10 redenen om voor Odisee te kiezen

 1. 1

  Coaching voor jou alleen

  Bij Odisee sta jij centraal. Bovendien ga je aan de slag in kleine klasgroepen. Dat betekent: veel aandacht voor het individu en geen sprake van een kloof tussen student en docent. Docenten kennen je. Je kunt bij hen terecht met je vragen en zij spreken je op je sterktes aan. Ze weten dat je in een muziekband speelt, een sportfreak of een gedreven scoutsleider bent. Ook je resultaten nemen we persoonlijk onder de loep. Je examenresultaten volgen we bijvoorbeeld individueel op zodat we samen jouw traject perfect op je noden en wensen kunnen afstemmen. Een vertrouwensband vinden we nu eenmaal heel belangrijk.

 2. 2

  Colleges ter aanvulling

  Had je bijvoorbeeld weinig wetenschappen of wiskunde in het secundair? Nog voor je aan de opleiding begint, kun je instapcursussen volgen midden september. Extra begeleiding nodig op het vlak van taal? Volg dan een taalatelier. Daarnaast organiseren we in de loop van het jaar sessies over studietraining, studiemethode, studieplanning en examentraining.

 3. 3

  Co-management van jouw talent

  Odisee gaat voluit voor een talentenaanpak: samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en sterktes. Vanaf het begin van je opleiding krijg je de mogelijkheid om je eigen accenten te leggen. Je maakt keuzes in opleidingsonderdelen, in stageplaatsen en in de manier waarop je opdrachten en projecten invult. Elke student is anders en diversiteit is voor ons de norm. We stimuleren elk individu anders om zoveel mogelijk te groeien in hun leerproces. Naar het einde van het traject toe verdiep je je steeds meer  in die elementen die jouw voorkeur krijgen en die aansluiten bij jouw talenten en passies.

 4. 4

  Combinatie tussen praktijk en lessen

  Onze docenten zijn professionals met veel werkervaring in hun vakgebied. Vaak combineren ze lesgeven met een job of zijn ze onderzoeker. En omdat we jou de juiste opleiding willen bieden, werken we samen met verschillende partners uit de bedrijfs- en onderwijswereld.

 5. 5

  Co-begeleiding bij je studie(keuze)

  Snel en goed de juiste studiekeuze maken, het is niet iedereen gegeven. Daarom helpen we je in je zoektocht naar de juiste opleiding. Deze website is hopelijk al een eerste stap in die richting. Ook tijdens je opleiding zelf kun je altijd terecht bij je docenten en STUVO+. En zelfs als je studie volgend jaar niet 100% vlot verloopt, bieden wij je een helpende hand met studietips, heroriëntering…

 6. 6

  Ondernemend?

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Heb je plannen om een eigen praktijk of organisatie op te starten? Bij Odisee kun je in het keuzevak Entrepreneurial skills — kortweg ESKI — je businessplan uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen en we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

 7. 7

  Collegiaal internationaal

  Odisee heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. De meeste opleidingen maken ook (inter)nationale excursies en reizen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. Heel wat van onze studenten lopen één of meerdere stages in het buitenland of grijpen de kans om een deel van de opleiding in het buitenland te volgen. Handig voor later want internationale ervaring is een belangrijke troef op je cv. 

 8. 8

  Eerste hulp bij laptopgevallen

  Op zoek naar een laptop? We hebben een mooi aanbod voor je klaar! Geen hightechexpert? Loop dan gerust binnen bij onze ICT-afdeling. Zij begeleiden je in je zoektocht naar de meest geschikte laptop en helpen je om vervelende virussen en spam te verwijderen. Ook voor printen, kopiëren, scannen en inloggen staan onze experts voor je klaar.

 9. 9

  Coole kick-offs

  Voor of bij de start van het academiejaar word je al snel ondergedompeld in het hogeschoolleven. Je maakt kennis met de Odisee-aanpak, je medestudenten, de stad en de docenten. Je leert bij over je studiekeuze en -aanpak. En elke campus zorgt met een paar opstartactiviteiten gegarandeerd voor fun bij het begin van je opleiding!

 10. 10

  Studentenrestaurants

  Dagelijks kun je in onze studentenrestaurants en broodjesbars terecht voor ontbijt, belegde broodjes, soep, slaatjes of warme maaltijden. We kiezen resoluut voor lekkere én gezonde maaltijden tegen onklopbare studentenprijzen: een dagschotel kost ongeveer €4.

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - luisterend naar muziek