10 redenen om voor Odisee te kiezen

Waarom zou je kiezen voor Odisee? Wel, omdat wij dé co-hogeschool zijn. Dat lees je in ons logo. Die ‘co’ staat voor ‘samen’. Wij willen jouw studies echt samen aanpakken door dicht bij je te staan in je hele studietraject. Bij ons ben je geen nummer: onze coaches ondersteunen je tijdens je hele hogeschoolcarrière aan Odisee.

10 redenen
 1. 1

  Iedereen is écht welkom

  Bij Odisee is iedereen welkom, van waar je ook komt, wat je ook belangrijk vindt in het leven. Wij kijken naar jou als mens. Bij ons wappert trots de regenboogvlag. En de diverse mix die je terugvindt in onze steden, zie je ook op onze campussen. Iedereen is welkom – en dat betekent ook met of zonder hoofddoek. We respecteren ieders geaardheid en overtuiging.

 2. 2

  Wij worden jouw coach

  Bij Odisee sta jij centraal en ga je aan de slag in kleine klasgroepen. Dat betekent: veel aandacht voor het individu en geen sprake van een kloof tussen student en docent. Je kunt altijd bij onze docenten terecht met je vragen en zij spreken je op je sterktes aan. Samen stemmen we jouw traject perfect af op je noden en wensen.

 3. 3

  Je legt je eigen accenten

  Vanaf het begin maak je keuzes in opleidingsonderdelen, in stageplaatsen en in de manier waarop je opdrachten en projecten invult. We stimuleren elk individu anders om zoveel mogelijk te groeien in zijn leerproces. Naar het einde toe verdiep je je steeds meer in die elementen die jouw voorkeur krijgen en die aansluiten bij jouw talenten en passies.

 4. 4

  De echte praktijk in

  Onze docenten zijn professionals met veel werkervaring in hun vakgebied. Zij leiden jou dus meteen binnen in de échte praktijk: van realistische simulaties op de campus tot het échte werk op de werkplek. En dat doen we samen – in co-creatie dus – met heel wat partners uit de bedrijfs- en onderwijswereld.

 5. 5

  Bruisend studentenleven

  Coole kick-offs aan het begin van het academiejaar. Tal van studentenclubs die van alles en nog wat organiseren. Studentenrestaurants met een mix van typisch Vlaamse kost en wereldkeuken. Een heuse studentenraad die jou vertegenwoordigt tot in de hoogste Odisee-regionen. En tal van studentenactiviteiten georganiseerd door STUVO. Odisee is heel vaak ook gewoon… een fijn feestje!

 6. 6

  High-end faciliteiten

  Of het nu gaat om de laptop die je nodig hebt voor je studie – en waarvoor wij een partnership met ICT-partner Signpost hebben – de knap uitgeruste skillslabs voor Medische Beeldvorming en Radiotherapie, de labo’s van Chemie, 3D-scannen en waterstraalsnijden… of een uitgebouwde praktijkruimte voor de opleiding Bouw: op de campussen van Odisee vind je alle state-of-the-artfaciliteiten voor je opleiding.

 7. 7

  Internationale ervaring opdoen

  Odisee heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. De meeste opleidingen maken ook (inter)nationale excursies en reizen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. Heel wat van onze studenten lopen één of meerdere stages in het buitenland of grijpen de kans om een deel van de opleiding in het buitenland te volgen. Handig voor later want internationale ervaring is een belangrijke troef op je cv. 

 8. 8

  Feedback + feedforward

  Bij Odisee willen we met ‘evalueren’ veel verder gaan dan gewoon ‘punten geven’. We geven niet enkel feedback (hoe deed je het?) maar ook feedup (waar wil je naartoe?) en feedforward (welke stappen ga je ondernemen?). En dus kijken we verder dan examens alleen. Opdrachten, presentaties, stages, werkplekleren: het speelt allemaal mee.

 9. 9

  Duurzaamheid = onze focus

  Als hogeschool vinden we het belangrijk in te zetten op duurzaamheid en te streven naar zo duurzaam mogelijke campussen. Maar niet alleen daarin zit onze visie: we willen ook gaan voor duurzaam onderwijs, omdat het resulteert in energie voor levenslang leren. En tot slot zetten we ook in op duurzaam onderzoek, omdat onze samenleving daar écht iets aan heeft.

 10. 10

  Een stevig netwerk

  Aan Odisee starten wil zeggen binnenkomen in een stevig netwerk. Een netwerk van 11.000 studenten, 1.500 medewerkers en 6 campussen in de eerste plaats. Maar ook een netwerk van (doorgroei)kansen: de Associatie KU Leuven. Daar maakt Odisee onderdeel van uit – net zoals LUCA School of Arts, Thomas More, UCLL, Vives en natuurlijk de KU Leuven. Wij zijn een stevig huis van vertrouwen dus.

Doen we het goed? Onze alumni vinden van wel

Co-creatie, dat betekent ook durven doorvragen. Langs beide kanten. Om bij te leren en bij te sturen waar nodig. Daarom trekken we bij Odisee regelmatig onze stoute schoenen aan en vragen we aan alumni uit alle opleidingen wat zij de grootste troeven van onze co-hogeschool vinden.

Benieuwd wat onze alumni vinden? Lees ons rapport! 

Volwassen studentes

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - luisterend naar muziek