Werken en studeren combineren met Odisee Continue

Verderstuderen of terug studeren als volwassene? In avondonderwijs, afstandsonderwijs of via een aangepast traject? Bijblijven in je job? Of doorgroeien? 1/4 van onze studenten is ouder dan 25 en combineert werken en studeren. Onder de noemer Odisee Continue bieden wij daarom een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Continue, dat is levenslang leren

Kies een opleiding die bij jou past

Waar sta jij in je leven? Wil je bijblijven? Of het roer helemaal omgooien? Vind de opleiding die bij jou past.

Inschrijven baby sociaal gezin odisee

Carrièreswitch

Wil je verder bouwen aan je toekomst? Je passie volgen? Wij zorgen ervoor dat het geen sprong in het diepe is. Met 15 jaar ervaring in afstandsonderwijs en al meer dan 40 jaar in trajecten voor volwassenen krijg je bij ons een sterke begeleiding volledig op jouw maat. Zelfs al heb je een drukke job, een gezin, ben je mantelzorger of woon je in het buitenland, samen vinden we een opleiding én een haalbaar traject op jouw maat.​

Continue werken en studeren volwassenen

Haal een (extra) bachelor- op postgraduaatsdiploma?

Overweeg je om als volwassene opnieuw te gaan studeren? Een eerste hogeschooldiploma te halen? Heb je niet het juiste diploma? Of wil je een extra diploma halen? Odisee biedt een specifiek traject aan voor volwassen studenten. Dat maakt het mogelijk om via afstands-, avond- of deeltijds onderwijs te studeren.

Odisee continue werken en studeren volwassenen

Blijf groeien in je job

Als professional in een wereld in verandering is het belangrijk om bij te blijven in je job. Misschien wil je graag doorgroeien naar een andere functie? Ook als pas afgestudeerde (bachelor of master) voel je misschien de nood aan een bijkomende specialisatie in je vakgebied.

Stel al je vragen tijdens onze volgende infodag

Na zelf enkele jaren vreemde talen te hebben geleerd wilde ik graag aan de andere kant gaan staan en Nederlands geven aan anderstaligen. De enthousiaste lesgevers reikten massa's tips en ideeën aan om zelf mee aan de slag te gaan.
De opdrachten waren soms uitdagend en buiten mijn comfortzone. Maar de voldoening nadien is des te groter. De eerste stageles was een echte uitdaging maar viel uiteindelijk heel goed mee. Het is zo leuk als je een enthousiaste groep volwassenen onze taal kan bijbrengen en hen stilaan ziet groeien hierin.
Ik ben best trots op mezelf dat ik op mijn 55ste dit postgraduaat met succes heb afgerond en zoveel heb bijgeleerd.
Heidi Poelman
Heidi Poelman

Soorten opleidingen voor volwassenen

Bachelor of graduaat

Heel wat bachelor- en graduaatsopleidingen bieden een specifiek traject aan voor volwassenen. Soms gaat het om afstandsonderwijs, waarbij je het grootste deel van de leefstof thuis verwerkt via begeleide zelfstudie. Waar en wanneer je maar wil dus, terwijl je in contact blijft met docenten en medestudenten via de digitale leeromgeving. Andere opleidingen kun je volgen via een deeltijds of avondtraject, waarbij je steeds een of meerdere dagen of avonden naar de campus komt. Rond je de opleiding succesvol af, heb je een volwaardig bachelor- of graduaatsdiploma in handen. 

Banaba

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak, en wil je je specialiseren binnen je domein? Misschien is een bachelor-na-bachelor iets voor jou. Afhankelijk van de opleiding die je kiest word je ofwel op één vaste dag, ofwel op een aantal verplichte lesdagen doorheen het academiejaar op de campus verwacht. Daarnaast wordt heel wat aandacht besteed aan praktijk, al dan niet op je eigen werkvloer.

Postgraduaat

Wil je de vinger aan de pols houden als professional in een wereld in verandering? Of voel je als pas afgestudeerde bachelor of master de nood aan een bijkomende specialisatie? Een postgraduaat is daar de perfecte manier voor. In een traject van 20 tot 60 studiepunten kun je specifieke kennis en vaardigheden opfrissen, actualiseren, verdiepen of verbreden. Hoeveel tijd je hiervoor moet vrijmaken varieert van postgraduaat tot postgraduaat. Ga uit van minstens een halve dag per week om de lessen (digitaal) bij te wonen, plus evenveel tijd om de leerstof te verwerken en/of taken tot een goed einde te brengen.

Navorming

Levenslang leren: tegenwoordig kun je er als professional niet omheen. Spijker je kennis bij, bouw je netwerk verder uit of raak vertrouwd met de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied via een kort- of langdurende navorming. Het aanbod van Odisee en al onze opleidingspartners is specifiek gericht op werknemers, werkgevers en bedrijven. 

Micro-credential of micro-degree

Micro-degrees en micro-credentials zijn kortdurende opleidingen bedoeld voor professionals of geïnteresseerden die zich willen verdiepen in een bepaald onderwerp. Het aanbod richt zich op actuele en relevante thema's van de sector, en is verbonden aan onze bachelor- en graduaatsopleidingen. Na afloop ontvang je een creditbewijs. 

Volwassen student man
Meer info

Heb je nog praktische vragen

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Afstandsonderwijs bij Odisee gaf me de kans om in mijn eigen tempo mijn diploma hoger onderwijs te behalen en zo mijn carrière een positieve wending te geven.
Deborah Corthals
Process improvement specialist bij Sano Rice, oud-studente Agro- en biotechnologie
Deborah Corthals