Cloudversie Alinea & Web2Speech

Elke student van Odisee kan gebruik maken van Alinea in the Cloud. Dat is een slimme teksthulp waarmee je teksten kan laten voorlezen, woordvoorspelling kan gebruiken, spellingscontrole kan laten uitvoeren, woorden kan opzoeken en in je digitale boeken en pdf-documenten kan lezen en schrijven. Je kan het programma ook als studeerhulp gebruiken: je kan teksten markeren en samenvattingen maken. Er is ondersteuning in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits, met automatische taalherkenning en bijpassende stemmen.

Studente werkt aan laptop

Hoe maak je hier gebruik van?

Surf eerst naar www.academicsoftware.eu . Log in met je @student.odisee.be adres.

Zoek naar het pakket 'Alinea' en open de tegel. Met de knop 'Account' kan je een gebruikersnaam en paswoord aanvragen (of opnieuw opvragen als je het vergeten bent). De gebruikersnaam is van de vorm 'voornaam.naam'.

Daaronder kies je vervolgens voor “ga naar Alinea online”. Log in. Je kan ervoor kiezen je gegevens te bewaren, zodat je de volgende keer niet meer moet inloggen.

Je ziet dat er ook een knop “bekijk alle downloadmethodes” staat. Het programma downloaden heeft geen zin: je hebt als Odisee-student enkel toegang tot de cloudversie.

Wil je ook zaken van het internet laten voorlezen?

Dan raden we je aan om de Chrome-extensie Web2Speech te installeren.  Deze Chrome-extensie is gratis voor Odisee-studenten en kan je downloaden via de Chrome webstore. Hoe je dat doet, kan je hier nalezen. Op deze pagina vind je ook een beschrijving van alle functies van het programma, een geschreven handleiding en een handig demofilmpje (het kan nodig zijn je laptop opnieuw op te starten na de installatie).