Interessegebied Gezondheid en Zorg

Heb jij een hart voor mensen en dieren? Wil je graag voor hen zorgen? En schrikt techniek je niet af? Dan ben je bij Odisee aan het juiste adres. Steek je handen uit de mouwen in een van onze Health-opleidingen. 

Agro- en biotechnologie met afstudeerrichting Dierenzorg, Biomedische laboratoriumtechnologie met afstudeerriching Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie of Medische laboratoriumtechnologie , Ergotherapie, Medische beeldvorming en radiotherapie, Organisatie en management met afstudeerrichting Health care management, Oogzorg, Verpleegkunde (bachelor en HBO5), Voedings- en dieetkunde, Vroedkunde, bij Odisee heb je een érg ruime keuze aan Health-opleidingen.

Gezondheid en Zorg
CHECK WANNEER JOUW OPLEIDING BEGINT

Mis de start van het academiejaar niet!

Een opleiding Health. Wat houdt dat juist in?

 • Les in kleine groepen
 • Theorie gekoppeld aan praktijk
 • Focus op kennis én attitude
 • Ontdek jezelf

Persoonlijke stempel

Professionele vaardigheden ontwikkel je tijdens stages en in skillslabs. Doorheen je hele opleiding doe je realistische ervaringen op in de praktijk. Onderdelen die je wat minder liggen, kun je zelfstandig oefenen. Zo krijgt iedereen op zijn eigen tempo de noidge competenties onder de knie. Je maakt opdrachten waarmee je buiten de les de leerstof voorbereidt of inoefent. En je voert in de loop van je oplediing verschillende projecten uit, zowel zelfstandig als in groep.

Kennis én attitude

Via opdrachten, groepssessies en discussies sta je uitgebreid stil bij je persoonlijke ontwikkeling en denk je na over hoe je je talenten verder vorm kunt geven. Zo leer je jezelf beter kennen en zoek jij jouw eigen weg. Want naast de beroepsvaardigheden en kennis die je verwerft voor je toekomstige rol is ook je houding cruciaal om een echte professional te worden.

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen en ligt in een mooi groen gebied met vierhonderd parkeerplaatsen rondom het gebouw. Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor veel studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven.  Bovendien vind je er ook het SiTCA, een ultramodern simulatie- en trainingscentrum.

Technologiecampus Gent

Technologiecampus Gent is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kunt er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Campus Sint-Niklaas

Kiezen voor campus Sint-Niklaas is kiezen voor een warme én familiale sfeer. Bij ons ben je geen nummer. Je krijgt een persoonlijke begeleiding en een curriculum op maat in moderne en goed uitgeruste lokalen. Ben je op zoek naar een uitdagende studie, en wil je die combineren met je hobby's en sociaal leven thuis? Dan is studeren in Sint-Niklaas helemaal voor jou!

Campus Brussel-Terranova

In hartje Brussel vind je campus Brussel-Terranova. De innovatieve campus is meer dan een hogeschool, het is een  medisch-sociaal gezondheids- en welzijnscentrum dat nauw samenwerkt met kliniek Sint-Jan. Het moderne gebouw beschikt over moderne praktijk- en oefenlokalen of skillslabs. Midden in het werkveld zitten? Dat doe je op deze campus vanaf dag één. 

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een opleiding Health?

 • Op afstand

  De bachelors Agro- en biotechnologie met afstudeerrichting Dierenzorg, Organisatie en management met afstudeerrichting Health care management, Voedings- en dieetkunde en Vroedkunde kun je ook in afstandsonderwijs volgen. Je krijgt dan meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. 

 • Ga internationaal

  Al onze opleidingen verwelkomen jaarlijks heel wat gaststudenten uit buitenlandse partnerhogescholen en universiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen seminaries en gastcolleges. En we ontvangen niet enkel buitenlandse studenten en docenten. We werken ook nauw samen met anderstalige instellingen. Tot slot kun je natuurlijk ook zelf naar het buitenland trekken voor een uitwisseling of stage.

 • Ondernemen

  Stroomt er ondernemersbloed in jou? Plannen om een eigen praktijk of organisatie te starten? Bij Odisee bieden we het keuzevak ‘Entrepreneurial Skills’ aan waarin je je businessplan kunt uitwerken. We organiseren ook EntrepreneursCaffees voor al je vragen over ondernemen. En we hebben een heel netwerk van docenten en experten voor advies op maat. Wil je al echt aan de slag tijdens je opleiding? Kies dan het statuut van student-ondernemer.

 • Instapcursussen

  Wil je graag bepaalde kennis opfrissen voor je aan je studie begint? Verschillende opleidingen bieden instapcursussen aan voor de start van het academiejaar, bijvoorbeeld voor het vak Chemie. Sowieso zorgen we binnen alle opleidingen voor begeleidingsmomenten doorheen het academiejaar zodat iedereen de leerstof goed kan volgen, ongeacht zijn of haar voorkennis.  

Maximale slaagkansen

Geniet van persoonlijke begeleiding doorheen je hele opleiding

Kleine groepen, aanspreekbare docenten

Bij alle opleidingen maken we gebruik van actieve werkvormen. Zo kun je de leerstof vlot verwerken en vaardigheden oefenen, met onmiddellijke feedback. Interactie en kleine lesgroepen zijn ons stokpaardje. Die aanpak brengt studenten en docenten dicht bij elkaar. Bovendien kun je ook buiten de lessen bij de docenten terecht.

Jij geeft het tempo aan

Odisee doet er alles aan om je studie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We besteden de grootste zorg aan de samenstelling van je uurrooster. Zo verlies je nauwelijks uren en hou je voldoende tijd over voor oefeningen, opdrachten en studeermomenten. In alle opleidingen wordt rekening gehouden met relevante (werk)ervaring (EVC – eerder verworven competenties) of vroegere opleidingen (EVK – eerder verworven kwalificaties).

Studiebegeleiding

In elke opleiding kunnen studenten gebruikmaken van studiebegeleiding in de vorm van monitoraten, gedifferentieerde trajecten, begeleide oefeningen, supervisie, stagebegeleiding, studiebegeleidingsplannen… Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de stof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken waarin we bekijken hoe je studie verloopt. Bij Odisee kun je op eender welk moment rekenen op persoonlijke begeleiding.

Hulp bij problemen

Bij algemene problemen weten de studenten- en trajectbegeleiders raad. Alles is bespreekbaar: je studiekeuze, studiemethode en -planning, examenstress of faalangst, een heroriëntering, studeren in moeilijke omstandigheden... Je vindt bij hen een luisterend oor. Naast individuele begeleiding zijn er ook groepssessies over uitstel gedrag, faalangst en andere obstakels.

Studenten babbelen op trapje
Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Jongen - Gele muts