Zelf Odibuddy worden?

Help je graag (internationale) medestudenten? Bied je graag een luisterend oor? Wil je graag praktische vragen beantwoorden en wil je het (nieuwe) studenten zo aangenaam mogelijk maken tijdens hun hogeschoolcarrière? Word dan Odibuddy! 

Odibuddy met trui selfie

6 redenen om Odibuddy te worden!

 1. 1

  Je leert nieuwe mensen kennen

  Als Odibuddy word je onderdeel van een community van Odibuddy’s die elkaar ondersteunen en inspireren. Graag organiseren we enkele terugkommomenten onder de Odibuddy’s. Zo leer je andere buddy’s kennen en kan je tips en ervaringen uitwisselen.  

  Daarnaast organiseren we ook graag ontspannende momenten per campus met zowel de Odibuddy's als de studenten die beroep doen op een Odibuddy. Dit kan bijvoorbeeld met een gezellig hapje en een drankje!  

 2. 2

  Je ontwikkelt je communicatieve en sociale vaardigheden

  Ook voor een luisterend oor kunnen studenten bij jou terecht! Geen paniek, we geven je graag tips en tricks in actief luisteren, juist doorverwijzen…  

 3. 3

  Je engageren voor anderen, daar word je zelf beter van

  Als Odibuddy ben jij een aanspreekpunt voor (nieuwe) studenten met allerlei vragen over het studentenleven, zoals ‘Hoe bestel ik een broodje?’ of ‘Hoe neem ik deel aan activiteiten?’.  Naast praktische vragen sta je ook klaar voor een goede  babbel! Door studenten te helpen en je kennis te delen, kan je voor die ene student al een groot verschil maken. Verwacht je aan dankbare studenten en een grote energieboost!  

 4. 4

  Verbreed je horizon en word Odibuddy van een internationale student

  Benieuwd om andere culturen te leren kennen en je interculturele skills te verbeteren? Binnen Odisee zijn er enkele opleidingen die worden gevolgd door internationale studenten. Ook zij kunnen nood hebben aan een Odibuddy!   

 5. 5

  Je kan rekenen op de ondersteuning van STUVO en de dienst Studentenadministratie

  Merk je dat de gesprekken voor jou te zwaar worden? Weet dat je beroep kan doen op STUVO. Onze studentenpsychologen geven je graag tips of nemen het eventueel van je over! Voor administratieve vragen rond inschrijvingen, start van het academiejaar… kan je terecht bij de collega’s van de dienst Studentenadministratie!  

 6. 6

  Een verrijking voor je cv

  Als Odibuddy ga je vrijwillig aan de slag.  Om je te bedanken voor jouw engagement en het actief deelnemen aan dit project, ontvang je op het einde van het academiejaar een engagementsverklaring*, ondertekend door zowel Harry Parys, directeur Student & Talent als de projectleider van Odibuddy. Een verrijking voor je CV en zo willen we jou van harte bedanken voor jouw inzet!  

  *Deze engagementsverklaring wordt op het einde van het academiejaar overhandigd aan alle actieve Odibuddy's die een engagement toonden binnen dit project.  

Wat wordt er van jou als Odibuddy verwacht?

 • Je bent een enthousiast en positief persoon! 
 • Je bent geïnteresseerd in het bieden van ondersteuning en een luisterend oor voor je medestudenten.  

 • Belangrijke eigenschappen voor jou zijn: openheid, empathie, zelfbewust zijn, enthousiast zijn, respectvol en discretie!  

 • Een engagement van een volledig semester of academiejaar. 

 • Betrokkenheid! De manier waarop, dat stem je af met de student. Elk Odibuddy-contact is anders. Sommige studenten hebben enkel nood aan een aanspreekpunt, anderen aan een persoon om eens samen mee te eten in de week.  

 • Indien mogelijk een week voor de start van het academiejaar (week van 13 september) beschikbaar zijn voor vragen van (nieuwe) studenten.  

Hoe word je Odibuddy?

Stap 1: Vul de kandidaat Odibuddy - Microsoft Forms in!  

In deze forms geef je wat meer informatie over jezelf, je voorkeuren en doelen om een Odibuddy te zijn!  

Stap 2: Het Odibuddy-team neemt contact met je op.  

Wanneer je de forms succesvol hebt ingevuld krijg je een mailtje van het Odibuddy-team.  

Stap 3: Je ben helemaal overtuigd!  

Je krijgt een plekje op onze Odibuddy website en je wordt toegevoegd aan het Odibuddy Teams-kanaal. Zo houden we je op de hoogte van alles wat er leeft binnen Odibuddy! 

Stap 4: Koppeling aan een student   

Als Odibuddy kan je op twee manieren gekoppeld worden aan een student:  

1) De student neemt rechtstreeks contact met je op.  

2) De student neemt contact op met het Odibuddy-team. Nadien neemt het team met jou contact op.  

Stap 5: Ontmoet je student! 

Dit kan op campus, op café, online…  Aan jullie de keuze! 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Jongen - Gele muts