wie weet binnenkort ook te bereiken via het water? Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Technologiecampus Gent

Contactgegevens

Technologiecampus Gent
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent

T: 09 265 86 10
E: info.gent@odisee.be

Openingsuren

De campus is op weekdagen open van 8u tot 17u.

Campusbeheerder

Food and drinks

Je kan terug lunchen in de Rabotaria en in het studentenrestaurant. We vragen je wel om de signalisatie met betrekking tot de corona-veilige zitplaatsen te respecteren.

 

Je kan elke lesdag terecht in de broodjesbar Rabotaria.

 • de Rabotaria is elke weekdag open tussen 9u en 14u
 • in de Rabotaria kan je terecht voor broodjes, soep, pastabeker, salades, dessert en dranken 
 • je kan er enkel met bankkaart én contactloos betalen
 • drankautomaten en waterfonteinen zijn beschikbaar
 • deponneer al je afval in de vuilbak. Keep it clean!

Je kan ook elke lesdag terecht in het studentenrestaurant in Blok B.

Het restaurant is open vanaf 11u15 voor snacks en soep. Vanaf 11u30 kan je er warme maaltijden krijgen t.e.m. 14u. Dagelijks is er verse soep, 2 pastaschotels, een (vegetarische) dagschotel en een weekschotel. We kiezen resoluut voor lekkere én gezonde maaltijden aan studentenprijzen: een dagschotel kost €4,10.

Tijdens examenperiodes voorzien we een aangepast aanbod.

  Hou jezelf en anderen veilig.

  Waarom kiezen voor onze campus?

  Troeven

  Gent groene campus

  Groene campus in bruisend Gent

  Een absolute kernprioriteit van onze campus is het integreren van rustpunten en groen. Een bruisende campus boordevol leven dus, maar ook eentje met ruimte voor stilte en mentale rust.  We zetten daarbij volop in op biodiversiteit waardoor het aangenaam vertoeven is voor iedereen met respect voor de natuur.

  Gent living campus

  Living campus

  Tijdens je studiejaren bouw je als student je dagelijkse leven op en rond onze campus.  Onze campus moet dan ook een plek zijn waar je je goed, veilig, gesteund en geborgen voelt. Niet alleen studenten, maar iedereen die een voet zet op onze living campus moet er zich meteen “thuis” voelen. Als we de grens tussen werk/campus en thuis vervagen, straalt het stress reducerend effect bovendien uit naar iedereen in de directe omgeving van de campusbewoners en vice versa. Zo creëren we meteen een maximaal resultaat met positieve vibes die terug weerkaatsen naar het leven on campus.

  moderne infrastructuur

  Moderne infrastructuur

  Onze campus is uitgerust met de laatste nieuwe infrastructuur ‘up and running’. Duurzaamheid en kwaliteit staan daarbij centraal. Met zijn moderne infrastructuur is de campus een stimulerende oase waar jong ondernemerschap kan broeien en ontluiken.

  Gent duurzame campus

  Duurzame campus

  Hoe duurzaam is de wereld van morgen? Odisee grijpt dit onderwerp met beide handen aan, want morgen, overmorgen en alle dagen daarna willen we in zo’n prettig mogelijke maatschappij leven.

  We dagen onze studenten uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor huidige en toekomstige maatschappelijke vraagstukken. Denk maar aan ecologie, klimaat, mobiliteit, sociale integratie en inclusie, burgerzin, ...). Daarom zetten we hard in op duurzame campussen en brengen dat zo dicht mogelijk bij de leefwereld van onze studenten.

  Om de beschikbare ruimte én het ruimtegevoel optimaal te benutten, willen we iedereen uitnodigen om de volledige campus te verkennen. We willen hen regelmatig van het “standaard pad” doen afwijken door hen te verwelkomen in open groene zones tussen de verschillende gebouwen waar het aangenaam vertoeven is. Met respect voor fauna en flora. Hiervoor zetten we in op een organisch aanvoelend campusontwerp en intuïtievere wandelroutes.

  Gent iedereen welkom

  Iedereen welkom

  Om onze talenten maximaal in te zetten en te “schitteren” is het essentieel dat we ons “goed in ons vel” voelen en dat we kunnen zijn wie we echt zijn. Onze omgeving heeft een rechtstreekse invloed op ons persoonlijk welzijn.

  Gent is altijd een solidaire stad geweest, een pionier op het vlak van gelijke kansen. Gent had bijvoorbeeld als eerste in het land een Meldpunt Discriminatie en heeft ook als eerste de Regenboogverklaring gelanceerd. Dit vormde de basis voor het verdere genderbeleid op lokaal niveau in Gent. Ook als campus willen we hier werk van maken!

  Gent catering

  Food and drinks

  Loop je ons studentenrestaurant binnen, dan ontdek je een multifunctionele ruimte die baadt in het natuurlijk daglicht. Iedereen vindt er z'n eigen plekje dankzij de verschillende zones en sferen: werk je liefst in een treincoupé of heb je liever een creatieve sessie op een poef? Of toch eerder meer werkruimte aan een van de grote tafels? Of voel je je meer op je gemak aan een hoge bar-/statafel? Hiervan krijg je toch zin om terug te studeren? Vast en los meubilair, verlichting, kleurkeuzes, plafondafwerking en -hoogte, akoestiek, geïntegreerde technieken, ...  Alles krijgt aandacht in ons studentenrestaurant.

  Studente wegwijs

  Vlot bereikbaar

  Je kunt onze campus gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer, met de fiets of met de auto.

  Klik hier voor een concrete wegbeschrijving.

  Gent fiets

  Op fietsafstand van studentenstad Gent

  Zeg je Gent, dan zeg je fietsen. De meest eenvoudige en snelste manier om je van en naar de campus te verplaatsen is wellicht de fiets. In 2018 werd Gent niet voor niets tot fietsstad verkozen. Een paar keer trappen op de fiets en je bereikt studentenstad Gent.

  Gent waterfront

  Waterfront

  Onze campus is gelegen vlakbij het water dicht bij de coupure. Op warme dagen kun je er aangenaam vertoeven.

  Snuif de sfeer op!

  Gent sfeer 1
  Gent sfeer 2
  Gent sfeer 3
  Gent sfeer 4
  Gent sfeer 6
  Gent sfeer 7
  Gent sfeer 8
  Gent sfeer 9
  Gent sfeer 10
  Technologiecampus
  Gent sfeer 18
  Gent sfeer 15
  Gent sfeer 19
  Gent sfeer 21
  Gent sfeerbeeld

  Virtual Tour

  Campus Gent is een levendige campus, met heel wat bedrijvigheid en een gezellige drukte. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje in onze gebouwen. 

  Laat je overtuigen door onze studenten

  Hoe ziet een infodag er uit op Technologiecampus Gent?

  Technologiecampus Gent op sociale media

  Live op onze campus

  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • facebook (opens in a new window)
   odiseegent
  • Volg ons op Facebook
   En ontdek het leven op onze campus