Psychologische begeleiding

Heb je last van faalangst of uitstelgedrag? Wil je je studiemethode en/of studieplanning verbeteren? Of wil je gewoon komen praten over een persoonlijk probleem? Je kunt steeds terecht bij de studentenpsycholoog op je campus voor advies en ondersteuning. Helemaal gratis. Studenten met een functiebeperking kunnen contact opnemen met de zorgcoördinator.

Begeleiding koffietas sfeerbeeld LLL
Organisatie en management header business and languages

Sessies studeervaardigheden

Vind je de switch van het middelbaar naar het hoger onderwijs moeilijk? Verloopt studeren in je eerste jaar niet zo vlot als je had gehoopt, of weet je niet 'hoe je eraan moet beginnen'? 

In de verschillende sessies studeervaardigheden zetten de studentenpsychologen je al een heel eind op weg.

Gesprek met student

Persoonlijke begeleiding

Je studententijd is meestal de mooiste tijd van je leven. Maar soms word je geconfronteerd met problemen die je studievoortgang min of meer ernstig bemoeilijken. Vraag persoonlijke begeleiding.

2 studenten

(Online) workshops van STUVO

Via online sessies geven de studentenpsychologen je meer uitleg over studiemethode en -planning, manieren om je uitstelgedrag of faalangst aan te pakken en over hoe je je het best voorbereidt op de examens.

MoodSpace studenten Odisee

Moodspace

MoodSpace is een online platform voor studenten. Vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren.

Kom heelhuids de examens door met de STUVO-blokplanner

KU Leuven studenten: gelieve Marc, Leen of Maarten te contacteren

Odisee studenten: gelieve de studentenbegeleiders te contacteren via het algemeen mailadres (zie link onderaan).