10 redenen om als volwassene voor Odisee te kiezen

Waarom zou je als volwassene kiezen voor Odisee? Wel, omdat we al meer dan 30 jaar ervaring hebben in opleidingen voor volwassenen. En natuurlijk omdat wij dé co-hogeschool zijn. Dat lees je in ons logo. Die ‘co’ staat voor ‘samen’. Wij willen samen met jou een studieprogramma op maat maken zodat je studeren kunt combineren met je werk of je gezin. We bieden jou een intensieve, persoonlijke begeleiding.

educatief graduaat
 1. 1

  Studeren combineren met je werk of gezin

  Kan ik studeren combineren met mijn werk of mijn gezin? Het is dé hamvraag die we krijgen van onze 25-plusstudenten. Veel volwassen studenten omschrijven hun studie als het mooiste cadeau dat ze zichzelf ooit gaven. Dankzij meer dan 30 jaar ervaring weten we hoe we jou het beste begeleiden en hoe we samen met jou een traject op maat van jouw leven opstellen. En bij elke stap staan onze trajectbegeleiders en docenten klaar om je persoonlijk te begeleiden.

 2. 2

  Studieprogramma op jouw maat

  Onze studietrajectbegeleiders maken samen met jou een studieprogramma op maat van jouw persoonlijke situatie. Veel van onze opleidingen bieden flexibele trajecten, zoals avond- of weekendlessen, online cursussen, zelfstudiecursussen met studiewijzer, één of twee dagen per week non campus… Zo wordt het makkelijker om je studie af te stemmen op jouw drukke agenda!

 3. 3

  Intensieve, persoonlijke begeleiding

  Ook bij zelfstudiepakketten en online lessen zal je er niet alleen voor staan. Onze docenten staan dicht bij hun studenten. Ze zijn makkelijk bereikbaar, zullen je ondersteunen, op al je vragen antwoorden zodat je de leerstof ten volle kunt begrijpen en je helpen om de balans te vinden tussen studie, werk en je persoonlijke verplichtingen.

 4. 4

  Financiële ondersteuning

  De overheid en Odisee geven je ook graag een financieel duwtje in de rug. Kom naar een van onze infodagen en bespreek met je studietrajectbegeleider en met STUVO (onze dienst Studentenvoorzieningen) van welke ondersteunende maatregelen jij kunt genieten.

 5. 5

  Je staat er niet alleen voor

  Ben je bang dat je als enige volwassene in de klas zult zitten? Dan kunnen we je geruststellen: 23% van onze studenten is ouder dan 25 jaar. Je ontmoet dus ook heel wat medestudenten met dezelfde interesses en wisselt kennis, tips en ervaringen met hen uit. Je ziet het, helemaal 'co': je staat er bij Odisee niet

  alleen voor én je bouwt aan een nieuw netwerk.

 6. 6

  Meer dan 30 jaar ervaring

  Verschillende Odisee-opleidingen organiseren al meer dan 30 jaar specifieke trajecten voor volwassenen. Heel wat andere opleidingen startten 15 jaar geleden met afstandsonderwijs. Zo kennen we de unieke uitdagingen waarmee onze volwassen studenten geconfronteerd worden en hebben we ons verdiept in leermethoden, technologieën en benaderingen waarmee we jou als volwassene nog beter kunnen begeleiden. Je krijgt bij ons dus niet hetzelfde pakket als 18-jarigen, maar een aangepast pakket op jouw maat.

 7. 7

  Je legt je eigen accenten

  Vanaf het begin maak je keuzes in opleidingsonderdelen, in stageplaatsen en in de manier waarop je opdrachten en projecten invult. We stimuleren elk individu anders om zoveel mogelijk te groeien in zijn leerproces. Naar het einde toe verdiep je je steeds meer in die elementen die jouw voorkeur krijgen en die aansluiten bij jouw talenten en passies.

 8. 8

  High-end faciliteiten

  Of het nu gaat om de laptop die je nodig hebt voor je studie – en waarvoor wij een partnership met ICT-partner Signpost hebben – de knap uitgeruste skillslabs voor Medische Beeldvorming en Radiotherapie, de labo’s van Chemie, 3D-scannen en waterstraalsnijden… of een uitgebouwde praktijkruimte voor de opleiding Bouw: op de campussen van Odisee vind je moderne en goed uitegeruste praktijklokalen en labo's.

 9. 9

  Feedback en feedforward

  Bij Odisee willen we met ‘evalueren’ veel verder gaan dan gewoon ‘punten geven’. We geven niet enkel feedback (hoe deed je het?) maar ook feedup (waar wil je naartoe?) en feedforward (welke stappen ga je ondernemen?). En dus kijken we verder dan examens alleen. Opdrachten, presentaties, stages, werkplekleren: het speelt allemaal mee.

 10. 10

  Een stevig netwerk

  Aan Odisee starten wil zeggen binnenkomen in een stevig netwerk. Een netwerk van 11.000 studenten, 1.500 medewerkers en 6 campussen in de eerste plaats. Daarnaast ook een uitgebreid netwerk van partners uit de bedrijfs- en onderwijswereld, ewaar Odisee-studenten heel gegeerd zijn. En natuurlijk ook een netwerk van (doorgroei)kansen: de Associatie KU Leuven. Daar is Odisee deel van – net als LUCA School of Arts, Thomas More, UCLL, Vives en natuurlijk KU Leuven.

Doen we het goed? Onze alumni vinden van wel

Co-creatie, dat betekent ook durven doorvragen. Langs beide kanten. Om bij te leren en bij te sturen waar nodig. Daarom trekken we bij Odisee regelmatig onze stoute schoenen aan en vragen we aan alumni uit alle opleidingen wat zij de grootste troeven van onze co-hogeschool vinden.

Benieuwd wat onze alumni vinden? Lees ons rapport! 

neurodivers

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?