Fietsvoorzieningen Aalst

Kom je met de fiets naar de campus? Goed idee! Onze campus is vlot toegankelijk met de fiets. Na de les vertrek je vanuit onze ondergrondse fietsparking terug naar huis... of naar een terrasje.

Fietsenkelder Aalst
Huur een fiets

Ga zorgeloos op pad

STUVO verhuurt fietsen aan studentvriendelijke prijzen. De waarborg bedraagt €60. De huurprijs bedraagt €30 per semester.

Hoe huur je een fiets?

  1. Vul de huurovereenkomst in.
  2. Betaal de huur en waarborg via overschrijving.
  3. Bezorg de ingevulde en ondertekende huurovereenkomst en een betalingsbewijs via mail aan katrien.wageman@stuvoaalst.be.
  4. Pas nadat je een bevestiging via mail hebt ontvangen kun je de fiets ophalen.

De fietsverhuur start vanaf maandag 19 september 2022.

Indoor fietsparking
Pech onderweg

Herstel je fiets (zelf)

Er is een overdekte fietsenstalling op de campus waar je ook een fietszuil kunt gebruiken. Een tweede fietszuil vind je buiten aan de sportzaal. Op deze fietszuilen zijn een fietspomp en basisgereedschap terug te vinden om kleine herstellingen te doen.  Lekke band? Je kan een reparatieset voor je fietsband verkrijgen bij het onthaal.

Je kunt voor herstellingen aan je ontleende fiets ook terecht bij de Fietserij (voor alle herstellingen, ook grote reparaties) en bij het fietspunt aan het station van Aalst (kleine herstellingen zoals lekke banden, remblokjes, verlichting of gewoon banden oppompen). Kleine herstellingen als gevolg van slijtage zijn voor rekening van STUVO, andere herstellingen ten gevolge van een verkeerd gebruik of vandalisme zijn ten koste van de huurder. Bij het aanbieden van de fiets bij de Fietserij of het fietspunt moet je jouw studentenkaart als bewijs voorleggen.

De Fietserij atelier