Maak kennis met de Studentenraad van Odisee

Je hebt de afgelopen weken al heel wat info gekregen over onze hogeschool. Maar wist je dat Odisee ook een Studentenraad heeft? Gewoonweg 'Studentenraad Odisee' (of soms in de wandelgangen ook wel 'ASR' genoemd.) 

De Studentenraad van Odisee is dé studentenraad voor en door studenten over alle Odisee-campussen heen en vertegenwoordigt alle opleidingen binnen de Odisee Hogeschool. Zo neemt de ASR een breed gedragen standpunt in voor al haar studenten!

Om dit te kunnen realiseren bevindt de studentenraad zich op verschillende niveaus. Zo heb je op opleidingsniveau, een opleidingsstudentenraad, op campusniveau een campusstudentenraad en tot slot heb je nog de Algemene Studentenraad (ASR) die de studenten Odisee-breed vertegenwoordigen tot in het hoogste overlegorgaan binnen de hogeschool! Heb je graag wat meer info over deze verschillende niveaus? Scroll dan zeker wat verder en vind alle info.

Ook is er voor (bijna) elke opleiding een Studentenvertegenwoordiger verkozen die de belangen voor heel zijn of haar opleiding zal vertegenwoordigen en in gesprek zal gaan met docenten en het opleidingshoofd indien nodig. Benieuwd wie jouw studentenvertegenwoordiger is? Check it out! Aarzel dus zeker niet om hem of haar te contacteren als je vragen of problemen hebt binnen de opleiding!

Begint er al iets te kriebelen en wil jij ook mee de stem van jouw medestudenten kunnen uitdragen? Neem dan zeker een kijkje op de website van de studentenraad en kom er alles over te weten! 

Ga naar de website van de Studentenraad! 

Studentenraad Odisee website logo

De studentenraad op verschillende niveaus

Opleidingsstudentenraad (OSR)

Het eerste niveau waarop de Studentenraad van Odisee op actief is en jij ook het beste kent, is het opleidingsniveau. Ongeveer 6 keer per academiejaar komen studenten van de verschillende opleidingsfasen binnen dezelfde opleiding samen met de studentenvertegenwoordiger en het opleidingshoofd. Er worden allerlei zaken besproken over de opleiding zoals bezorgdheden of frustraties die er binnen de groep zijn over de werking. Ook praktische aspecten zoals de academische kalender van het volgende academiejaar worden hier aan jullie voorgelegd. Kortom het ideale moment om even rond de tafel te zitten om te bespreken wat jullie graag zien veranderen binnen de opleiding. Ook alle positieve aspecten mogen hier uiteraard aan bod komen! Dit overlegmoment noemen we de opleidingsstudentenraad. 

Campusstudentenraad (CSR)

Daarnaast kunnen alle studentenvertegenwoordigers en andere geïnteresseerde studenten samenkomen in de campusstudentenraad waarbij er over studenten- en campusgerelateerde dingen wordt vergaderd. Dit kan variëren van zaken over de verschillende opleidingen tot de campus en Stuvo.

Deze wordt geleid door en voor studenten binnen onze campus. Om alles in goede banen te leiden, neemt de campusstudentenvoorzitter de leiding. De CSR zal ± 5 keer per academiejaar plaatsvinden.

Algemene Studentenraad (ASR)

Tot slot is het belangrijk dat er een goede doorstroom is aan informatie vanuit de verschillende niveaus en ook om een goed overzicht te bewaren over de verschillende campussen heen. 

Per academiejaar komen alle studentenvertegenwoordigers van alle opleidingen en over alle campussen 5 keer samen om belangrijke studenten- en campusgerelateerde zaken op tafel  te leggen en om ook mee het beleid van de hogeschool te bepalen. Dit en nog veel meer gebeurt tijdens een Algemene Vergadering van de Studentenraad. 

Het Dagelijks Bestuur zorgt er voor dat alle studenten binnen Odisee dagelijks worden gehoord en dat er rekening wordt gehouden met hun noden en wensen. Dit bestuur komt hiervoor wekelijks samen en zorgt ook voor de optimale werking van de Studentenraad van Odisee. Benieuwd welke studenten het Dagelijks Bestuur vormen? Neem dan hier zeker een kijkje! 

Studenten werken samen op campus Aalst

Vragen?

Heb je nog vragen over of voor de Studentenraad van Odisee? Laat het hen dan zeker weten! 

Contacteer de Studentenraad van Odisee

Ga naar de website