Begeleiding

Soms loopt studeren niet van een leien dakje. Het is mogelijk dat je op een bepaald moment 'vast' zit: met je studie, je studiekeuze, met jezelf... Weet dat je er dan niet alleen voor staat! Je kunt altijd terecht bij één van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek. Erover praten met een deskundige buitenstaander is vaak de eerste stap naar een oplossing voor een probleem dat eerst onoverkomelijk leek. Hieronder vind je de verschillende begeleidingsmogelijkheden.

Gesprek met student
voor volwassenen

Studieadvies

Twijfel je tussen twee opleidingen en durf je de knoop niet doorhakken? Of vraag je je af of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt? Weet je absoluut niet wat je wil en wil je je eigen talenten, sterktes en zwaktes verkennen? Neem dan contact op met een studieadviseur voor een vrijblijvend gesprek.

Jongeman legt iets uit met zijn handen

Studietrajectbegeleiding

Een studietrajectbegeleider is een docent of het opleidingshoofd binnen je opleiding. Deze persoon staat je bij met opleidingsgerelateerde vragen. Dat kan gaan van het verschaffen van specifieke informatie over de betrokken opleiding, samen het meest wenselijke studietraject bekijken...

odisee+dsc_9362marco+mertens

Studeren met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking kan extra uitdagingen met zich meebrengen. Samen met jou bekijken we waar je moeilijkheden ervaart, of je in aanmerking komt voor een bijzonder statuut functiebeperking en wat de mogelijke redelijke aanpassingen zijn.

student in gesprek met studentenpsycholoog

Psychologische begeleiding

Wil je komen praten over je persoonlijke problemen? Heb je last van faalangst of uitstelgedrag? Of wil je je studiemethode en/of studieplanning verbeteren? Neem contact op met één van onze studentenpsychologen. De gesprekken zijn gratis.

Bachelor sociaal werk header

Ombudsdienst

De Ombudsdienst waakt over je rechten en plichten zoals die beschreven staan in het Onderwijs- en Examenreglement, luistert naar je vragen, geeft je de nodige informatie en bemiddelt zo nodig bij problemen die zich voordoen in de interactie tussen jou en de docent.

Als er zich problemen voordoen in aanloop naar of tijdens de examens neem dan contact op met de Examenombudsdienst.

persoon legt hand op iemands been

Grensoverschrijdend gedrag

Bij Odisee is er geen ruimte voor grensoverschrijdend gedrag. Als het zich toch voordoet, nemen we het ernstig en pakken we het meteen aan.

Students for Students

Onze Odibuddy's helpen je met veel plezier!