Werken en studeren met Odisee Continue

Verder studeren als 25-plusser? Je verder bijscholen? Of een volledig nieuwe weg inslaan? Odisee is dé perfecte partner voor jou. Onder de noemer Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Met 15 jaar ervaring in afstandsonderwijs en al meer dan 40 jaar in trajecten voor volwassenen krijg je bij ons een sterke begeleiding volledig op jouw maat. Zelfs al heb je een drukke job, een gezin, ben je mantelzorger of woon je in het buitenland, samen vinden we een opleiding én een haalbaar traject op jouw maat.​

Continue, dat is levenslang leren
Geef jezelf alle kansen

Heroriënteren of professionaliseren

  • Kort- en langdurende opleidingen
  • Te combineren met werk en gezin
  • Deeltijds-, avond- of afstandsonderwijs
  • Volwaardig diploma of creditbewijs
  • Ook voor werkzoekenden
  • Financiële steun of erkend verlof mogelijk

Levenslang leren is een must in onze snel veranderende samenleving. Door te kiezen voor een bijkomende opleiding vergroot je de kans op een promotie, kun je jouw carrière een nieuwe wending geven en groei je als professional en als persoon. Toch beslis je niet van de ene dag op de andere om als volwassene opnieuw te gaan studeren. Je goed informeren is cruciaal om de combinatie werken, studeren en leven haalbaar te houden. Odisee begeleidt je graag. Want aan de co-hogeschool pakken we je studie samen aan.

Nooit alleen

Of je nu kiest voor een kortdurende opleiding of een studieavontuur van meerdere jaren, op de campus of van thuis... je staat er nooit alleen voor. Van advies rond studiekeuze, over steun bij de financiële kant van de zaak, tot het samen vormgeven van een persoonlijk opleidingsprogramma: onze opleidingsverantwoordenlijken en trajectbegeleiders staan voor je klaar. 

Programma op jouw maat

Op basis van je ambities en je persoonlijke situatie kies je het opleidingstraject dat het beste bij je past. Want àl onze opleidingen ontvangen je met open armen! Opteer je voor een bachelor of graduaat in dagonderwijs, of liever een flexibel traject in afstands-, avond- of deeltijds onderwijs? Volg je een banaba, postgraduaat of navorming, of is een micro-credential meer je ding? De mogelijkheden zijn legio, zodat je zeker een opleiding vindt die op je lijf is geschreven.

Opleidingen per interessegebied

Onze opleidingen op maat van volwassenen

Inschrijven baby sociaal gezin odisee

Werk, studie en gezin combineren: hoe doe je dat?

Als volwassen student heb je andere verantwoordelijkheden dan de meeste 18-jarigen. Maar die hoeven je studie helemaal niet in de weg te staan. Dat het soms zwoegen wordt, zullen we niet ontkennen. Maar bij Odisee doen we er alles aan om de combinatie werken, studeren én leven haalbaar te houden. 

Nathalie Baeyens oud-studente vroedkunde volwassenen

Wat is afstandsonderwijs?

Kies je voor een traject in afstandsonderwijs, verwerk je het grootste deel van de leerstof thuis via begeleide zelfstudie. Er is dus slechts een beperkt aantal contactmomenten op de campus. Toch betekent 'vanop afstand' niet 'afstandelijk'. Want doorheen de hele opleiding word je optimaal begeleid. 

odisee volwassen studente laptop

Een duwtje in de rug

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. De overheid en Odisee geven je graag een duwtje in de rug. Denk aan meer tijd om te studeren, omdat je afwezig mag zijn van je werk met behoud van loon. Of aan financiële steun, in de vorm van bijvoorbeeld opleidingscheques of het Vlaams opleidingskrediet.

Onze opleidingen per soort

Welk soort opleiding past bij jouw ambities?

Bachelor of graduaat

Heel wat bachelor- en graduaatsopleidingen bieden een specifiek traject aan voor volwassenen. Soms gaat het om afstandsonderwijs, waarbij je het grootste deel van de leefstof thuis verwerkt via begeleide zelfstudie. Waar en wanneer je maar wil dus, terwijl je in contact blijft met docenten en medestudenten via de digitale leeromgeving. Andere opleidingen kun je volgen via een deeltijds of avondtraject, waarbij je steeds een of meerdere dagen of avonden naar de campus komt. Rond je de opleiding succesvol af, heb je een volwaardig bachelor- of graduaatsdiploma in handen. 

Banaba

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak, en wil je je specialiseren binnen je domein? Misschien is een bachelor-na-bachelor iets voor jou. Afhankelijk van de opleiding die je kiest word je ofwel op één vaste dag, ofwel op een aantal verplichte lesdagen doorheen het academiejaar op de campus verwacht. Daarnaast wordt heel wat aandacht besteed aan praktijk, al dan niet op je eigen werkvloer.

Postgraduaat

Wil je de vinger aan de pols houden als professional in een wereld in verandering? Of voel je als pas afgestudeerde bachelor of master de nood aan een bijkomende specialisatie? Een postgraduaat is daar de perfecte manier voor. In een traject van 20 tot 60 studiepunten kun je specifieke kennis en vaardigheden opfrissen, actualiseren, verdiepen of verbreden. Hoeveel tijd je hiervoor moet vrijmaken varieert van postgraduaat tot postgraduaat. Ga uit van minstens een halve dag per week om de lessen (digitaal) bij te wonen, plus evenveel tijd om de leerstof te verwerken en/of taken tot een goed einde te brengen.

Navorming

Levenslang leren: tegenwoordig kun je er als professional niet omheen. Spijker je kennis bij, bouw je netwerk verder uit of raak vertrouwd met de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied via een kort- of langdurende navorming. Het aanbod van Odisee en al onze opleidingspartners is specifiek gericht op werknemers, werkgevers en bedrijven. 

Micro-credential of micro-degree

Micro-degrees en micro-credentials zijn kortdurende opleidingen bedoeld voor professionals of geïnteresseerden die zich willen verdiepen in een bepaald onderwerp. Het aanbod richt zich op actuele en relevante thema's van de sector, en is verbonden aan onze bachelor- en graduaatsopleidingen. Na afloop ontvang je een creditbewijs. 

Volwassen student man

Laat je overtuigen door onze studenten

Informeer je

Nog praktische vragen over werken en studeren?

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Afstandsonderwijs bij Odisee gaf me de kans om in mijn eigen tempo mijn diploma hoger onderwijs te behalen en zo mijn carrière een positieve wending te geven.
Deborah Corthals
Process improvement specialist bij Sano Rice, oud-studente Agro- en biotechnologie
Deborah Corthals

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?