Bedrijfsmanagement - Marketing op maat van volwassenen

Ben je flexibel, heb je een commerciële aanleg en ga je graag met mensen om? Heb je interesse in de boeiende wereld van (digitale) marketing, communicatie, distributie, verkoop, evenementen en internationale business? Dan zit je goed in de afstudeerrichting Marketing. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar vlotte commerciële en (digitale) marketingmedewerkers. Je helpt er o.a. mee aan de uitbouw van een merk, de uitwerking van een marketingplan en het opzetten van digitale marketingcampagnes.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee Continue opleiding volwassenen avondonderwijs Bedrijfsmanagement Marketing

Een opleiding Bedrijfsmanagement - Marketing. Wat houdt dat nu juist in?

Wil je de switch maken naar een marketingfunctie? Of misschien ben je al aan de slag in die sector maar mis je het bijhorende diploma? Haal dan je bachelor Bedrijfsmanagement in afstandsonderwijs, waarbij je specialiseert in Marketing. De richting heeft een flexibel traject dat je toelaat om de opleiding te combineren met je job en/of de zorg voor je gezin.

 • Persoonlijk studietraject
 • Combinatie mogelijk met je job en je gezin
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis & sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Stevige basis

Je krijgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Tijdens onze projecten werken we opdrachten uit voor bedrijven, zoals een marktonderzoek voeren of een communicatie- of marketingplan uitwerken. De opleiding biedt een waaier aan kennis en vaardigheden op het vlak van marketing, ICT en talen. Daarbij focussen we specifiek op goede commerciële skills omdat die de basis vormen voor latere zakelijke contacten. Ook digitale marketing is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Van algemeen naar specifiek

Inhoudelijk steunt de opleiding op drie pijlers: beroepsgerichte vorming, talenkennis en ICT. De beroepsgerichte vorming evolueert van algemene marketing naar specifieke marketingvormen en -onderdelen. We onderbouwen alle aspecten van marketing en toetsen ze daarna aan de praktijk via gastcolleges, congressen, bedrijfsbezoeken, practica en projecten. Op basis van je interesses volg je een aantal keuzevakken in het tweede en/of derde jaar, zoals Duits, Spaans, Business Strategy, Communication management en HRM.

Contact met bedrijven

Het contact met de beroepswereld is een belangrijk aspect van je vorming. Daarom loop je onder meer drie maanden lang stage in het binnen- of buitenland. Zo leer je de verwachtingen en eisen van het bedrijfsleven beter kennen. In het laatste jaar van je opleiding staan ook een bachelorproef en bedrijfsprojecten op het programma. Daarin pas je je kennis, vaardigheden en attitudes toe in een reële bedrijfssituatie.

 

Waarom studeren bij Odisee?

Laat je overtuigen door onze studenten

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?

 • Heb je al werkervaring in de sector?

  Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen op basis van Eerder Verworven Competenties. Daarvoor moet je bij de start van het academiejaar een test afnemen. Volgde je al hoger onderwijs in een aanverwante richting? Dan kun je verworven credits laten erkennen als Eerder Verworven Kwalificaties om vrijstellingen te krijgen. Neem contact op met je trajectbegeleider voor meer info.

 • Starten in februari

  Het is ook mogelijk om je opleiding te starten in februari, bij de start van het tweede semester.

 • Voltijdse dagopleiding

  Als je werk- en privésituatie het toelaat, ben je als volwassene uiteraard ook welkom om samen met onze reguliere studenten een opleiding te volgen in voltijds dagonderwijs. De kans bestaat dat je recht hebt op vrijstellingen dankzij je eerder behaald diploma of je werkervaring. 

IETS VOOR JOU?

Marketing, iets voor jou?

 • Je gaat graag om met mensen.
 • Flexibiliteit is jouw middle name.
 • Je bent commercieel aangelegd.
 • Een merk mee helpen uitbouwen zegt je wel wat.
 • Je kunt niet wachten om een (digitaal) marketingplan uit te werken.
Meisje - nadenkend
Toen ik hoorde over Marketing in afstandsonderwijs, zag ik een job binnen die boeiende sector helemaal zitten. Ik had bovendien toch wel spijt dat ik destijds mijn hogeschoolopleiding niet had afgemaakt. Doorzettingsvermogen is zeker vereist maar inzet wordt steeds beloond en je resultaten en de projecten waaraan je kunt werken geven enorm veel voldoening. Het is zeker één van de beste beslissingen uit mijn leven!
Charlotte Tas
Studente Marketing
Charlotte Tas
Wat moet je verwachten?

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk

Begeleide zelfstudie

De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen studeer je via zelfstudie. Je hoeft hiervoor geen lessen mee te volgen maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Via het online leerplatform Toledo kun je contact leggen met andere cursisten zodat je elkaar kunt helpen bij vragen of problemen. De docenten zijn digitaal bereikbaar per mail en via MS Teams. Elke docent geeft ook mee wat de hoofdzaken zijn in de cursus, waar de valkuilen zich situeren en welke tips en tricks je kunnen helpen bij het verwerken van de leerstof.

