Doen we het goed? Onze alumni vinden van wel

Co-creatie, dat betekent ook durven doorvragen. Langs beide kanten. Om bij te leren en bij te sturen waar nodig. Daarom trekken we bij Odisee regelmatig onze stoute schoenen aan en vragen we aan studenten uit alle opleidingen wat zij de grootste troeven van onze co-hogeschool vinden.

In december 2022 bevroegen we maar liefst meer dan 900 afgestudeerden van 2021 over de kwaliteit van hun Odisee-opleiding en over studeren aan Odisee in het algemeen.

Benieuwd of we een goed rapport kregen? Lees dan snel verder. Maar we kunnen je alvast verklappen dat we hier héél blij van worden 😉🥰

Twee meisjes en een jongen in de les

Cijfers om trots op te zijn!

 • 91%
  is over het algemeen tevreden over de gevolgde opleiding
 • 85%
  voelde zich voldoende voorbereid op de arbeidsmarkt
 • 83%
  zou opnieuw een opleiding kiezen aan Odisee
goed rapport

En verder vertelden onze alumni ook:

Over de gevolgde opleiding

 • 73% vindt dat de opleiding voldoende aandacht biedt voor de ontwikkeling van beroepsspecifieke vaardigheden of competenties
 • 71% vond dat de opleiding een goed evenwicht bood tussen theorie en praktijk 

Over de zoektocht naar werk en de huidige job

 • Vele respondenten geven aan dat ze tijdens hun studies werkaanbiedingen krijgen, in meerdere of mindere mate.
 • 34% vond tijdens zijn of haar opleiding al werk, via de stages of de bachelorproef
 • 57% vond binnen de maand na afstuderen werk, slechts 5% deed er langer over dan zes maanden om werk te vinden
 • 95% van de alumni is tevreden met het werk dat ze momenteel uitvoeren.
 • 72% heeft een contract van onbepaalde duur, 20% een contract van bepaalde duur 

Over verder studeren, na de basisopleiding

 • 38% startte na zijn basisopleiding een bijkomende opleiding - vaak gaat het om een schakeljaar (15%)
  • Het hoofddoel is nieuwe competenties verwerven 

Uit de resultaten van onze laatste alumni-bevraging blijkt dus vooral een grote mate van tevredenheid over de opleiding die ze gevolgd hebben bij Odisee. Bovendien zorgt een opleiding bij Odisee voor een grote kans op werk, al heel snel na het afstuderen.

Een bloemlezing uit de reacties

Alumni aan het woord

Ik vind dat Odisee zich onderscheidt van andere hogescholen omdat de relatie tussen student en docent heel open en toch professioneel is. Je kan altijd bij hen terecht voor vragen na de les, maar ook via mail krijg je snel een antwoord. Door de open communicatie heb ik mij snel thuis gevoeld bij Odisee.

De opleiding sluit aan bij wat ik in gedachten had, ze stemt helemaal overeen met de uitleg die ik gekregen heb. Op sommige momenten was het wel zwaarder dan verwacht, maar de begeleiding is prima. Odisee geeft me een goed gevoel en ik voel mij welkom. Ik merk dat er hulp is en als je echt met iets zit, wordt het niet zomaar weggeschoven.

Ik zou Odisee aan iedereen aanraden. Al vanaf de infodag had ik er een goed gevoel bij en dat is nooit weggegaan. Een dikke pluim voor alle docenten en andere personeelsleden.

Het was heel fijn om hier drie jaar door te brengen. Ik kreeg goede ondersteuning, zowel rond mijn dyslexie als bij andere dingen. Ik vind het altijd fijn om aan mensen te vertellen dat ik bij Odisee gestudeerd heb.

Ik ben na drie jaren nog steeds heel blij met de keuze van mijn opleiding. De meeste docenten brachten mij heel veel nieuwe dingen bij en wisten mij steeds opnieuw te inspireren. Ik heb mezelf echt zien groeien als leraar! Ik vond het fijn dat de richting heel gevarieerd was (net als de job van leraar) en dat er steeds wel een vak was waarin ik mijn creativiteit en enthousiasme kwijt kon. Kortom, ik heb echt genoten van mijn tijd bij Odisee!

Meisjes in de les met laptop