Micro-credentials

Micro-credentials zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen, bedoeld voor professionals of geïnteresseerden die zich willen verdiepen in een bepaald onderwerp. Het aanbod richt zich op actuele en relevante thema's van de sector en zijn verbonden aan onze bacheloropleidingen.

Bij succesvolle afronding ontvang je een creditbewijs. Dit geeft erkenning aan de behaalde leerresultaten en kan mogelijk een opstap zijn naar een bacheloropleiding van Odisee. 

accounting administration
Opleidingsoverzicht micro-credentials

Onze micro-credentials

 

 

 • Micro-credentials Agro- en biotechnologie

  Interesse in aquacultuur, proefdierkunde of stralingsbescherming? De opleiding Agro- en biotechnologie biedt microcredentials in deze interessegebieden aan. Voor proefdierkunde krijg je een licentie die je nodig hebt om in het werkveld aan de slag te gaan. 

 • Micro-credential Artificiële Intelligentie & Data Engineering

  Met dit korte microdegree maak jij bedrijven, nieuwe sectoren en overheden strategisch sterker. Want door artificiële intelligentie te ontwikkelen voor je organisatie neem je een voorsprong op de concurrenten door efficiëntiewinst en een betere klantenbinding.

 • Micro-credential Clinical Trial Assistant

  Ben jij een zorgprofessional en wil je de wereld van wetenschappelijk onderzoek verkennen? Of ben je administratief sterk en wil jij meewerken aan nieuwe medische behandelingen en medicatie? Dan kun je bij ons terecht voor een microdegree Clinical Trial Assistant.

  Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

 • Micro-credentials Elektromechanica

  Interesse in robotica? De opleiding Elektromechanica biedt twee micro-credentials aan: een introductie in robotica en robotica voor gevorderden. 

 • Micro-credentials Energietechnologie

  Heb je interesse in een kortlopende verdieping rond thema’s als gebouwenbeheer, industrieel elektrische ontwerpen of PLC-programmatie? Bij de opleiding Energietechnologie kun je drie boeiende microcredentials volgen. 

 • Micro-credentials Informatica

  Als leraar kun jij op een school mee het verschil maken! Je kunt je verder professionaliseren op vlak van ICT-vaardigheden door het volgen van ons aanbod micro-credentials. De micro-credentials richten zich op alle leraren secundair onderwijs, niet enkel op leraren informatica.

 • Micro-credential Medische registratie

  Ben jij een zorgprofessional, een bachelor of master met een andere vooropleiding en gebeten om te weten welke code aan een bepaalde diagnose en behandeling kan toegewezen worden? Ben je iemand die een medisch dossier helemaal kan uitpluizen om je er een zo volledig mogelijk gecodeerd beeld van te vormen? Dan is deze microdegree voor jou!

 • Micro-credential Werken met mensen: basisvaardigheden

  In deze microdegree ligt de nadruk op leren communiceren als een social professional. Theoretische onderbouw krijg je via één of twee keuzevakken

  Een prima kans voor mensen die al ervaring hebben in een sociaal beroep en die zich heel gericht willen bijscholen in een hogeschool. 

 • Micro-credential Sociale verandering

  Leer jouw passie voor sociale verandering om te zetten in concrete acties via deze micro-credential. Deze micro-credential biedt jou de mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van sociaal werk uit te breiden. Je leert van experts in het veld en je doet extra praktijkervaring op.  

 • Leiderschap in onderwijs

  Dit aanbod voor directies en beleidsondersteuners in onderwijs omvat modules rond visieontwikkeling en schoolorganisatie, kwaliteitszorg, coaching van medewerkers en professionaliseringsbeleid. We brengen onderbouwde handvaten met onmiddellijke vertaling naar je onderwijscontext. We zetten in op maximale uitwisseling tussen de deelnemers en op feedback als opstap naar versterking van jouw onderwijspraktijk.

 • Mentor in aanvangs- en loopbaanbegeleiding

  De opleiding Mentor in aanvangs- en loopbaanbegeleiding bereidt je voor, geeft je inzicht in en reikt je vaardigheden aan in het begeleiden van starters, ervaren collega's en teamontwikkeling.

 • Opfriscursus leraarschap, didactiek en onderwijspraktijk

  Het lerarentekort leidt zij-instromers meer dan ooit naar het onderwijs en tegelijkertijd vraagt de modernisering van het onderwijs specifieke lerarencompetenties. Heb je al een lerarendiploma en wil je na een omzwerving in de privésector terug naar het onderwijs, maar zijn je lerarenskills wat onder het stof geraakt? Dan is deze opfriscursus iets voor jou!

Carrièreswitch? Kennis verdiepen?

Een micro-credential? Wat is dat juist?

Wat is een micro-credential?

In één oogopslag alles te weten komen over micro-credentials

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten? 

 

Coaches staan klaar

Mail ons gerust met jouw vragen over het aanbod en het inschrijven

Op de aparte webpagina's van micro-credentials vind je het e-mailadres van de trajectbegeleider van de opleiding, die je meer inhoudelijke informatie kan geven.

Jongen - Gele muts
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!