93 Academy voor de onderwijsprofessional

Hoger onderwijs binnen handbereik voor Aalsterse jeugd 

De 93 Academy wil meer jongeren in Aalst de kans geven op hoger onderwijs, in het bijzonder jongeren die het door omstandigheden moeilijker hebben om hun weg te vinden naar en binnen hoger onderwijs. Met trajectbegeleiding en vormingsmomenten in combinatie met buddywerking spreken we jongeren persoonlijk aan en motiveren hen om de stap richting het hoger onderwijs te zetten.  

Het warm onthaal en de persoonlijke begeleiding op de hogeschool zorgen ervoor dat de jongeren zich goed voelen op de hogescholen en meer kans hebben op een succesvolle studievoortgang. 

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem contact op met soetkin.bauwens@odisee.be.

93academy

Jongeren doorverwijzen?

Contacteer Buurtwild/t

Heb je jongeren in je omgeving die niet goed weten wat gedaan na het secundair onderwijs, die twijfelen of helemaal vast zitten in hun keuzeproces. Is alle hulp via school, clb, … uitgeprobeerd. Dan kan je de jongeren doorverwijzen naar Buurtwild/t. Ze kunnen bij hen terecht met al hun toekomstvragen, groot en klein. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden.  

Buurtwild/t is telefonisch te bereiken via 0479 55 36 07 en Instagram (zie link onder)

Meisje - nadenkend

Activiteiten voor partnerorganisaties

De 93 Academy is er ook voor onderwijspartners uit Aalst en omgeving. We zetten in op professionalisering over thema’s die verband houden met verder studeren zoals talentontwikkeling, ervaringsgericht werken en studiekeuzebegeleiding. We delen expertise en inspirerende praktijken. Via netwerking en dialoog versterken we alle partners rond de tafels en ontdekken we mogelijkheden tot samenwerking. Samen leiden we meer jongeren toe naar hoger onderwijs.

Partners

Met de financiële steun van