Bedrijfsmanagement - Accountancy-fiscaliteit op maat van volwassenen
Ben je graag met cijfers bezig en werk je altijd nauwkeurig? Wil je inzicht verwerven in de bedrijfswereld en geef je graag advies bij vragen over fiscaliteit? Dan wordt de afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit voor jou het begin van een boeiende carriĆØre.
Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Een opleiding Bedrijfsmanagement - Accountancy-fiscaliteit. Wat houdt dat nu juist in?
Wil je de switch maken naar een boekhoudkundige job? Of misschien ben je al aan de slag in die sector maar mis je het bijhorende diploma? Haal dan je bachelor Bedrijfsmanagement in afstandsonderwijs, waarbij je specialiseert in Accountancy-fiscaliteit. De richting heeft een flexibel traject dat je toelaat om de opleiding te combineren met je job en/of de zorg voor je gezin.
-
Persoonlijk studietraject
-
Combinatie mogelijk met je job en je gezin
-
Dicht bij het bedrijfsleven
-
Functionele talenkennis & sociale vaardigheden
-
Communicatieve training
Eigentijds specialist
Je volgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Naast een stevige dosis accountancy en fiscaliteit krijg je heel wat computervaardigheden onder de knie. Ook verwerf je een brede kennis over bedrijven en organisaties en krijg je zicht op de bedrijfseconomische uitdagingen van hedendaagse ondernemingen. Verder trainen we je inzichten in economische en juridische problemen. De docenten staan nauw in contact met het bedrijfsleven en integreren hun praktijkervaring in de lessen. Je vaardighedenĀ als moderne accountant train je met gespecialiseerde softwarepakketten. We bezorgen je een stevige functionele talenkennis en goede sociale vaardigheden: de basis voor je toekomstige zakelijke contacten. Via diverse projecten en stages maak je uitgebreid kennis met de praktijk.
Correcte houding
Beroepshalve verwachten we van jou niet alleen deskundigheid, maar ook een correcte houding. Als vertrouwenspersoon moet je je bijvoorbeeld in elke situatie onafhankelijk opstellen.Ā Daarom besteden we veel aandacht aan beroepscompetenties, talenten en andere vaardigheden (zoals teamwork of communicatieve handelingen) die onmisbaar zijn in je latere beroepsleven. De evoluties in de beroepswereld volgen we uiteraard op de voet. Daarnaast schotelen we je veel casussen voor en loop je ook stage tijdens je opleiding.
Ā
Laat je overtuigen door onze studenten




De belangrijkste vakken op een rijtje
De bachelor Bedrijfsmanagement omvat 180 studiepunten en duurt in voltijds dagonderwijs drie jaar. Als afstandsstudent bepaal je zelf je studietempo. Je beslist met andere woorden zelf welke vakken je wanneer opneemt, rekening houdend met de logica van volgtijdelijkheid. Je trajectbegeleider helpt je tijdens een intakegesprek bij de start van je opleiding om een haalbaar traject op te stellen op basis van je persoonlijke situatie en eerdere ervaring.
Volg een echte les mee
De beste manier om kennis te maken met onze co-hogeschool en onze opleidingen is natuurlijk... een echte les mee volgen, samen met echte studenten. Klinkt goed, toch?
Hiernaast kun je één of meerdere lessen herbekijken en ervaren hoe er aan onze co-hogeschool écht wordt lesgegeven. Je krijgt ook een écht beeld van de studenten die de opleiding volgen waarin jij geïnteresseerd bent.
Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?
Accountancy-fiscaliteit, iets voor jou?
-
Je bent graag met cijfers bezig.
-
De bedrijfswereld boeit je en je kunt niet wachten om er deel van uit te maken.
-
Je bent communicatief en geeft graag advies.
-
Als je onder tijdsdruk staat blijf je rustig en kun je goed functioneren.
-
Je bent nauwkeurig en laat je zelden op een foutje betrappen.

Met de nodige motivatie en een flinke dosis karakter is afstandsonderwijs zeker haalbaar. Een goede spreiding van de vakken is de sleutel tot succes.

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk
Begeleide zelfstudie
De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen studeer je via zelfstudie. Je hoeft hiervoor geen lessen mee te volgen maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Via het online leerplatform Toledo kun je contact leggen met andere cursisten zodat je elkaar kunt helpen bij vragen of problemen. De docenten zijn digitaal bereikbaar per mail en via MS Teams. Elke docent geeft ook mee wat de hoofdzaken zijn in de cursus, waar de valkuilen zich situeren en welke tips en tricks je kunnen helpen bij het verwerken van de leerstof.
Daarnaast voorzien we een aantal digitale contactmomenten via MS Teams om theorie uit te diepen, oefeningen te maken en vragen te beantwoorden. Die vallen meestal op maandagavond. De data worden bekendgemaakt voor de start van het semester. Meestal zijn er ƩƩn tot twee contactmomenten per opleidingsonderdeel.
Het aantal contactmomenten hangt dus af van het aantal vakken dat je opneemt. Voor de taalvakken bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend in te stappen in oefensessies rond specifieke vaardigheden.
Praktijk en stage
Naast de theoretische vakken staat er heel wat praktijk op het programma. Zo werk je doorheen je opleiding aan verschillende projecten, individueel of in groep. Werk je in de sector, dan kunnen de projecten vertrekken vanuit een concrete case vanop je eigen werkplek. Zo niet, krijg je een probleemstelling toegewezen.
Je loopt ook stage in een bedrijf of organisatie naar keuze. Dat kan onder bepaalde voorwaarden je eigen werkplek zijn. In andere gevallen gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte stageplaats op basis van je persoonlijke ervaring, zodat de stage een nuttige aanvulling vormt op je huidige competenties. In principe telt je stage ongeveer 60 dagen. Heb je relevante werkervaring, dan kom je mogelijk in aanmerking voor stageduurvermindering.
Examens per kwartaal
Examens gebeuren digitaal en vallen meestal op maandag tijdens de kantooruren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op andere weekdagen aan te sluiten bij de dagstudenten om je examen af te leggen. De meeste examens staan gepland op het einde van het semester: in januari en in mei/juni. Slaag je niet, dan heb je een tweede examenkans in augustus/september. Voor sommige vakken valt het examen in de loop van het academiejaar. Die spreiding zorgt ervoor dat de leerstof beter beheersbaar blijft.

In welke job kom je terecht met dit (extra) diploma
Met een diploma Accountancy-fiscaliteit kun je heel wat richtingen uit!Ā
Welke jobs wachten op jou?
-
Dossierbeheerder bij een accountants- of belastingkantoor
-
Medewerker op de interne boekhoudafdeling van een groot bedrijf
-
Zelfstandig accountant (ITAA)
-
Zelfstandig gecertificeerd accountant (ITAA)
-
Werfboekhouder bij internationale bedrijven
-
Medewerker FOD Financiƫn
-
Bankmedewerker

Of wil je verder studeren?
Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak kun je ook je academische carriĆØre verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Je hebt de keuze uit een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek management en Business administration.
Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale marketing en communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool.
Ook een banaba is een optie. Kies een nieuwe afstudeerrichting binnenĀ de opleiding Bedrijfsmanagement, of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.
Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!
Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?
Onze trajectbegeleider staat klaar
Toch nog niet helemaal overtuigd? Download onze brochure of stel je vraag aan onze trajectbegeleider.