Hoe pakt Odisee academiejaar 2020-2021 aan?

#samentegencorona

Vragen over corona?

Mail ons

Verschillende kleurcodes op onze campussen

Gezien de hoge concentratie studenten en het stijgend aantal besmetting in de regio Brussel, zijn we genoodzaakt om op Campus Brussel-Centrum, inclusief Terranova vanaf maandag 28 september over te schakelen naar code oranje. De campussen Aalst, Gent, Sint-Niklaas, Dilbeek en Schaarbeek blijven in code geel.

Geel naar oranje: wat verandert?

Code oranje is vooral ook een belangrijk waarschuwingssignaal: we moeten opletten en de regels blijven opvolgen. Dat geldt niet alleen voor de Brusselse stadscampus, maar voor alle Odisee-campussen. Meteen dus een oproep om alle afspraken zo goed mogelijk op te volgen, ook thuis. Om niet de mogelijke gaatjes in de regelgeving op te zoeken. Om net iets beter te doen dan strikt wettelijk vereist is. Om daarbij maximaal onze voorbeeldfunctie op te nemen. 

Verschillende kleurcodes

Huidig pandemieniveau

Voor de meest actuele informatie verwijzen we onze studenten naar het studentenportaal en personeelsleden naar het personeelsportaal.

Algemene richtlijnen op de campussen

Veiligheid staat voorop

  • Als je ziek bent of als je je ziek voelt, blijf dan thuis. 
  • Studenten volgen steeds de lessen van hun persoonlijke lessenrooster. Ze sluiten dus niet aan bij een andere parallelle les.
  • Draag op de campus steeds een eigen mondmasker (ook in de leslokalen).
  • Pas strikt de hygiënemaatregelen toe op de campus: was vaak en goed je handen, nies enkel in een papieren zakdoekje of in je elleboog. Gebruik regelmatig de handdispensers.
  • Respecteer steeds een afstand van 1,5 meter tegenover iedereen.
  • Volg steeds de aanwijzingen en circulatieplannen.

Vragen over inschrijven

1
Tot hoe lang kan ik inschrijven en kan dat online?

Door de geldende coronamaatregelen kan je voorlopig niet langskomen om je in te schrijven. Maar je kan perfect van thuis uit online inschrijven. Alle informatie vind je op www.odisee.be/inschrijven. Je kan in principe inschrijven tot 10 oktober 2020, maar de lessen starten op 21 september, dus je doet het het best een tijdje daarvoor nog.

2
Is er een inschrijvingsstop gezien de afstandsmaatregel?

Nee. Wij werken niet met een inschrijvingsstop. Het streefdoel is om zoveel mogelijk contactrijk onderwijs te geven, zeker voor praktijklessen zoals labo-activiteiten en slechts een beperkt deel van de lessen online te voorzien. We leggen dat verderop nog verder uit.

Vragen over volgend academiejaar

1
Wanneer start het academiejaar?

De lessen starten op maandag 21 september. We plannen voor de meeste opleidingen wel onthaaldagen vooraf. Meer info

2
Zullen jullie lessen online plaatsvinden, of op de campus?

Odisee kiest dus voor contactrijk onderwijs en organiseert zoveel mogelijk lessen op de campussen, zij het voorlopig wel nog niet full force. Om alles vlot en vooral veilig te laten verlopen bieden we een mix van online en on campus lessen aan. Hoeveel lessen we op de campussen organiseren, is voor elke opleiding en elke Odisee-campus een beetje anders. Studenten checken dus dagelijks hun persoonlijke lesrooster.

3
Hoe garanderen jullie de veiligheid bij lessen op de campus?

Onze campussen zijn nu al prima uitgerust om de veiligheid te garanderen – en dat houden we zo in het nieuwe academiejaar. Social distancing blijft maatregel nummer één: we houden steeds 1,5 meter afstand. Zo blijft het aantal studenten in een ruimte beperkt – te grote groepen in één aula zullen zeker niet voorkomen. Waar het moeilijk is om die anderhalve meter te bewaren, zetten we mondmaskers in. Verder zorgen wij voor optimale hygiëne (ventilatie, ontsmetting lokalen en materialen, extra poetsbeurten) en rekenen we op jouw hulp (handen wassen, neus- en hoesthygiëne, thuisblijven bij symptomen). We werken ook actief mee aan de contact tracing van de overheid.

4
Kan ik op ondersteuning rekenen, bv. bij online lessen?

Via de website van onze studentenvoorzieningen STUVO+ kan je je campus kiezen en ontdekken wat we je allemaal te bieden hebben op het vlak van studentenbegeleiding. Je kunt er ook de contactpersoon terugvinden die verantwoordelijk is voor de studentenbegeleiding van jouw campus. Stuur de verantwoordelijke alvast een mailtje met je specifieke vraag.

Vragen over op kot gaan

1
Hoe pak ik mijn zoektocht naar een kot het beste aan?

De overheid laat kotbezoeken opnieuw toe. Er zijn algemene richtlijnen vastgelegd via het agentschap Wonen Vlaanderen. Je vindt er meer over in deze nota. Via de website van onze studentenvoorzieningen, STUVO+ kan je je campus kiezen en de contactpersoon terugvinden die verantwoordelijk is voor de huisvesting van jouw campus. Stuur de verantwoordelijke alvast een mailtje met je specifieke vraag.

Studieadvies nodig?

Neem contact op met onze experts

Mail