Begeleiding

Soms loopt studeren niet zoals het zou moeten. Het is mogelijk dat je op een bepaald moment 'vast' zit: met je studie, je studiekeuze, met jezelf, ... Weet dat je er dan niet alleen voor staat! Je kunt altijd terecht bij een medewerker van de dienst Studentenvoorzieningen (STUVO) voor een vrijblijvend gesprek. Ontdek op deze pagina de verschillende opties. 

Volwassenen studentenrestaurant
student in gesprek met studentenpsycholoog

Psychologische begeleiding

Wil je komen praten over je persoonlijke problemen? Heb je last van faalangst of uitstelgedrag? Of wil je je studiemethode en/of studieplanning verbeteren? Neem contact op met één van onze studentenpsychologen. De gesprekken zijn gratis.

Jongeman legt iets uit met zijn handen

Studietrajectbegeleiding

Een studietrajectbegeleider is een docent of het opleidingshoofd binnen je opleiding. Deze persoon staat je bij met opleidingsgerelateerde vragen. Dat kan gaan van het verschaffen van specifieke informatie over de betrokken opleiding, samen het meest wenselijke studietraject bekijken...

odisee+dsc_9362marco+mertens

Het O-statuut

Heb je extra onderwijsnoden, kreeg je in het verleden reeds verhoogde zorg of heb je een specifieke diagnose? Samen met jou bekijken we waar je moeilijkheden ervaart en wat mogelijke aanpassingen kunnen zijn. Je kan hiervoor  O-statuut aanvragen, waarbij de O staat voor extra Ondersteuning. 

Handen op elkaar - teamwork

Inclusieve faciliteiten

Als student van Odisee heb je recht op een aantal inclusieve faciliteiten. Je hoeft hier niets extra voor te ondernemen: alle studenten hebben hier automatisch recht op. 

Bachelor sociaal werk header

Ombudsdienst

De Ombudsdienst waakt over je rechten en plichten zoals die beschreven staan in het Onderwijs- en Examenreglement, luistert naar je vragen, geeft je de nodige informatie en bemiddelt zo nodig bij problemen die zich voordoen tijdens jouw studietraject.

Het Odisee Taalteam

Taalcoaching

Vertrek van jouw sterkte als meertalige student en grijp alle kansen om te groeien in jouw Nederlands. Dat kan je doen door taalcoaching te volgen en/of zelfstandig te werken aan punten waarin jij nog verbetering mogelijk ziet. Ontdek  bij welke taalcoach jij terecht kan en het materiaal (kennisclips, posters, oefeningen,...) dat je kan gebruiken om jouw Nederlands klaar te stomen voor de meertalige arbeidsmarkt!

voor volwassenen

Studieadvies

Twijfel je tussen twee opleidingen en durf je de knoop niet doorhakken? Of vraag je je af of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt? Weet je absoluut niet wat je wil en wil je je eigen talenten, sterktes en zwaktes verkennen? Neem dan contact op met een studieadviseur voor een vrijblijvend gesprek.

2 studenten met laptop in breakruimte

(Online) workshops van STUVO

De dienst Studentenvoorziening (STUVO) organiseert een aantal workshops rond verschillende thema's. Er is aanbod van on- en offline sessies over studiemethode en -planning, manieren om je uitstelgedrag of faalangst aan te pakken en over hoe je je het best voorbereidt op de examens.

student in zetel

Dringende en externe hulp- en dienstverlening

Hier vind je een overzicht van (dringende) externe organisaties met informatie over uiteenlopende onderwerpen.

Do not touch

Grensoverschrijdend gedrag

Bij Odisee is er geen ruimte voor grensoverschrijdend gedrag. Als het zich toch voordoet, nemen we het ernstig en pakken we het meteen aan.

Studente werkt aan laptop

Cloudversie Alinea & Web2Speech

Elke student van Odisee kan gebruik maken van Alinea in the Cloud; dat is een slimme teksthulp waarmee je bijv. teksten kan laten voorlezen of een spellingscontrole kan laten uitvoeren. Je kan het programma ook als studeerhulp gebruiken om tekst te markeren en samen te vatten. 

student voor laptop bijtend op potlood

Studeervaardigheden

Soms is het mogelijk dat het studeren niet zo vlot verloopt, dat je niet weet 'hoe er aan te beginnen' of dat de komende examenperiode je stress bezorgt. We proberen je te helpen met verschillende (online) sessies of begeleiding op maat.

Students for Students

Onze Odibuddy's maken je met veel plezier wegwijs aan onze hogeschool!