Wordt jouw school een CodesCool?

Meld je school aan!

Aanmelden

Hoe wordt je school een CodesCool?

  • Een CodesCool word je door met je school één of meerdere Codeklassen in te richten.
  • Een Codeklas is een groep leerlingen van het 5e of het 6e leerjaar die wekelijks een uurtje samen werken rond coderen en programmeren. Dit kan naschools (bv. tijdens de middagpauze) of tijdens een vast lesuur.
Lees meer

Vragen? Hulp nodig?

Mail ons!
3
redenen om een CodesCool te worden!
1
Je school heeft een stapje voor.

De begeleidende leerkracht-coach doet expertise op om coderen op termijn in het reguliere onderwijsaanbod te brengen. Zo kan je school een vliegende start nemen op het moment dat coderen in de leerplannen verschijnt.

2
Het is leuk.

Kinderen leren zelf spelletjes maken. Het is uitdagend. Het is leuk, als een echte club, zoals een voetbalclub. 
Coderen en programmeren is niet langer voor 'the happy few' maar wordt toegankelijk voor al je leerlingen, ongeacht hun sociale of economische achtergrond. En net die leerlingen hebben het aanbod het hardste nodig!

3
Het is gratis.
Deelname voor de leerlingen moet ten alle tijde gratis zijn.
Deelname door de school aan dit project is ook volledig gratis.
En het blijft ook gratis, altijd. Zo willen we de kloof dichten inzake sociale ongelijkheid ipv vergroten.
Codescool

Wie zijn we?

CodesCool is een initiatief van de Lerarenopleiding Lager onderwijs van Odisee in Aalst en enkele enthousiaste vrijwilligers. We hebben vooral veel 'goesting' om coderen te integreren in het basisonderwijs in Vlaanderen.

Geen codeklas zonder coach!

Als je een CodesCool wil worden dan moet je één leerkracht uit je eigen schoolteam hebben die als 'trekker' wil fungeren. Hij of zij is dan het aanspreekpunt met CodesCool Vlaanderen, geeft de namen van de inschreven kinderen door, is bereid om deel te nemen aan de online meetings met alle andere coaches... Kortom: hij of zij is de bezieler op de school. 
Lees meer...
Codescool
Codescool

Good practice

Tof, zelf spelletjes maken

Are Van Berkel (11) droomt van een toekomst van programmeur. "Op vakantiekamp heb ik kennis gemaakt met progammeren. Ik wil het kunnen, dan kan je spelletjes verbeteren. Thuis op mijn eentje is het moeilijk, maar hier heb je anderen die je verder helpen."

Lees het hele artikel
Vlaamse overheid
Richting morgen
Digital Belgium Skills Fund