Acties ten voordele van Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt veel mensen in het hart. Steeds meer vluchtelingen komen aan in ons land en hebben hulp nodig, maar tegelijk zien we ook steeds meer mensen hulp aanbieden. Niet enkel een plek om te slapen en even tot rust te komen, maar ook materiaal en geld om organisaties die vluchtelingen helpen, te steunen.

Het is dan ook erg fijn om te zien dat veel studenten en docenten met ideeën komen en zelf acties op poten zetten. Hieronder een overzicht van wat er allemaal georganiseerd werd of wordt op onze campussen.

Acties brussel Oekraïne 2

Brussel & Dilbeek

Er werd een inzamelpunt ingericht in een lokaal (5303.1) op de campus om goederen te verzamelen voor de vluchtelingen. De Oekraïense ambassade heeft gevraagd om volgende goederen: kleding, dekens, medicijnen, kinderspeelgoed, luiers, gedroogd voedsel en conserven. 

De eerste inzamelronde loopt tot en met 18 maart en dit elke dag van 12u-14u en 17u-19u. We zullen uw goederen dan in dozen doen en overbrengen naar het ophaalpunt om naar de behoeftigen te brengen.  Wilt u een financiële gift doen, ga dan naar onderstaande link voor een lijst van lokale organisaties. 

Lijst van lokale organisaties

Vorige week was er ook al een inzamelactie vanuit de studenten zelf ten voordele van de slachtoffers van en vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne aan de ingang van Hermes 1.

 

Schaarbeek

Schaarbeek wilde concreet actie ondernemen en organiseren daarom een inzamelingsactie voor NASCI vzw. Da's een organisatie in Schaarbeek die zwangere vrouwen, alleenstaande moeders en gezinnen die zich in een noodsituatie bevinden ondersteunt, ook gezinnen op de vlucht. Door de huidige vluchtelingencrisis zijn hun rekken leeg en hebben zij dringend nood aan kledij voor baby’s en kinderen tot 16 jaar, dameskledij, kinderbeddengoed, babyspeelgoed in goede staat, luiers, verzorgingsproducten of poedermelk (ongeopend). Je mag jouw spullen achterlaten in de inkomhal van onze campus. 

 

Gent

In Gent worden zakjes snoep en paaseitjes verkocht ten voordele van de Oekraïense kerk in Gent. Ze worden elke middag  verkocht aan Rabotaria of het studentenrestaurant en kosten 3 euro.  De mensen van de Oekraïense kerk gaan bekijken hoe ze de middelen het beste kunnen inzetten om Oekraïners in België zo goed mogelijk te helpen.

Daarnaast is er ook een oproep om te storten op het rekeningnummer van consortium 12-12.

 

Sint-Niklaas

Tijdens de gezonde week trakteren we je op een heerlijk ontbijt in het Himmorant! Kom op dinsdag 26/04 gezellig ontbijten om 8u, samen met je medestudenten & je docenten.

Die week serveert Het Himmorant ook enkel gezonde gerechten met aandacht voor de korte keten & delen we heel wat tips op onze socials!

Schrijf je meteen in:  https://forms.office.com/r/1TdB3bJGzN. Inschrijven kan tot en met woensdag 20/04.  Het ontbijt is gratis. We vragen een vrijwillige bijdrage ten voordele van Oekraïne.