Corona-update

#samentegencorona

Vragen over corona?

Mail ons

Code rood tot en met vrijdag 2 april

Minister van Onderwijs Ben Weyts maakte bekend dat het hoger onderwijs tot eind februari voor code rood zal gaan. Odisee gaat nog een stap verder en beslist hierbij om al zeker tot aan de paasvakantie, tot en met vrijdag 2 april dus, in code rood te blijven.

Tijdens die code rood zullen praktijklessen wel nog mogelijk blijven, net zoals dat nu het geval is.

We doen dat met pijn in het hart, want uiteraard zien we onze studenten veel liever live op de campus, als de omstandigheden dat zouden toelaten. Maar we nemen nu die beslissing omdat we onze studenten duidelijkheid willen geven voor een langere periode. Tegelijkertijd kunnen we niet om de realiteit heen dat het virus nog lang niet bedwongen is en dat we er samen alles aan moeten doen om een heropflakkering te voorkomen, nu een vaccin in zicht is.

Opnieuw praktijk mogelijk op de campus

Code rood t.e.m. 2 april

Voor de meest actuele informatie verwijzen we onze studenten naar het studentenportaal en personeelsleden naar het personeelsportaal.

Algemene richtlijnen op de campussen

Veiligheid staat voorop

  • Als je ziek bent of als je je ziek voelt, blijf dan thuis. 
  • Studenten volgen steeds de lessen van hun persoonlijke lessenrooster. Ze sluiten dus niet aan bij een andere parallelle les.
  • Draag op de campus steeds een eigen mondmasker (ook in de leslokalen).
  • Pas strikt de hygiënemaatregelen toe op de campus: was vaak en goed je handen, nies enkel in een papieren zakdoekje of in je elleboog. Gebruik regelmatig de handdispensers.
  • Respecteer steeds een afstand van 1,5 meter tegenover iedereen.
  • Volg steeds de aanwijzingen en circulatieplannen.

FAQ

1
Kan ik op extra ondersteuning rekenen bij bv. online lessen?

Via de website van onze studentenvoorzieningen STUVO+ kan je je campus kiezen en ontdekken wat we je allemaal te bieden hebben op het vlak van studentenbegeleiding. Je kunt er ook de contactpersoon terugvinden die verantwoordelijk is voor de studentenbegeleiding van jouw campus. Stuur de verantwoordelijke alvast een mailtje met je specifieke vraag.

2
Zullen jullie lessen online plaatsvinden, of op de campus?

Odisee kiest voor contactrijk onderwijs en organiseert zoveel mogelijk lessen op de campussen. Jammer genoeg moesten we op 19 oktober overschakelen naar code oranje en op 9 november wordt het code rood op al onze campussen. Concreet wil dat zeggen dat alle lessen vanop afstand zullen plaatsvinden, behalve praktijklessen, praktijkexamens en labo-oefeningen. Deze regeling geldt ook voor onze eerstejaars. Studenten checken best dagelijks hun persoonlijke lesrooster.

3
Hoe garanderen jullie de veiligheid bij lessen op de campus?

Onze campussen zijn prima uitgerust om de veiligheid te garanderen. Social distancing blijft maatregel nummer één: we houden steeds 1,5 meter afstand. Zo blijft het aantal studenten in een ruimte beperkt en dragen we overal mondmaskers op de campus. Verder zorgen wij voor optimale hygiëne (ventilatie, ontsmetting lokalen en materialen, extra poetsbeurten) en rekenen we op jouw hulp (handen wassen, neus- en hoesthygiëne, thuisblijven bij symptomen). We werken ook actief mee aan de contact tracing van de overheid.