SiTCA

Simulatie- en trainingscentrum Aalst is een vormingscentrum, verbonden aan de Odisee hogeschool, waarin zowel studenten als professionals in de zorg worden opgeleid rond specifieke doelstellingen in een realistische context. De samenhang van een hoogtechnologische infrastructuur en de expertise van de trainers zorgt voor een stimulerende leeromgeving.

In het aanbod van SiTCA worden momenteel opleidingen aangeboden in het trainingscentrum en het belevingscentrum

EHBO Gent bis
 1. 1

  Trainingscentrum

  Samen met u gaan we op zoek naar de leernoden binnen uw organisatie en zorgen voor een opleiding op maat. De sessies focussen op de (multidisciplinaire) samenwerking en communicatie tijdens crisissituaties. We dagen de participanten uit in een omgeving waar er fouten mogen worden gemaakt om zo te groeien tot een beter voorbereide professional.

 2. 2

  Belevingscentrum

  In ons belevingscentrum word je als (toekomstige) zorgverlener uitgedaagd om de impact van de omgeving op een goede zorg en persoonsgerichte zorg te beleven. Tijdens de sessies bootsen we verschillende zorgcontexten na (vb. de oudere in de thuissituatie of in een woonzorgcentrum). Je krijgt de kans als zorgverlener  in de huid van je gebruiker te kruipen en zo te komen tot ‘dignity in care’ en na te denken over de functies van de materialen en van de ruimte waarin je zorg verleent. Op die manier kan je je eigen werk en veronderstellingen toetsen en bijsturen.

Campus Aalst

Het simulatie- en trainingscentrum is gelegen op onze campus in Aalst en vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Verwante opleidingen

 • Postgraduaat Prehospital Life Support: meer info
 • Banaba Intensieve zorg en spoedgevallenzorg: meer info
 • Bachelor verpleegkunde: meer info

Volg ons op sociale media

Het Simulatie en TrainingsCentrum Aalst vind je terug op sociale media:

Interesse?

Boek een sessie!