Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Marketing

De afstudeerrichting Marketing van de bachelor Bedrijfsmanagement is ideaal als je interesse hebt in de boeiende wereld van (digitale) marketing, communicatie, distributie, verkoop, evenementen en internationale business. Ben je flexibel, heb je een commerciële aanleg en ga je graag met mensen om? Ideaal want bedrijven zijn voortdurend op zoek naar vlotte commerciële en (digitale) marketingmedewerkers. Je helpt er onder andere mee aan de uitbouw van een merk, de uitwerking van een marketingplan en het opzetten van digitale marketingcampagnes. En wil je volledig  internationaal gaan, dan is er ook het Engelstalige programma Business Management met een major in Marketing

Ontdek hierna hoe Marketing bij Odisee eruit ziet, welke vakken je mag verwachten, hoeveel stage je kunt volgen en in welke beroepen je na je opleiding terecht komt!

marketing

Doe de studiekeuzetest en ontdek de opleiding die écht bij jou past!

Wat is Marketing en wat houdt de opleiding precies in?

 • Praktijkgericht
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis en sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Stevige basis

Je krijgt bij Odisee een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Tijdens projecten werk je opdrachten uit voor bedrijven, zoals een marktonderzoek voeren of een communicatie- of marketingplan uitwerken. De opleiding biedt een waaier aan kennis en vaardigheden op het vlak van marketing, ICT en talen. Daarbij focussen we specifiek op goede commerciële skills omdat die de basis vormen voor latere zakelijke contacten. Ook digitale marketing is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Ga van algemeen naar specifiek

Inhoudelijk steunt de opleiding op drie pijlers: beroepsgerichte vorming, talenkennis en ICT. De beroepsgerichte vorming evolueert van algemene marketing naar specifieke marketingvormen en -onderdelen. We onderbouwen alle aspecten van marketing en toetsen ze daarna aan de praktijk via gastcolleges, congressen, bedrijfsbezoeken, practica en projecten. Op basis van je interesses volg je een aantal keuzevakken in het tweede en/of derde jaar.

Contacten en stages in bedrijven

Het contact met de beroepswereld is een belangrijk aspect van je vorming. Daarom loop je onder meer drie maanden lang stage in het binnen- of buitenland. Zo leer je de verwachtingen en eisen van het bedrijfsleven beter kennen. In het laatste jaar van je opleiding staan ook een bachelorproef en bedrijfsprojecten op het programma. Daarin pas je je kennis, vaardigheden en attitudes toe in een reële bedrijfssituatie.

 

Laat je overtuigen door onze studenten Marketing

Marketing studeren? Onze studenten aan het woord!

Meer weten

Op zoek naar het volledige studieprogramma van Marketing bij Odisee?

Extra troeven van je opleiding

Ook dit kan in de bachelor Bedrijfsmanagement

 • Behaal twéé diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Studeer en onderneem tegelijk

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Studeer op afstand

  De afstudeerrichting Marketing van de bachelor Bedrijfsmanagement kun je in Aalst ook in afstandsonderwijs volgen. In dat traject krijg je meer flexibiliteit zodat je je studie bijvoorbeeld met een job of een gezin kunt combineren. 

 • Volg Bedrijfsmanagement in het Engels

  Bedrijfsmanagement kun je bij Odisee ook in het Engels volgen. In die volledig Engelstalige Bachelor of Business Management benadrukken we internationale mogelijkheden en ga je dieper in op (digitale) marketing.  Ideaal als je  een internationale carrière op het oog hebt.

  Lees hier alles over het Engelstalige programma.

Checklist!

Is de opleiding Marketing iets voor jou?

 • Je gaat graag om met mensen.
 • Flexibiliteit is jouw middle name.
 • Je bent commercieel aangelegd.
 • Een merk mee helpen uitbouwen zegt je wel wat.
 • Je kunt niet wachten om een (digitaal) marketingplan uit te werken.
Meisje - nadenkend
Ik vind het fascinerend hoe een merk een bepaalde uitstraling kan krijgen enkel en alleen dankzij de marketing errond. Bij Odisee krijgen we interactieve lessen waarin we cases bespreken: dat maakt het alleen maar boeiender.
Ellen Bally
Student Marketing
Odisee - Ellen Balie - studente marketing.jpg
Handen uit de mouwen, met de voeten in de praktijk

Wat mag je verwachten van de bachelor Marketing?

Kleine groepen

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. 

Ook zonder voorkennis kun je starten

Ook als je in het middelbaar geen economische vakken had, kun je bij Odisee gewoon starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

Stages, altijd goed

Studeer je Marketing bij Odisee, dan volg je in het tweede jaar een gerichte stage. Enkele dagen lang proef je van de praktijk bij een bedrijf naar keuze (o.a. in de sectoren non-profit, fast moving consumer goods of B2B). Zo krijg je een realistisch beeld van je toekomst in een concrete werkomgeving. Tijdens die stage sta je als student voor de eerste keer oog in oog met toekomstige medewerkers, vertegenwoordigers, klanten en leveranciers. In het derde jaar doe je een stage van een 60-tal dagen in een bedrijf of organisatie, waar je meedraait als volwaardig teamlid. 

Ga 100% voor je eigen talent

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar geven ook kritische en opbouwende feedback. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

wat kan je verwachten
Na je diploma

Wat na Marketing?

Als marketeer kun je heel wat verschillende richtingen uit met je carrière!

Welke jobs wachten op jou?

 • (Digitale) marketeer
 • Product manager
 • Account manager / Sales representative
 • Communicatiemedewerker
 • Commerciële medewerker
 • Marktonderzoeker
 • Sales- of inkoopverantwoordelijke
na je diploma

Of wil je verder studeren na je diploma Marketing?

Met een diploma Bedrijfsmanagement van Odisee op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Supply Chain Management of Business Administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM of Digitale Marketing en Communicatie. Ook een banaba is een optie. Kies een tweede afstudeerrichting binnen je opleiding Bedrijfsmanagement of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kun je in snel tempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je op odisee.be/vrijstellingen.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding of een stage in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Campus Aalst of Campus Brussel

De afstudeerrichting Marketing wordt op twee verschillende campussen gegeven. Je kunt dus je stad kiezen. Let op! Iedere campus heeft zijn specialisatie. De lessen zijn verschillend, maar de uitkomst na je studie is hetzelfde.

Campus Aalst

Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor vele studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven. Ook als je houdt van muziek, theater, film, stand-up comedy – zeg maar cultuur in al haar vormen – dan zit je hier goed. Een actieve dienst STUVO+ zorgt ervoor!

Campus Brussel

Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning in een internationale omgeving. En qua bedrijven zit het in onze hoofdstad zeker snor. Campus Brussel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op en rond de campus zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Voor een grotere honger kun je in studentenrestaurant Belcampus terecht.

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren bij Odisee volledig zitten?

Jongen - Gele muts