Daarnaast voorzien we een aantal digitale contactmomenten via MS Teams om theorie uit te diepen, oefeningen te maken en vragen te beantwoorden. Die vallen meestal op maandagavond. De data worden bekendgemaakt voor de start van het semester. Meestal zijn er één tot twee contactmomenten per opleidingsonderdeel.

Het aantal contactmomenten hangt dus af van het aantal vakken dat je opneemt. Voor de taalvakken bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend in te stappen in oefensessies rond specifieke vaardigheden.

Praktijk en stage

Naast de theoretische vakken staat er heel wat praktijk op het programma. Zo werk je doorheen je opleiding aan verschillende projecten, individueel of in groep. Werk je in de sector, dan kunnen de projecten vertrekken vanuit een concrete case vanop je eigen werkplek. Zo niet, krijg je een probleemstelling toegewezen.

Je loopt ook stage in een bedrijf of organisatie naar keuze. Dat kan onder bepaalde voorwaarden je eigen werkplek zijn. In andere gevallen gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte stageplaats op basis van je persoonlijke ervaring, zodat de stage een nuttige aanvulling vormt op je huidige competenties. In principe telt je stage ongeveer 60 dagen. Heb je relevante werkervaring, dan kom je mogelijk in aanmerking voor stageduurvermindering.

Examens per kwartaal

Examens gebeuren digitaal en vallen meestal op maandag tijdens de kantooruren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op andere weekdagen aan te sluiten bij de dagstudenten om je examen af te leggen. De meeste examens staan gepland op het einde van het semester: in januari en in mei/juni. Slaag je niet, dan heb je een tweede examenkans in augustus/september. Voor sommige vakken valt het examen in de loop van het academiejaar. Die spreiding zorgt ervoor dat de leerstof beter beheersbaar blijft.

Ga 100% voor je eigen talent

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar geven ook kritische en opbouwende feedback. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

Handen uit de mouwen 2
Na je diploma

In welke job kom je terecht met dit (extra) diploma

Als marketeer kun je verschillende richtingen uit met je carrière!

Welke jobs wachten op jou?

 • (Digitale) marketeer
 • Product manager
 • Account manager / Sales representative
 • Communicatiemedewerker
 • Commerciële medewerker
 • Marktonderzoeker
 • Sales- of inkoopverantwoordelijke
Wat na je diploma 2

Of wil je verder studeren?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Je hebt de keuze uit een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek management en Business administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale marketing en communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool.

Ook een banaba is een optie. Kies een nieuwe afstudeerrichting binnen de opleiding Bedrijfsmanagement, of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Financiële steun

Ga je als volwassene (opnieuw) studeren, dan heb je in sommige gevallen recht op een vorm van financiële tegemoetkoming. Denk aan opleidingscheques, het Vlaams opleidingskrediet, KMO-portefeuille, een studietoelage van de Vlaamse overheid, een statuut als student-zelfstandige ... Je vindt alle uitleg, voorwaarden en de aanvraagprocedures via onderstaande pagina's.

Studeren als werkzoekende

Ben je werkzoekend, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een hoger diploma halen met behoud van je werkloosheidsuitkering. Als de opleiding die je kiest erkend is als OKOT-opleiding (voluit: onderwijskwalificerend leertraject, dat leidt tot een knelpuntberoep) word je bovendien automatisch vrijgesteld van beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, krijg je je inschrijvingsgeld en materiaalkosten terugbetaald en kom je in aanmerking voor vergoedingen zoals een verplaatsingsvergoeding. In andere gevallen moet je hiervoor eerst een aanvraag indienen bij de VDAB. Telt je studieprogramma minder dan 27 studiepunten of vallen de lessen ‘s avonds en/of op zaterdag, dan moet je sowieso beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. 

Meer tijd voor je studie

Afhankelijk van de plaats waar je werkt en de opleiding die je volgt, heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof, betaald educatief verlof of vormingsverlof. Dat wil zeggen dat je soms afwezig mag zijn van het werk om naar de les te gaan of te studeren, met behoud van loon. Of misschien kom je wel in aanmerking voor tijdskrediet of Vlaams zorgkrediet.

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen. Voor projecten en praktijksessies kun je terecht in goed ingerichte labo’s. Rondom het gebouw liggen vierhonderd parkeerplaatsen, een grote overdekte fietsenstalling en een overdekte stalplaats voor motorfietsen. De campus ligt vlak bij de afrit van de autosnelweg en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De grote sportzaal kun je naar hartenlust (en gratis) gebruiken en her en der kun je op de campus tafelvoetbal en tafeltennis spelen. Het draadloos internet is op de hele campus gratis ter beschikking. Ontspannen doe je in het salon aan de ingang van onze hogeschool.

 

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?