Veerkracht en zelfzorg voor leidinggevenden

“Wat doe je als leidinggevende als je merkt dat een collega minder veerkrachtig is? En wat doe je voor jezelf? Kan je collega’s helpen bij het afgrenzen? Hoe pak je het aan als een teamlid na een lange afwezigheid terug komt werken? Hoe zorg je ervoor dat enthousiaste collega’s niet te veel taken opnemen en er onderdoor dreigen te gaan? Welk is de invloed van een goede teamspirit op de veerkracht?“

Als directie, coördinator of teambegeleider begeleid je je collega’s en je team op verschillende fronten, ook als het over veerkracht gaat. 
We gaan op zoek naar de hulpbronnen die ons hierbij helpen. Je verwerft inzicht in wat veerkracht is, wat je als leidinggevende kan doen en welke hulpbronnen je kan inzetten om je veerkracht en dat van je team te versterken.

Veerkracht voor leidinggevenden
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Deze opleiding maakt deel uit van Continue

Continue is hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit langere opleidingen zoals bachelors, graduaten, banaba’s of postgraduaten, volledig op maat van 25-plussers. Of korte opleidingen zoals navormingen, microcredentials en studiedagen.

Continue.be is hét platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen.

Continue, dat is levenslang leren
Veerkracht en zelfzorg voor leidinggevenden

Iets voor jou?

Deze navorming is bestemd voor mensen die leiding geven in de brede sociale sector: teambegeleiders, coördinatoren en directeurs.

Aanpak

We zoomen in op de verschillende factoren die een rol spelen in de veerkracht en dit op niveau van de hulpverlener, op niveau van de organisatie en op niveau van de maatschappij. 

Daarna werken we concreter en staan we aan de hand van ons kader met zes pleidooien (zie www.stilvallengeeftveerkracht.be) stil bij hoe we de veerkracht van onszelf en van ons team kunnen verhogen. We gaan op zoek naar de hulpbronnen die ons hierbij helpen. 

Theoretische kaders worden afgewisseld met momenten van uitwisseling, zelfreflectie en concrete oefeningen.

 

Docenten

Caroline Damman is klinisch psychologe en cognitief gedragstherapeute en werkt als psychotherapeut bij jongeren en volwassenen. Naast haar privépraktijk is ze verbonden als docent aan Odisee Hogeschool. 

Bart Dewaele is sociaal werker en pedagoog, hij gaf leiding aan teams in een CAW en was directeur in een instelling voor mensen met een handicap. Hij is docent aan Odisee Hogeschool. Samen coachen ze hulpverleners en teams rond thema’s als veerkracht en zelfzorg. 

Veerkracht en zelfzorg voor leidinggevenden

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Meisje - luisterend naar muziek
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

  • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
  • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
  • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
  • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
  • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren