Opnieuw algemene mondmaskerplicht op onze campussen, vanaf maandag 8 november

Je hebt het ongetwijfeld al gelezen of gehoord: het aantal coronabesmettingen neemt opnieuw toe. Gelukkig hebben we het vaccin als verdedigingslinie, dat de pandemie onder controle kan houden.

Toch is het op dit moment nog onzeker hoe de vaccinatie de stijging van de besmettingen en ook het aantal ziekenhuisopnames aanvaardbaar kan houden. We moeten dus voorzichtig zijn en er alles aan doen om de coronapandemie onder controle te houden. Je hebt al veel inspanningen geleverd, maar we zullen opnieuw samen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is de enige garantie om ons onderwijs en het campusleven te vrijwaren van beperkingen.

Daarom  heeft Odisee besloten om vanaf maandag 8 november - na de lesvrije week dus - een algehele mondmaskerplicht in te voeren, op alle campussen. Dus ook al kan je de social distancing van 1,5 meter bewaren, we vragen je toch om een mondmasker te dragen. Op die manier dragen we bij tot minder circulatie van Covid-19. Tegelijk met een hogere besmettingsgraad komt ook een koudere periode. Een periode waarbij we vaker binnen en dichter bij elkaar zijn - de ideale omstandigheden voor het virus om zich te verspreiden. 

We weten ook dat de situatie in Brussel moeilijker ligt. Het virus circuleert daar sterker en de vaccinatiegraad ligt lager. Daarom zullen we in ons coronabeleid een onderscheid maken tussen de Brusselse campussen en de andere campussen. 

Personeelsleden  vinden alle informatie over corona op het personeelsportaal, studenten vinden alle informatie over corona op het studentenportaal. Maar we vatten de laatste weetjes even voor jullie samen:

Coronabeleid op Campus Brussel (incl. Terranova), Campus Dilbeek en Campus Schaarbeek

  • Dragen van het mondmasker

Een algehele mondmaskerplicht: je draagt je mondmasker op de campus, in de gangen, en vooral in de leslokalen en aula’s.

  • Cateringservice

De broodjesbar is geopend. Je kan dus een broodje bestellen en afhalen. In het studentenrestaurant worden geen warme maaltijden aangeboden. Je kan wel je lunch nuttigen in het studentenrestaurant van je campus.

Coronabeleid op Campus Aalst, Technologiecampus Gent en Campus Sint-Niklaas

  • Dragen van het mondmasker

 

Een algehele mondmaskerplicht: je draagt je mondmasker op de campus, in de gangen, en vooral in de leslokalen en aula’s.

  • Cateringservice

De studentrestaurants zijn geopend en er zijn warme maaltijden te verkrijgen.

Waarom een mondmasker?

Vermijd quarantaine voor je hele klas!
De reden hiervoor is dubbel. Hoofdreden is natuurlijk virusoverdracht beperken, maar er is meer. Wanneer we ofwel de 1,5 meter respecteren, ofwel een mondmasker dragen dan is er nooit sprake van een hoog-risico-contact. En wanneer er geen sprake is van hoog-risico-contacten dan is er ook geen quarantaine. Voor ons extra belangrijk omdat wij, in tegenstelling met het leerplichtonderwijs, grotere en gemengde groepen hebben. Één besmetting zou dus snel leiden naar grote groepen studenten (en docenten) die in quarantaine moeten, waardoor we dan noodgedwongen zouden moeten overschakelen op voltijds afstandsonderwijs. En als er nu iets wat we niet meer willen, dan is het dat wel. Het zal dus pas zijn wanneer de quarantaineregels aangepast worden dat we ook onze mondmaskerregels verder kunnen versoepelen. Nog even volhouden dus!

 

 

infodag 26 juni brussel

Voel je je niet goed? Blijf dan thuis

  • Volg enkel de lessen van je eigen lessenrooster. Sluit niet aan bij een parellelle les.
  • Draag een mondmasker volgens de richtlijnen op je campus.
  • Wees galant en hou steeds 1,5 meter afstand.
  • Pas strikte handhygiëne toe: was regelmatig de handen, nies in je elleboog en snuit je neus met een papieren zakdoekje.
  • Volg steeds de aanwijzingen en circulatieplannen.