Fietsvoorzieningen Gent

Zeg je Gent, dan zeg je fietsen. De meest eenvoudige en snelste manier om je van en naar de campus te verplaatsen is wellicht de fiets. In 2018 werd Gent niet voor niets tot fietsstad verkozen. 

Gent fietsenstalling
Huur een fiets

Snel op weg dankzij de Fietsambassade

In Gent wordt samengewerkt met De Fietsambassade (Kattenberg 2) voor de verhuur van fietsen. Bij de fietsambassade huur je een fiets aan studentikoze prijzen. Reserveer en betaal online en haal nadien je fiets op.

Fietsherstel of –onderhoud nodig? Laat je fiets herstellen aan een voordelig tarief in één van de fietspunten van De Fietsambassade.

De Fietsambassade voorziet ook een automaat met items voor fietsers in nood. In de fietsenparking aan de Korenmarkt (onder Sint-Michielsbrug). Je kunt er fietslichten, regenjassen, reparatiesetjes, drinkwaterflessen en touchscreen handschoenen kopen. Betalen doe je met de kaart (Bancontact, Maestro, creditcard) of met munten. Ontdek hem hier!

Meer informatie vind je op www.fietsambassade.gent.be

Daarnaast kun je permanent gebruik maken van de automatische fietspompen:

 • aan fietspunt Gent Sint-Pieters
 • aan fietspunt Kattenberg
 • aan fietspunt Centrum
 • in fietsenparking Korenmarkt
de fietsambassade team
Een mankement

Herstel zelf je fiets

Op de campus is een Bikerepair aanwezig. Je kan hier jouw fiets herstellen. Bikerepair is een hoogwaardige roestvrijstalen fietsreparatie-paal welke is voorzien van een uniek, hufterproof en roterend pompmechanisme. De fietsreparatiepaal wordt standaard geleverd met 8 basisgereedschappen en een unieke roterende fietspomp. Je vindt de fietsherstelpunten bij gebouw F en P.

Ook kun je bij STUVO+ een fietsherstelkit aankopen. Zo heb je voor €5 altijd een eerstehulpkitje bij de hand!

 

Achterwiel van fiets wordt hersteld
Is het mankement te groot

Laat je fiets herstellen in de buurt

Zoek je een fietsenmaker in de buurt? Misschien kun je wel terecht op onderstaande adressen. Hou er rekening mee dat sommige een heel stuk duurder zullen zijn dan de hersteldienst van De Fietsambassade Gent.

 • Fietskeuken Brugse Poort:
  • Meibloemstraat nr. 18. Zelf aan de slag, vrije bijdrage, enkel recyclagestukken en kleine vervangstukken beschikbaar.
 • Minus One/ Samenlevingsopbouw:
  • Rabotpark, rood-witte container. Betalen in euro of met Torekes. Repareer zelf je fiets en je betaalt slechts voor de onderdelen. Laat je fiets repareren en je betaalt een vrije bijdrage bovenop de kosten voor de onderdelen. (Di 16-19u, Woe 14-17u, Do 12-18u)
 • De Velomaker:
  • Rooigemlaan 193 (09 233 45 95)
Fietsen op een rij voor een fietswinkel