Onze Odibuddy's staan voor je klaar!

Starten aan de hogeschool kan best spannend zijn! Huisvesting regelen, je studieprogramma in orde brengen, je weg vinden in een stad of op de campus, Toledo leren gebruiken... . Het kan soms allemaal wat veel zijn! 

Odibuddy’s zijn studenten die (nieuwe) studenten zo goed mogelijk proberen te begeleiden en ondersteunen tijdens hun hogeschoolcarrière aan Odisee! Zij helpen jou met veel plezier en staan al te popelen om jou te leren kennen en wegwijs te maken! Dus, weet dat er altijd iemand voor je klaar staat gedurende het hele academiejaar. We zijn één grote co-hogeschool, want we doen alles samen! ✌️

Odibuddy header
Graag een Odibuddy hebben?

Waarvoor kan je terecht bij een Odibuddy?

 • Leer- en opleidingsgebonden vragen

  Weet je niet goed hoe je jouw studies moet aanpakken? Een Odibuddy staat paraat voor opleidings- en studievragen zoals: hoe pak ik een taak  aan, hoe studeer ik het best voor een vak, hoe stel ik een goede mail op, hoe werkt Toledo... Hierbij is het niet de bedoeling dat de buddy’s louter samenvattingen doorsturen naar jou. Wat wél de bedoeling is, is om je tips en tricks mee te geven over het aanpakken van een bepaald vak of je studies in het algemeen. 

 • Een luisterend oor

  Een Odibuddy is er voor een warme babbel, iemand bij wie je je ervaringen en zorgen kan delen. Er is openheid om te spreken en te luisteren naar elkaar, ook als het even moeilijk gaat.  

 • Samen leuke dingen doen binnen én buiten de hogeschool

  Een Odibuddy helpt je de weg vinden binnen én buiten de hogeschool. Een koffie drinken tussen de lessen door, samen koken, samen sporten, samen naar een feestje gaan... Jij en je buddy zijn vrij om zelf uit te zoeken hoe jullie elkaar ontmoeten, waar en hoe vaak!   

 • Doorverwijzing naar de juiste dienst

  Een Odibuddy is geen vervanging van een studieadviseur, studentenpsycholoog... Soms weet een buddy zelf niet meteen het antwoord op een vraag  en is het nodig om de hulp in te schakelen van een andere dienst zoals STUVO of de dienst Studentenadministratie. Een Odibuddy verwijst je alleen maar door in samenspraak met jou.

Hoe werkt het?

 • Odibuddy is er voor alle studenten. Je kan tijdens het gehele academiejaar een buddy vragen. 

 • Je vult het contactformulier in. We stellen enkele vragen om een zo goed mogelijke match te voorzien. Het invullen van je interesses kan daarbij helpen, maar is zeker niet verplicht. 

 • Het contactformulier komt terecht bij de projectgroep van Odibuddy.  

 • Aan de hand van de verkregen informatie matchen we je aan een Odibuddy.

 • Je Odibuddy neemt contact met je op. Jullie zijn dan zelf vrij om uit te zoeken hoe jullie elkaar ontmoeten, waar en hoe vaak!   

 • Heb je nog vragen? Dan kan je zeker terecht bij één van de medewerkers van Odibuddy. Stuur ons gerust een mailtje

Zelf Odibuddy worden?

Help je graag (internationale) medestudenten? Bied je graag een luisterend oor? Wil je graag praktische vragen beantwoorden en wil je het (nieuwe) studenten zo aangenaam mogelijk maken tijdens hun hogeschoolcarrière? Word dan Odibuddy! 

meisjes zitten op trappen en lachen
Studenten zitten vaak al voor de start van het academiejaar met een heleboel vragen waar ze graag een antwoord op willen weten. Vandaar zetten we onze Odibuddy’s graag in om deze vragen te beantwoorden nog vóór het academiejaar is begonnen. Hopelijk kunnen deze studenten dan al met iets minder stress aan hun hogeschoolcarrière beginnen
Robbe Van Leemput
Odibuddy
Robbe Van Leemput
Odibuddy cover