Fietsvoorzieningen Brussel

Onze hoofdstad heeft de laatste jaren heel wat inspanningen geleverd op vlak van fietsinfrastructuur. De fiets wint steeds meer terrein op 'koning auto'. Grote delen van de binnenstad zijn autoluw of autovrij. Wees wel gewaarschuwd. Brussel werd op zeven heuvels gebouwd en het toeval wil dat Campus Brussel zich op de Warmoesberg situeert. Na enkele academiejaren heb je naast een diploma ongetwijfeld ook een stevige conditie.

Dame op oranje fiets in stadscenter

Gebruik onze fietsenstalling

Kom je met de fiets naar de campus, dan kun je hem parkeren in de ondergrondse parking van T'Serclaesgebouw (ingang via Radisson hotel op de Wolvengracht). Bel gewoon aan bij 'Parking Odisee/KU Leuven Campus Brussel' en zeg dat je student bent.

Indoor fietsparking
Huur een fiets

Verplaats je zorgeloos met Villo!

Geen eigen fiets in Brussel of je fiets even niet bij de hand? Met Villo! kun je een fiets ‘huren’ in een van de 180 fietsstations verspreid over de stad. In totaal stelt Villo! 2.500 fietsen ter beschikking, waardoor er altijd wel eentje voorhanden is.

Met een fiets van Villo! kun je zeven dagen per week, 24 uur per dag Brussel doorkruisen: om naar de les of de winkel te gaan, om je vrienden een bezoekje te brengen… De Villo!-stations liggen op amper 450 meter van elkaar en zijn dus moeiteloos te bereiken. Met de handige Villo!-applicatie vind je op 1-2-3 het dichtstbijzijnde station met beschikbare fietsen. Geen smartphone? Op de website van Villo! lees je waar de fietsstations zich exact bevinden.

Villo!-jaarabonnement met studentenkorting

Een jaarabonnement van Villo! kost € 35,70 maar via Brik heb je het eerste jaar 50% korting. Vraag je unieke kortingscode aan via de website van Brik en gebruik deze code als je je abonnement aanvraagt op de website van Villo!

Dame op oranje fiets in stadscenter