Odibuddy krijgt een 4,1 op 5!

29 oktober 2021

Het academiejaar is alweer 6 weken bezig en ook onze eerstejaarsstudenten en alle nieuwe studenten beginnen stilaan hun draai te vinden binnen onze hogeschool.

Binnen het Odibuddy-projectteam merkten we dat heel wat nieuwe studenten al vóór de start van het academiejaar met praktische en opleidingsgerelateerde vragen zaten zoals ‘waar moet ik zijn op 20 september?’, ‘waar kan ik alle info terugvinden over mijn opleiding?’ of ‘hoe werken de verschillende platformen?’.

Om deze vragen van startende studenten op te vangen werden meer dan 110 ouderejaarsstudenten ingezet om hen wegwijs te maken en een aanspreekpunt te vormen.

Weet ook dat deze buddywerking nauw aansluit bij één van de adviezen die VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten,  formuleert om het algemeen welzijn van studenten te verhogen binnen de hogeronderwijsinstellingen. 

Midden oktober hebben we een eerste bevraging afgenomen bij onze Odibuddy’s en studenten die beroep doen op zo’n een Odibuddy. En daar zijn heel wat mooie resultaten uit voortgekomen.

Bekijk hier de resultaten in één oogopslag!

 

Heb je nog vragen over deze cijfers of over het Odibuddy-project in zijn geheel? Dan kan je altijd contact opnemen met Robbe Van Leemput, projectleider van Odibuddy. 

Contacteer

Jongeren buiten op een bankje met laptop