Bachelor Bedrijfsmanagement

Als je kiest voor Bedrijfsmanagement bij Odisee gooi je je vanaf je eerste jaar onmiddellijk op de afstudeerrichting die jou het meest interesseert: Accountancy-Fiscaliteit, Financiën en Verzekeringen, Marketing of Supply Chain Management.

Dus ben je graag bezig met cijfers, marketing of logistiek, kun je het goed uitleggen, werk je graag samen en ben je helemaal in de ban van de bedrijfswereld? Dan is de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement echt iets voor jou. 

Ontdek hierna hoe je studie Bedrijfsmanagement bij Odisee eruit ziet, welke afstudeerrichtingen er zijn, welke vakken je mag verwachten, hoeveel stage je kunt volgen en in welke beroepen je na je opleiding terecht komt! 

bedrijfsmanagement

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Wat is Bedrijfsmanagement en wat houdt de opleiding precies in?

 • Toveren met cijfers
 • Vorming in bedrijfseconomie
 • Strategie en analyse
 • Organisatie is je talent

Geboeid door cijfers

Voel jij je helemaal thuis tussen cijfers? Dan is de kans groot dat de afstudeerrichtingen Accountancy-Fiscaliteit (Aalst of Brussel) en Financie- en Verzekeringswezen (Brussel) je aanspreken. Het financieel-boekhoudkundig traject bij Odisee zet je op het juiste pad met een algemene vorming in bedrijfseconomie. Ook maken we je wegwijs in de basisregels van boekhouden, financiën, verzekeringen en fiscaliteit.

Thuis in organisatie

Ben je eerder te vinden voor strategie en analyse, dan is de afstudeerrichting Marketing (Aalst of Brussel) echt iets voor jou. Ben je van nature een organisatietalent, ga dan voor Supply Chain Management (Brussel). Je werft in beide richtingen een algemene bedrijfskundige vorming en krijgt een uitstekend inzicht in de grondslagen van logistiek, marketing en verkoop.

Laat je overtuigen door onze studenten Bedrijfsmanagement

Bedrijfsmanagement studeren? Onze studenten aan het woord!

Extra troeven van je opleiding

Ook dit kan in de bachelor Bedrijfsmanagement

 • Ga voor twéé diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Studeer en onderneem tegelijk

  Wil je zo snel mogelijk een eigen zaak uit de grond stampen? Dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Studeer op afstand

  De afstudeerrichtingen Accountancy-Fiscaliteit en Marketing kun je in Aalst ook in afstandsonderwijs volgen. In dat traject krijg je meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. 

 • Volg Bedrijfsmanagement in het Engels

  Bedrijfsmanagement kun je bij Odisee ook in het Engels volgen. In die volledig Engelstalige Bachelor of Business Management benadrukken we internationale mogelijkheden en ga je dieper in op (digitale) marketing.  Ideaal als je  een internationale carrière op het oog hebt.

  Ontdek de opleiding hier.

   

Onze docenten komen vaak uit de bedrijfswereld of zijn er zelfs nog in actief. Daardoor zijn ze mee met de laatste vernieuwingen en leggen ze de leerstof heel praktijkgericht uit, met duidelijke voorbeelden.
Aurelie Veldeman
Student Bedrijfsmanagement
Bedrijfsmanagement afstudeerrichting Acc-Fisc - Aurelie Veldeman
Handen uit de mouwen, met de voeten in de praktijk

Wat mag je verwachten van de bachelor Bedrijfsmanagement?

Kleine groepen

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Door de kleine groepen mag je persoonlijke feedback verwachten en krijg je advies waarbij we rekening houden met jouw talenten. Die aanpak zorgt ervoor dat je zicht krijgt op je groeiproces en je je meteen thuis voelt bij Odisee. 

Praktijkgericht en stages

Elk jaar leer je de toekomstige werkwereld beter kennen. Casussen, projecten, seminaries en gastlezingen brengen je voortdurend in contact met de praktijk. Daarnaast ga je ook letterlijk de sfeer opsnuiven in verschillende bedrijven, onder meer via stages.

Geen voorkennis?

Ook als je tijdens je middelbare studie geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

Ga 100% voor je eigen talent

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar geven ook kritische en opbouwende feedback. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

wat kan je verwachten
Na je diploma

Wat volgt nadat je je diploma behaalt?

Je kunt aan de slag als

 • Accountant & tax advisor (ITAA)
 • Dossierbeheerder bij the Big Four
 • Financial controller
 • Risk officer
 • Accountmanager kredieten
 • Expert schaderegelingen
 • Product marketeer
 • B2C marketeer
 • Marketing and communication manager
 • Teamlead logistieke operaties
 • Internationaal transport planner
 • Logistics engineer
 • En nog veel meer!
studente

Of wil je verder studeren?

Met een diploma Bedrijfsmanagement van Odisee op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland.  Denk bijvoorbeeld aan een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek Management en Business Administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale Marketing en Communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool.

Ook een banaba is een optie. Kies een tweede afstudeerrichting binnen de opleiding Bedrijfsmanagement of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kun je in snel tempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je op onze website bij odisee.be/vrijstellingen.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Ook buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Campus Aalst of Campus Brussel

Bedrijfsmanagement wordt op twee verschillende campussen gegeven. Je hebt dus de keuze om een stad te kiezen. Let op! Iedere campus heeft zijn specialisatie. De lessen zijn verschillend, maar de uitkomst na je studie is hetzelfde.

Campus Aalst

In Aalst loopt het eerste semester van de opleiding vrijwel gelijk voor beide afstudeerrichtingen: Accountancy-Fiscaliteit en Marketing. Je krijgt een brede economische basis in het eerste semester, met verdieping in de gekozen afstudeerrichting vanaf semester twee. Overstappen naar een andere afstudeerrichting binnen de opleiding kan dus zonder problemen in het eerste jaar.

Campus Brussel

In Brussel komen de basisvakken die je voor alle afstudeerrichtingen nodig hebt aan bod in je eerste jaar, aangevuld met vakken van je gekozen afstudeerrichting: Marketing, Accountancy-Fiscaliteit, Supply Chain Management of Financiën en Verzekeringen. Vanaf het tweede jaar word je 100% ondergedompeld in alles wat te maken heeft met de door jou gekozen afstudeerrichting.

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren bij Odisee volledig zitten?

Meisje - luisterend naar muziek