Alle campussen starten in code groen

Goed nieuws! We zijn het academiejaar gestart in code groen op alle campussen, maar met aandacht voor het dragen van mondmaskers

We weten ook dat de situatie in Brussel moeilijker ligt. Het virus circuleert daar sterker en de vaccinatiegraad ligt lager. Daarom zullen we in ons coronabeleid een onderscheid maken tussen de Brusselse campussen en de andere campussen. 

Personeelsleden  vinden alle informatie over corona op het personeelsportaal, studenten vinden alle informatie over corona op het studentenportaal. Maar we vatten de laatste weetjes even voor jullie samen:

Coronabeleid op Campus Brussel (incl. Terranova), Campus Dilbeek en Campus Schaarbeek

  • Dragen van het mondmasker

Een algehele mondmaskerplicht: je draagt je mondmasker op de campus, in de gangen, en vooral in de leslokalen en aula’s.

  • Cateringservice

De broodjesbar is geopend. Je kan dus een broodje bestellen en afhalen. In het studentenrestaurant worden geen warme maaltijden aangeboden. Je kan wel je lunch nuttigen in het studentenrestaurant van je campus.

Coronabeleid op Campus Aalst, Technologiecampus Gent en Campus Sint-Niklaas

  • Dragen van het mondmasker

Je draagt je mondmasker bij verplaatsingen op de campus en  in de leslokalen en aula’s wanneer social distance (1,5 m) niet gerespecteerd kan worden.

  • Cateringservice

De studentrestaurants zijn geopend en er zijn warme maaltijden te verkrijgen.

Waarom een mondmasker?

 

Alle Odisee-campussen zijn het academiejaar in code groen gestart! We gaan dus zoveel mogelijk voor lessen op de campus met aandacht voor de coronamaatregelen: handhygiëne, social distance en natuurlijk mondmaskers. Ook na 1 oktober blijven we vasthouden aan het gericht gebruik van mondmaskers. Alleen wanneer de 1,5 meter gerespecteerd wordt kan het mondmasker tijdens de lessen en practica afgenomen worden. Voor de campussen te Brussel blijft de algemene mondmaskerplicht gelden.

Vermijd quarantaine voor je hele klas!
De reden hiervoor is dubbel. Hoofdreden is natuurlijk virusoverdracht beperken, maar er is meer. Wanneer we ofwel de 1,5 meter respecteren, ofwel een mondmasker dragen dan is er nooit sprake van een hoog-risico-contact. En wanneer er geen sprake is van hoog-risico-contacten dan is er ook geen quarantaine. Voor ons extra belangrijk omdat wij, in tegenstelling met het leerplichtonderwijs, grotere en gemengde groepen hebben. Één besmetting zou dus snel leiden naar grote groepen studenten (en docenten) die in quarantaine moeten, waardoor we dan noodgedwongen zouden moeten overschakelen op voltijds afstandsonderwijs. En als er nu iets wat we niet meer willen, dan is het dat wel. Het zal dus pas zijn wanneer de quarantaineregels aangepast worden dat we ook onze mondmaskerregels verder kunnen versoepelen. Nog even volhouden dus!

 

 

infodag 26 juni brussel

Voel je je niet goed? Blijf dan thuis

  • Volg enkel de lessen van je eigen lessenrooster. Sluit niet aan bij een parellelle les.
  • Draag een mondmasker volgens de richtlijnen op je campus.
  • Wees galant en hou steeds 1,5 meter afstand.
  • Pas strikte handhygiëne toe: was regelmatig de handen, nies in je elleboog en snuit je neus met een papieren zakdoekje.
  • Volg steeds de aanwijzingen en circulatieplannen.