MaN’AiGE (Martyrs et Notre Dame aux Neiges): een zorgzame buurt waar iedereen succesvol kan leven en ouder worden

Looptijd
/
Financiering
Innoviris (Co-Create), PWO
Onderzoeksproject

MaN’AiGE (Martyrs et Notre Dame aux Neiges): Een zorgzame buurt waar iedereen succesvol kan leven en ouder worden

We maken deel uit van een consortium van ‘co-onderzoekers’ om samen een antwoord te vinden op de onderzoeksvraag “hoe kunnen we bouwen aan een zorgzame buurt in een wijk waar gebruikers (winkeliers, bedrijven, instellingen, verenigingen, pendelaars, voorbijgangers,...) ruimschoots aanwezig zijn?”

Het doel is om iedereen in een buurt succesvol te laten wonen en ouder worden; in dit geval afgestemd op de specifieke uitdagingen die ‘hybride’ wijken (wijken met weinig bewoners per vierkante meter) met zich meebrengen.  

We doen dit in een co-creatie project gesubsidieerd door Innoviris. Samen met LD3, Maison Médical d’Enseignment, Kenniscentrum WWZ, VUB, buurtbewoners en gebruikers exploreren we die onderzoeksvraag en testen we dit uit door middel van verschillende Living Labs.

Ben jij betrokken bij de Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Sneeuw en/of Martelaren wijken in Brussel als bewoner en/of gebruiker?

Meer info vind je op de websites http://mmenseignement.be/manaige/ en https://www.cocreate.brussels/projet/manaige/ en op de website van ons expertisecentrum ouderenzorg.

We zijn ook steeds op zoek naar co-onderzoekers en participanten dus contacteer ons gerust (kate.meier@odisee.beellen.decuyper@odisee.be en willeke.bert@odisee.be).

MaN’AiGE

Onze partners

LD³, VUB, Maison Médicale Enseignement, Kenniscentrum WWZ

Wil je meer weten over dit project?