Onze opleidingen per soort

Met maar liefst 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen hoort Odisee bij de grootste onderwijsinstellingen van Vlaanderen. Studeren bij Odisee kan met andere woorden op verschillende niveau's en in verschillende graden. Maak je keuze.

opleidingen per soort

Hoe zit het hoger onderwijs in elkaar?

Graduaatsopleiding

De hogere beroepsopleidingen of graduaten bereiden je voor op het uitoefenen van een specifiek beroep en situeren zich qua niveau tussen het secundair onderwijs en een professionele bachelor. Je behaalt je graduaatsdiploma normaal in twee jaar tijd. De grootste troef? Ze zijn erg praktijkgericht. Het gaat er minder theoretisch aan toe dan bij een bacheleropleiding en werkplekleren maakt minstens een derde van de opleiding uit.

Bacheloropleiding

Je behaalt je diploma na een opleiding van - normaal gezien - 3 jaar (en 4 jaar voor Verpleegkunde). Er zijn twee soorten bacheloropleidingen:

Een professionele bachelor is gericht op de beroepspraktijk. Je leert er de algemene en specifieke vaardigheden, kennis en competenties die nodig zijn om een bepaald beroep, bijvoorbeeld leraar, uit te oefenen. Een professionele bacheloropleiding volg je aan een hogeschool. Na de opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Verder studeren kan natuurlijk ook.

Afstands- en volwassenenonderwijs

Wil jij je studie combineren met werk en/of een gezin? Geen probleem. Er bestaan heel wat trajecten die toelaten om op jouw ritme te studeren. Als werkstudent kun je eventueel je studie spreiden over meerdere jaren. Er is ook hoger afstandsonderwijs (HAO), dat de nadruk legt op zelfstudie en online onderwijs. Of wil jij je carrière een boost geven of zelf een volledige carrièreswitch maken? Dan kom je ook aan je trekken in het hoger onderwijs. Korte en langlopende opleidingen, postgraduaten, studiedagen, seminaries, opleidingen op maat en bijscholingen ... het aanbod is ruim gevarieerd.

Wat na je diploma 1
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Jongen - Gele muts